23 Nisan 2018 Pazartesi

1000 BALİNA BİTCOİN’LERİN %60’NA SAHİP



1000 BALİNA BİTCOİN'LERİN %60'NA SAHİP

Nisan 22 2018 Yüksel Barha

Bitcoin balinalar piyasadaki BTC'nin %60'na nasıl sahip olabilir diyebilirsiniz. Balinaların çoğu erken dönem yatırımcıları. Balina kavramı sadece kripto para sektöründe kullanılan bir kavram değil. Klasik borsalarda daha önce kullanılmaya başlandı.

Balina Kavramı Nerden Geliyor? Piyasaları Nasıl Etkiliyorlar?

Balina borsa literatürüne ilk defa 2012 yılında JPMorgan Chase & Co. 'nun 2.3 milyar dolar kaybetmesi ile sonuçlanan borsa işlemlerinde kullanıldı. JP Morgan çalışanı Bruno Iksil aldığı yanlış pozisyon nedeniyle şirkete korkunç zarar verdi. Bruno Iksil'e şirket içinde "Londra Balinası " deniyordu "Balina " kavramıda bu şekilde borsa literatürüne girmiş oldu.

Esasen "balina'' piyasalarda çok büyük pozisyon alanlar için kullanılıyor. Aynı şekilde kripto para piyasalarında yüklü miktarda bitcoin veya kripto para sahiplerine de balina deniyor.

Kripto para borsaları diğer borsalara göre daha küçük hacimlidir. 350 milyar dolarılık hacmi olan piyasayı bir kaç kripto para milyarderi rahatlıkla etkileyebilir. İşte bu yüzden kripto para borsalarında işlem yaparken bu gerçeği bilip temkinli olmak zorunludur.

Peki Bu Bitcoin Balinaları Kim?

Bitcoin balinalar muhtemelen borsalarda binlerce defa işlem yapmış erken dönem BİTCOİN yatırımcılarıdır. Bununla birlikte kripto para piyasalarında işlem yapan büyük hedge fonlarıda bu kategoride yer alır. Bloomberg'in verdiği habere göre sadece 1000 kişi toplam Bitcoin'lerin %40 'na sahip . Bu şu anlama geliyor küçük bir denizde büyük balinalar yaşıyor.

Büyük balinalardan bir tanesi iflas eden MTGox borsasının mütevellisi Nobuaki Kobayashi'dir Eski gücüne sahip olmasada hala en büyük balinalardan biridir. Aralık 2017'den Şubat ayının sonuna kadar toplamda 36.000 BTC sattı. Piyasaları oldukça sarstı bunu grafiklerden okumak mümkün. Aşağıdaki grafikte kademeli satışları beyaz noktalarla görüyorsunuz.

Balinalar Bitcoin Ticaretini Nasıl Yapıyor?

Bitcoin balinalar istedikleri manevraları yapmak için büyük borsalara ihtiyaç duyarlar çünkü bu borsalar ihtiyaç duydukları likidite'ye sahip oluyor. Piyasa olgunlaştıkça borsalar derinlik kazanacak ve çok sayıda güçlü yatırımcının borsaya girmesi balinaların etkisini azaltacaktır.

Bir başka kaynağa göre ise piyasadaki toplam bitcoinin %95'ni sektördeki %4 kontrol ediyor. Öyleki toplam BTC miktarının neredeyse yarısı tek bir hesapta bulunuyor. Bu hesap sahibinin tek kişi olduğu anlamına gelmiyor tabi. Şayet bu doğru ise balinalrın etkisini Cumberland Advisors Circle gibi fonalar azaltabilir.

Sektördeyseniz zaten bazılarının ismini duydunuz değilseniz ve sektöre yeni başlayacaksanız rahat olun zaten duyacaksınız.

ABD: şaşırdığınızı biliyorum fakat sam amca 2014 yılında silk road(ipek yolu gayrı meşru işlerin döndüğü site) kapatıldığında 144.000 BTC ele geçirildi. Bunların bir kısmı satıldı ancak büyük miktarda BTC duruyor.

Winklevoss ikizleri : 2013'te 13 milyon dolarlık Bitcoin aldıkları biliniyor. servetlerinin ne kadar olduğu paylaşılsada gerçek rakam net değil.

Roger Ver:Bitcoin.com'un sahibi ve erken dönem yatırımcılarından biridir. piyasadaki lakabı "Bitcoin Jesus"dur. elindeki Bitcoini satıp Bitcoin Cash aldığını söylesede en büyük balinalardan biri. 2107 yılında Bitffinex kripto para borsasında 25.000 BTC'yi 159 milyon dolara satmıştır.

Satoshi Nakamoto: Kim olduğu tam olarak bilinmesede 1 milyon bitcoine sahip olduğu tahmin ediliyor

Tim Draper: 2014 yılında 30.000 bitcoin alarak başladı. Fiyat tahminleri son derece tutarlı bir balina.

Hepsini yamak tabiki mümkün değil bunlar dışında çeşitli hedge fonları da bu tanımlamaya uyar ; Pantera Capital Bitcoins Reserve Binary Financial Coin Capital Partners Falcon Global Capital ve Fortress gibi

Bitcoin balinalar etkisini en fazla Altcoin'lerde hissettir. Özellikle market hacmi 100 milyon dolardan daha az olan Altcoin'lerde işlem yapan balina elindeki coinleri satmaya karar ver ise satış talimatınız veya stop loss kullanmıyorsanız sağlam bir balina kuyruğu yemiş olursunuz. Altcoinler karlı olmakla birlikte dalgalanmalar daha yüksek boyutta olacağından bir o kadar da risklidir. Bu nedenle altcoin almadan sipariş defterine bakmanızda fayda var.

Balinalar Pazarda Nasıl Hareket Eder?

Piyasaya her geçen gün yeni yatırımcı ve OTC brokerlerinin girmesi "balina hareketlerinin" takip edilmesini zorlaştırıyor.

Balinaları tanımlamak için yapılması gereken ilk şey en büyük bitcoin sahiplerinin cüzdan adreslerini ve kripto parada hareketlerinde kayda değer değişimleri izlemektir . Bununla birlikte sipariş defterlerinde blok satış emirleri veya satış emirleri sizlere bu konuda bir fikir vermelidir ama çoğu zaman bu duvarlar manipülasyon amaçlıdır. Son olarak herhangi bir haber (olumlu-olumsuz) olmaksızın kripto paralarda meydana değer değişimleri balina hareketi olarak algılanabilir.

Aşağıdaki listede bitcoin zenginleri listelenmiştir. güncel rakamlara buradan ulaşabilirsiniz

Kripto para yatırımcıları balinaları fiyat üzerinde manipülasyon yapmakla suçlasada ortada bir gerçek var ; bütün finansal piyasalarda fiyatı etkileyen balinalar var. Fiyat manipülasyonları genç borsaların temel sorunudur.

https://www.koinmedya.com/2018/04/22/1000-balina-bitcoinlerin-na-sahip/


a45UyF587661-180422162329 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/04/23  15:48 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


En sahici siir uydurma olandir.

Shakespeare.

Esma Bintu Ebi Bekr radiyallahu anhuma anlatiyor:
Bir kadin Resulullah aleyhissalatu vesselam a gelerek:
(Ey Allah in Resulu!)
Birimizin camasirina hayiz kani bulasinca ne yapmalidir?
diye sordu.
Aleyhissalatu vesselam:
Once kazir, sonra parmak ucuyla bulasan yeri yikar, sonra da (kan gorulmeyen yere) su ciler buyurdu.

Buhari, Hayz 9, Vudu 63; Muslim, Taharet 110, (291); Muvatta, Taharet 103, (1, 60, 61); Ebu Davud, Taharet 132, (360, 361, 362); Tirmizi, Taharet 104, (138); Nesai, Taharet 185, (1, 155).
Hadis No: 3493

YASARKEN
. . . . . .
Agaclarin daha bu bahcelerde
Butun yemisleri dalda sarkiyor,
Umutlarin mola verdigi yerde
Geceler bir nehir gibi akiyor.
. . . . . .
Baksan bir uzaklik var hangi yana,
Hangi esyaya donsen bos bir ayna;
Varmak istedigim uzak limana
Gemiler beni almadan kalkiyor.
. . . . . .
Gelmedi gun daha calmadi saat,
Daha ucurmuyor beni bu kanat;
Sabirsizlanma, ey kapimdaki at!
Gunes daha gozlerimi yakiyor.

Ahmet Muhip DRANAS

Ahdini bozmak Allah i ve halki gazaplandirir.

Hz.Ali


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder