21 Nisan 2018 Cumartesi

VALİ DEĞİL PADİŞAH! YASAK... YASAK... YASAK...

OHAL'de neden seçim olmaz?
Mahsuru nedir?
İşte tam olarak budur.
Propagandanın yasaklanması, üstelik adil olmayan şekilde yalnızca muhalefete yasaklanması.
Taşların bağlanıp köpeklerin salıverildiği bir seçime demokratik demek mümkün mü?

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      

VALİ DEĞİL PADİŞAH! YASAK... YASAK... YASAK...

OHAL sürecinde seçime giden Türkiye'de her türlü etkinlik engelleniyor

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz

21 Nisan 2018 Cumartesi 11:53

1- ÇEVRECİLER ENGELLENDİ

Paneli de riskli buldular

OHAL sürecinde seçime giden Türkiye'de her türlü etkinlik engelleniyor Sinopluların İnceburun'da yapılması planlanan nükleer santrala karşı gerçekleş- tireceği miting OHAL gerekçe gösterilerek yasaklandı. Sinop Valiliği tarafından yasaklama yazısı dün sabah saatlerinde Sinop Nükleer Karşıtı Platform yetkililerine tebliğ edildi. Yazıda hem miting hem de bugün gerçekleşmesi planlanan panelin kamu düzeni ve güvenliği açı- sından risk olacağı belirtildi. Sinop Valiliği Emniyet Müdürlüğü'nden dün sabah erken saatlerde Sinop Nükleer Karşı- tı Platform'una (NKP) tebliğ edilen yazıda bugün gerçekleşmesi planlanan "Çernobil'den Fukuşima'ya Nükleer Santrallar Gerçeği" konulu panel ile yarın yapılması planlanan "Sinop Nükleer Santral istemiyor" mitinginin yasaklandığı belirtildi. OHAL gerekçe gösterilen yazıda panel ve mitingin kamu düzeni ve güvenliği açısından risk oluşturacağı için yasaklandığı kaydedildi. Sinop NKP'nin Çernobil felaketinin 32. ve Fukuşima'nın 7. yılı nedeniyle yapmayı planladığı miting yerine yarın saat 13.00'te bir basın açıklaması ve söyleşi gerçekleştirecek.

'Nükleere karşı yaşam'

Açıklamada Elektrik Mühendisleri Odası yaptığı yazılı açıklamada "Sinop NKP'nin yanındayız Türkiye'nin dört bir yanında ortak ses veriyoruz. Biliyoruz ki nükleer santral seviciler önümüze engeller koymak istiyor. AKP'nin gerçekleri saklayarak göz boyamak ve kamuoyunu aldatmayı hedefleyen girişimleri asla başarılı olamayacaktır. Yasaklar baskılar bizlerin nükleere karşı yaşamı savunmasına engel olamayacak" denildi. Oda yarın saat 13.00'te Sinop NKP ile birlikte İstanbul NKP Bileşenleri olarak Beşiktaş Kartal heykeli önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Paneli de riskli buldular.

2- HER ŞEY İZNE BAĞLANDI

Adım atmaya bile izin yok

Mardin merkez ve ilçelerde kapalı ve açık alanlarda yapılacak toplantı gösteri yürüyüşü basın açıklamaları anma töreni stant açma meşale yakma ve taşı- ma oturma eylemi protesto gibi tüm gösteriler 19 Mart ile 19 Temmuz tarihleri arasında kaymakamlıklardan alınacak izne bağlandı. Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denidi: "...Zeytin Dalı Harekâtı'nın protesto/provoke edilmesinin önlenmesi terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi kapalı ve açık alanlarda yapılacak toplantı gösteri yürüyü- şü basın açıklaması stand açma gibi her türlü etkinliklerde karşıt görüşlü grupların karşı karşı- ya gelmelerinin önlenmesi Mardin genelinde tesis olunan huzur ortamı milli güvenlik kamu dü- zeni kamu güvenliği Cumhuriyetin temel nitelikleri devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bü- tünlüğü başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması suç işlenmesinin önlenmesi ile düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetini güvence altına almak amacıyla kolluk kuvvetlerince gerekli emniyet tedbirlerinin zamanında alınabilmesi için resmi kamu kurum ve kuruluşlarının dü- zenleyeceği resmi toplantı tören şenlik karşılama uğurlama gibi etkinlikler ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 'İstisnalar' başlıklı 4'üncü maddesinde sayılan haller dışında kalan kapalı ve açık yer toplantıları ve gösteri yürüyüşleri ile bir veya birden fazla kişi tarafından yapılacak olan basın açıklaması anma töreni stant açma (ticari olanlar hariç) meşale yakma ve taşıma imza masası açma oturma eylemi çadır kurma protesto dilek feneri dilek ağacı flashmob etkinliği ve her türlü sahne oyunu olmak üzere el ilanı bildiri broşür dağıtılması ilan afiş poster ve pankart taşınması ve asılmasının 19 Nisan 2018- 19 Temmuz 2018 tarihleri arasında kaymakamlıklardan alınacak izne bağ- landığı kamuoyuna duyurulur. "

3- KADINLAR ALANA ÇIKIYOR

Engel olmak isteyecekler

KESK DİSK TMMOB ve TTB'li kadın üyeler 1 Mayıs'ta ezilen kesimin ve kadınların da alanlarda olacağını kamuoyuna duyurmak için Eğitim Sen İstanbul 6 No'lu Şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadın Meclisleri üyesi Fidan Ataselim ise 1 Mayıs'ın işçiler ve emekçiler için öneminin bü- yük olduğunu vurgulayarak "Bütün ezilenler için ise 1 Mayıs'ın çok farklı bir yeri var. Koca bir yıl boyunca hak arayan ezilenlerin büyük bir kısmını oluşturan kadınlar olarak 1 Mayıs'ta da yerimizi almamız gerekiyor. Özellikle artan kadın cinayetleri tacizler tecavüzler çocuklarla ilgili çıkarılmaya çalışılan yasalar için de 1 Mayıs'ta biz kadın korteji kuruyor olacağız. Kadınları alana çağırıyoruz" dedi. TMMOB üyesi Nedret Durukan son dönemde her kesimde baskıların arttığını belirterek "İnsanların bir araya gelmesi şenlik yapması insanlara ürkütücü geliyor. Geldiğimiz noktada da baskın bir seçim ile karşı karşıyayız. Bunların gerekçeleri OHAL oluyordu. Şimdi seçim yasağı diyecekler. Terör tehdidini öne sürecekler ve yine bir şekilde alanlarda olmamız engellenmeye çalışılacak. Günümüzde tutuklamalar çok yoğun gazetecilerin düşünen insanların içerde olduğunu biliyoruz. Kadınların mücadelesi çok güçlü ve çok kararlı. Biz her şeyi kadınlar gibi yapalım" ifadelerini kullandı.

Ankara'da slogan yasak

Ankara Valiliği 1 Mayıs'ta kentte yapılacak kutlama için yapılan başvuruya "Sendikalar amaçları dışında faaliyette bulunamaz" yanıtını vermişti. Kürtçe tüm sloganları yasaklayan valilik savaşa gazetecilerin tutuklanmasına nükleer santrallara kadın cinayetlerine karşı sloganların ise sakıncalı olduğunu savunmuştu.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/961895/Vali_degil_padisah__Yasak..._Yasak..._Yasak....html#


a45UyF587661-180421164640 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/04/22  09:47 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Kitapsiz bir ev, ruhsuz vucut gibidir.

Anonim

Enam-62 de ... Sonra her isi dogru olan kudret ve tasarrufun sahibi Allah larinin huzuruna gotururler. Bilin ki hukum onundur. O hesap gorenlerin en suratlisidir. derken;

Hacc-47 Senden baslarina acele azap getirmeni istiyorlar, Allah sozunden asla caymayacaktir. Rabbinin katinda bir gun, sizin saydiklarinizdan bin yil gibidir. denmektedir.

Ayrica Hacc-47 de, rabbinin katinda bir gun sizin saydiklarinizdan bin yil gibidir hukmu, Secde-5 de de vardir. Secde-5 Gokten yere kadar her isi Allah duzenler. Sonra isler sizin sayisiniza gore bin yil tutan bir gunde icinde O na yukselir. Yani bu iki Ayet e gore, Allah katinda bir gun Dunya gunu ile bin yildir. Meraic-4 Melekler ve ruh oraya miktari ellibin yil olan bir gunde cikarlar. gun hesabi bu sefer ellibin yil olmustur.

AYRILIS
. . . . . .
Gun batiyor, gun batiyor,
Veda etsem hepinize.
Ufuk kanli bir denize
Donuyor, sizi biraksam.
. . . . . .
Gun batiyor, gun batiyor,
Evimi, esyami, parami
Nem varsa yaksam ve bir an
Kaybetsem kara bir duman
Arkasinda hafizami,
. . . . . .
Kossam, kossam, kossam, kossam...

Ahmet Muhip DRANAS

Is bitmeden once asla odemenin tamamini yapma!

Anonim Nasihat


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder