MERAL AKŞENER KİMDİR
Siyasi tarihi; faili meçhul cinayetler çeteler mafya ve derin devletle sürekli anılan Meral Akşener'i bugün konuşalım
Tarih 29.04.2016
Yer: Balıkesir
Meral Akşener'in yaptığı konuşma:
"Meral Akşener MHP'ye genel başkan olmasın faili meçhullerin sorumlusu O'dur' diyorlar. Ne derseniz deyin hepsi kabulümdür. Bu ülke için bu milletin birliği beraberliği için bir şey yapılması gerekiyorsa yapmışımdır sorumluluğunu da sonuna kadar alıyorum. "
1990'larda siyasete başlayan devletin işini çetelerle gördüğü faili meçhuller ve katliamlarla anılan bir dönemde DYP'den milletvekili oldu. Susurluk günlerinde çete bakiyesini temizlemek ve yaşanan rezaletin üstünü örtmek üzere İçişleri Bakanlığı'na getirildi. Dönemin Başbakanı Çiller ile özel kuvvetler üniforması içinde verdiği fotoğraflar hâlâ hatırlarda.
28 Şubat'ta dönemin ruhuna uygun olarak makamından bir yandan tarikat tehlikesine işaret ederken bir yandan da askerlere karşı bazı çıkışlar yaptı.
Daha sonra yolu AKP'yle de kesişti. AKP kurulmadan hemen önce Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına katıldı AKP'ye katılan ilk DYP'li oldu. Umduğunu bulamamış olacak ki partinin kuruluşundan kısa bir süre sonra AKP'den ayrıldı. Sonraki yıllarda MHP'de siyaset yaptı ve o dönemde ülkücü geçmişini hatırladı. Aynı yıllar cemaatle arasının oldukça iyi olduğu ve diğer pek çok düzen siyasetçisinin yaptığı gibi Fethullah Gülen'den övgüyle söz ettiği yıllardı.
Uzun yıllar MHP'li TBMM Başkanvekili olarak görev yaptı 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra isminin çok öne çıkması Bahçeli'yi rahatsız etmiş olacak ki Kasım seçimlerinde çizik yedi. Bu arada iki seçim arasında Davutoğlu'nun Anayasal zorunluluk nedeniyle kurduğu kabinede bakanlık teklifi aldı kabul etmedi.
Seçimde milletvekili adayı yapılmamasının ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye bayrak açtı. Aynı dönemde Bahçeli'nin MHP'yi tamamen Erdoğan ve AKP'ye yedeklemiş olması Akşener'e uzun süredir kolladığı fırsatı vermiş oldu. Emperyalist merkezlerin de arzusu olan Erdoğansız AKP ve/veya kontrol edilebilir yeni sağ özne için yükselen yeni siyasi figür haline geldi.
SUSURLUK'TA ÇETE BAKİYESİNİ TEMİZLEDİ
3 Kasım 1996'da Susurluk'ta gerçekleşen kaza kapitalist düzenin tüm kirini ortaya dökmüş ve Türkiye'yi çetelerin yönettiğini gözler önüne sermişti. O dönem de düzenin suçlarından temizleneceğini düşünenler ve "sonuna kadar gidilsinciler" düzen güçleri arasındaki hesaplaşmadan nemalanmaya yatırım yapmıştı. Ama yaşananlar misyonunu tamamlayan Gladyo artıklarının kenara çekilmesinden ve "derin devletin" ihtiyaçlara göre yeniden yapılandırılmasından başka bir anlama gelmiyordu.
Susurluk kazasından 5 gün sonra İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın görevinden istifa etmesinden sonra aynı koltuğa oturan DYP İstanbul Milletvekili Meral Akşener kendisinden bekleneni yaptı ve iş kontrolden çıkmadan Susurluk bakiyesini temizledi. Göreve gelmesinin hemen ertesinde İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu ve Özel Harekat Daire Başkan vekili İbrahim Şahin gibi isimleri görevden aldı. Yazıcıoğlu'nun görevden alınmadan önce Bakan Akşener'e "Kumarhaneler Kralı" olarak bilinen Ömer Lütfü Topal cinayetini 10-15 gün içinde aydınlatabileceğini söylediği iddia edildi.
Akşener'in yol arkadaşı ve üyesi olduğu hükümetin Başbakanı Tansu Çiller Susurluk kazasında adı geçenler ile ilgili "Bir ülke millet ve devlet uğruna kurşun atan da kurşun yiyen de bizim için saygıyla anılır onlar şereflidirler" diyordu.
Susurluk kazası sonrası yürütülen 29 soruşturmanın 27'sinde Meral Akşener'in imzası vardı. Ancak bu soruşturmalara rağmen Susurluk'un yeterince aydınlatılamamış olması Akşener'in o süreçte oynadığı role işaret ediyor. O günlerde kapitalist sistemin çete düzeninin ta kendisi olduğu gerçeğinin üzerinden atlayanlar ve düzen siyasetçilerinin gerçek bir temizlik yapabileceğini düşünenler bugün de çareyi Meral Akşener gibi aktörlerde görüyorlar.
BİR IRKÇININ FAİLİ MEÇHUL İTİRAFI
Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı ile aynı masada yemek yiyecek kadar samimi olan Akşener siyasi hayatı boyunca faşist ve ırkçı kimliğini hiç saklamadı.
Susurluk bakiyesini temizlediği dönemde İçişleri Bakanı olarak 27 Mart 1997'de Meclis'te yaptığı konuşmada PKK lideri Abdullah Öcalan için "Ermeni dölü" ifadesini kullandı. Akşener'in Ermeni vatandaşlardan bu sözler nedeniyle özür dilemesi ve "Ben Türkiye'de yaşayan Ermenileri değil genel olarak Ermeni ırkını kastettim" demesi ise "özrü kabahatinden beter" deyimine cuk oturuyordu. Yıllar sonra siyasette yeni misyonlara yelken açmaya başladığında ise aynı sözlerini "yapılmaması gereken bir gaftı" diye niteleyecek ve utandığını söyleyecekti.
1998 yılında MİT'in Alaattin Çakıcı'nın yerini belirlediğini öğrenmesinin ardından Akşener'in bir akrabası aracılığıyla yerini değiştirmesi mesajını ilettiği iddia edildi. Bu bir iddia olarak kalmadı konuyla ilgili bir telefon görüşmesinin bant kaydı ortaya çıktı. Kayıtta Çakıcı şunları söylüyordu: "Şimdi Meral Akşener ile halamın kocası işadamı anlıyor musun? İzmit'te çok yakınen tanışıyorlar. Hatta Doğruyol'a para mara da yardım ediyor. Anladın mı dediğimi? Onlar çok eski ailece tanışırlar. Hemen açıyor. Bizim enişteye söylüyor. 'Alaattin yerini değiştirsin' diyor. " Sonraki yıllarda kendisine zaman zaman sorulduğunda Akşener bu olayı hiç yalanlamadı.
Meral Akşener'in Nisan 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı döneminde işlenen faili meçhulleri sahiplenen bir açıklaması o dönem misyonunu ortaya koymaya yetiyor:
"Ben İçişleri Bakanlığı yaptığım dönemde tarihin en uzun en geniş en kapsamlı sınır ötesi harekâtına imza atmış bir bakanım. Utanarak söylüyorum bazıları diyor ki sosyal medyada 'Meral Akşener MHP'ye genel başkan olmasın faili meçhullerin sorumlusu O'dur' diyorlar. Ne derseniz deyin hepsi kabulümdür. Bu ülke için bu milletin birliği beraberliği için bir şey yapılması gerekiyorsa yapmışımdır sorumluluğunu da sonuna kadar alıyorum. "
GEREKTİĞİNDE CEMAATÇİ VE GERİCİ
Meral Akşener'in siyasi kimliğinde yok yok. "Derin devlet"in yeniden yapılandırılması sırasında İçişleri Bakanı olarak görev yaparken 28 Şubat'ta askeri vesayete "karşı" duruşunu uzun yıllar pazarladı. O duruş Akşener tarafından bir dönem demokratik tavrın gereği olarak artık düzen siyasetinin epey dinselleştiği 2015 yılında ise dindarlık ile açıklandı. 28 Şubat ile ilgili bir anısını anlatırken gerici kimliğini ortaya koyuyordu: "[28 Şubat döneminde] Bir kadın mitingi yapılacaktı ve 'Kahrolsun şeriat' diyorlardı. İnancıma göre şeriat İslam demektir. İnançlı biri olarak dedirtmemem lazımdı. 'Hükümete bağırın ama bunu demeyin' dedim. Yine de birkaç yerde söylendi. O geceyi hayatımdan silmek isterim. Anlatılamayacak bir acı hissettim. "
Akşener son olarak cemaatin desteğini arkasına almakla suçlanıyor. Şaşırtıcı değil Türkiye'de ABD ve diğer emperyalistlerin yıllardır yatırım yaptığı gerici bir örgütlenmenin düzen siyasetçileriyle ama uzak ama yakın bağlantısı olmaması düşünülebilir mi? Cemaatçiliğin geçer akçe olduğu dönemde Türkçe Olimpiyatları'nda konuşma yaptı. Zaman Gazetesi'ni defalarca ziyaret etti. Zaman Gazetesi'nin 25. Yılı Etkinliği'nde Tayyip Erdoğan ile aynı fotoğraf karesine girdi. "1980 öncesi Fethullah Gülen'in dinlerarası diyalog modeli uygulansaydı sağdan ve soldan ölümler olmazdı" sözleri de yine Akşener'e ait.
a45UyF587661-180422165320 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/04/23 23:48 2 65 AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com
Yigitlik intikam almada degil, tahammuldedir.
Bahri Dede
Fatimi ve Safevi devletlerine ehl-i beyt diyor.
(Said Nursi Mektubati 19. Mek.)
Said Nursi den zirvalar.
Evrensel amaclar dogrultusunda olan bir irade ahlakidir.
Ozel bir amac icin eylemde bulunma gayri-ahlakidir.
Ralph Waldo Emerson
Dostlarini terkeden terkedilir.
Anonim
Grup eposta komutlari ve adresleri | : | |
Gruba mesaj gondermek icin | : | ozgur_gundem@yahoogroups.com |
Gruba uye olmak icin | : | ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com |
Gruptan ayrilmak icin | : | ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com |
Grup kurucusuna yazmak icin | : | ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com |
Grup Sayfamiz | : | http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/ |
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz | : | http://orajpoyraz.blogspot.com/ |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder