21 Nisan 2018 Cumartesi

ERHAN NALÇACI : LEGİON D'HONNEUR NİŞANINI NEREYE TAKMALI?

Zülfü Livaneli Legion d'Honneur nişanını aldı

Orhan Pamuk'a Legion D'honneur nişanı

Ferit Şahenk'e Legion d'Honneur Nişanı verildi

Ünlü ekonomist Fransa'nın madalyasını reddetti Jan 2, 2015 - Ünlü ekonomist Fransa'nın madalyasını reddetti Kapitalizme yönelik eleştirileriyle bilinen ünlü Fransız ekonomist Thomas Piketty, Fransa tarafından verilen en önemli madalyayı (Legion d'honneur) reddetti.

Hisarcıklıoğlu'na, Fransa'nın dünyaca ünlü Legion d'Honneur nişanı ...

haber.tobb.org.tr/ekonomikforum/2015/257/042_043.pdf
katkılardan dolayı Fransa'nın en üst düzey nişanı olan Legion d'Honneur'e layık görüldü. Dış Ticaret Bakanı Mathias Fekl, Fransa Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törende Hisarcıklıoğlu'na Legion d'Honneur madalyası taktı. Hisarcıklıoğlu'na, Fransa'nın dünyaca ünlü Legion d'Honneur nişanı verildi. Türkiye Odalar ve ...

Rahmi Koç'a Fransa'dan 'Legion D'Honneur' nişanı

Eczacıbaşı ve Taner'e Fransa'nın en prestijli nişanı

Ünlü siyasetçi Kamran İnan hayatını kaybetti - hürses gazetesi
Nov 23, 2015 - iha - Kamran İnan'ın cenazesi yarın Bitlis'in Hizan İlçesi'nin Gayda köyünde toprağa verilecek. Eski Devlet Bakanlarından Edip Safter Gaydalı'nın amcası olan Kamran İnan Fransa'nın verdiği Légion D'Honneur Nişanı'nı 2006'da Ermeni soykırımı yasasını gerekçe göstererek iade etmişti.

Yaşar Kemal Legion d'Honneur nişanını aldı İSTANBUL (A.A) - Yaşam ...

t24.com.tr/.../yasar-kemal-legion-dhonneur-nisanini-aldi-istanbulaa...
Dec 18, 2011 - -Yaşar Kemal Legion d'Honneur nişanını aldı

Bunlar yalnızca bazılarıdır.
Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


ERHAN NALÇACI : LEGİON D'HONNEUR NİŞANINI NEREYE TAKMALI?

21/04/2018 Cumartesi



Bu soruya yanıt vermeyeceğim okuyucu yazıyı okuduktan sonra kendi karar versin!

Emperyalist bir devlet olmanın önemli şartlarından biri işçi sınıfını diğer ülkelerin emekçilerine karşı işlenen suçlarda sermaye sınıfının işbirlikçisi haline getirebilmektir. Diğer ülkelerin işçilerinin sömürülmesinden alınan pay bir oranda işçi sınıfını düzen içinde tutmak için kullanılır.

Ancak emperyalist ülke eskisi gibi sömüremiyorsa ve bu pay düşüyorsa sermaye kendi ülkesinde işçi sınıfının ayağa kalkışı ile yüzleşmek zorunda kalır. Emperyalist düzenin krizi asıl olarak bu düğümde saklıdır.

Şimdi Fransa'nın içinde bulunduğu durum tam olarak buna denk düşüyor.

1830 1848 Devrimleri'nin Paris Komünü'nün Halk Cephesi ve Nazilere karşı Partizan direnişinin şanlı ülkesinde özellikle 1960'lı yıllardan itibaren işçi sınıfı düzene hapsedilerek etkisizleştirildi. Fransız Komünist Partisi düzen içi bir partiye dönüşürken işçi sınıfı aldığı yüksek sosyal ücretle törpülendi.

Şimdi Fransa uluslararası pazarlarda yeterince rekabet edemiyor büyüme oranı %2'nin altında seyrediyor ve borçları hızla yükselmeye devam ediyor. Aşağıdaki şekil 2. Dünya Savaşı bitiminde Fransız sömürgelerini gösteriyor. Artık sömürge olmayan bu ülkelerle eşitsiz ve yeri geldiğinde askeri güçle sürdürdüğü ilişkide de zorlanıyor.

Şekil: Maviye boyanmış kısım1945'te Fransa'nın sahip olduğu sömürge ve Fransız mandası altındaki ülkeleri gösteriyor. Kuzey Batı Afrika'nın dışında Vietnam ve Suriye/Lübnan dikkati çekiyor.

Fransız sermayesinin işçi sınıfının ücretini düşürmekten ve sömürü oranını artırmaktan başka çaresi yok. Son birkaç yıldır işçi sınıfına karşı başlatılan ve şu anda Macron tarafından yürütülen operasyon –bizim çok iyi deneyimlediğimiz gibi- özelleştirmelerle gidiyor.

Örneğin demiryolu ulaşımı ve enerji üretimi dağıtımı özelleştiriliyor. Buna paralel olarak işten çıkarmalar kolaylaştırılıyor ücretler düşürülüyor hastalık izinlerinin ücretsiz hale getirilmesi gibi sayısız başlıkta emeğe saldırılıyor.

Geçen yıl bu köşede (http://haber.sol.org.tr/yazarlar/erhan-nalcaci/fransada-kriz-209891 ) Fransa'da son yıllarda yaşanan terör eylemlerinin ve buna dayandırılan olağanüstü hâl uygulamasının sicili çok kirli Fransız sermayesi ve devleti tarafından örgütlenebileceği ima edilmişti.

Şimdi ise buna benzer önlemler fayda etmiyor gözüküyor. Fransa her sektörden yüz binlerce işçinin katıldığı ve yaz aylarına kadar süreceği ile edilen grev dalgaları ile sarsılıyor. Genel grev dalgası üniversite ve lise öğrencileri tarafından da destekleniyor. Demiryolu sağlık eğitim havayolları posta ve sayısız sektör çalışanı Fransa'nın hemen bütün büyük kentlerinde eylemdeler. Ayrıca üretimi durdurmanın şöyle sonuçları da var. Örneğin elektrik ve gaz sektörü işçileri seçici olarak şirketlere ve alışveriş merkezlerine elektrik verilmeyeceğini bildirmişler.

Fransız emperyalizmi ise ancak kendinden büyüklerin arkasına sığınarak iş çevirebiliyor. Macron rezili durup dururken Suriye'de kimyasal silah kullanılırsa saldıracaklarını açıklayınca ABD İngiltere ve Fransa arasında gizli bir anlaşma yapıldığını anlamıştık. Sonra saldırının çapı konusunda uzlaşamadılar. Adeta herkesin gözü önünde aralarında pazarlık yaptılar. Macron kendi ismi kadar Suriye Devleti'nin kimyasal silah kullanmadığını bildiği halde bu pazarlıkta "sadece kimyasal tesislerine saldıralım" diyordu yani "saldırıyı sınırlı tutalım"ı bu şekilde kodluyordu.

Şimdi kendi açılarından bile neye yaradığı anlaşılmayan saldırı sonrası Fransa fırlatmaya çalıştığı füzelerin bir kısmının neden ateşlenmediğini tartışıyor. Anlaşılan füzeler Fransız burjuvazisinden daha namusluymuş! Bu arada unutulmuştur Fransa'nın Suriye halkının direnmesi üzerine 1925 ve 1945'te iki kez Şam'ı ağır bir şekilde bombaladığını ve binlerce kişiyi katlettiğini hatırlatalım.

Beşşar Esad'a Fransa tarafından 2001'de verilen Legion d'Honneur nişanının geri alınması söz konusu olunca dün Esad nişanı geri iade etti. Tabii zamanında niye aldığı ayrı bir soru ama iade ederken Fransa'yı ABD'nin peşinden kölece giden bir devlet olarak tanımlamış.

Yıllar önce bu nişanı reddeden ünlü Fransız şarkıcı Leo Ferre "Utanç gibi kırmızı ve mutsuz kurdele" demişti.

Bu yüzyıl içinde beklediğimiz sosyalist devrim dalgasının duraklarından birinin Fransa olması ihtimâl dâhilinde ve Fransız burjuvazisi Legion d'Honneur'ünü de alıp tarihin çöplüğüne gidecek.

http://haber.sol.org.tr/yazarlar/erhan-nalcaci/legion-dhonneur-nisanini-nereye-takmali-235603


a45UyF587661-180421012805 Canfistir Davis oraj.poyraz@openmail.cc
2018/04/21  12:46 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Ey nimet sahibi olan kimse, sukret.
Sukredene Tanri nimetini artirir.

Kutadgu BILIG

Bu evliligi ben istedim bu evlilik icin Muhammed e kizmayin..yazmaktadir.

Ahzab 38
ZEYNEP Muhammedin in oz halasinin, guzelligi ile unlu kizi ve 7.esidir.
Kolesi ve hukuken evlat edindigi Zeyd i, hala kizi Zeynep ile evlendirdi.
Muhammed goruntude boyle bir evlilik yaptirdi diye dedikodularin ardi arkasi kesilmedi.
Azhab suresinde Muhammed peygamber hanimlari dedikodu yapmayin diye vahiy geldi dedi.
Muhammedin in istemesiyle Zeyd, evliligi sona erdirdi.
Bir muddet sonra da Peygamber e, Zeynep ile evlenmesi icin vahiy yoluyla emir geldi.

Cahil, yasli dahi olsa kucuktur, Alim, kucuk de olsa buyuktur.

Anonim

Turkiyenin guvenini amac edinen, hicbir baska ulusun aleyhinde olmayan bir baris yolu, her zaman bizim ilkemiz olacaktir.

K.Ataturk


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder