20 Nisan 2018 Cuma

ABD'Lİ 66 SENATÖR ERDOĞAN'A MEKTUP GÖNDERDİ 'YAPTIRIM' İSTEYENLER VAR

Bu bir uyarı değil, dostça bir yaklaşım değil, apaçık tehdittir.
Doğrusu RTE'nı tırnağımın kiri kadar sevmem.
Ama, Türkiye ve halkı bu muameleyi asla hak edemez.
Ve azılı bir RTE karşıtı olarak ben bunu böyle anladığıma göre, RTE sempatizanları bunu nasıl görecektir bu da çok açık.

Doğrusu ABD'nin önümüzdeki seçimlerde RTE'nın kazanması için çalıştığını düşünüyorum.
Tıpkı Saddam gibi iyice ofsayta düşürüp, ona ve onunla beraber Irak'a yaptıklarını Türk halkına yapmayı hesapladıklarını düşünüyorum.
Saddam Kuveytte ofsayta düşmüştü.
Türk hükumeti ise Kuzey Irak ve Suriye'de giderek ofsayt pozisyonuna doğru düşüyor.

Halkımız, devletimizi bu açmazdan kurtarmanın tek yolu düşmana karşı hem yığınak yapmak, seferberlik hazırlıklarını artırmak ve hızlandırmak, hem de güçlü ittifaklar yapmaktır.

Son füze saldırısı sonrasında RTE hükumetinin yaptığı açıklamalar safları bozma ve dağıtmaya yaramıştır.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      

ABD' 66 SENATÖR ERDOĞAN'A MEKTUP GÖNDERDİ 'YAPTIRIM' İSTEYENLER VAR

20.04.2018

FETÖ davasında tutuklu yargılanan ABD'li rahip Brunson'ı kurtarmak için harekete geçen ABD'li 66 senatör Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup gönderdi. Senatörler mektupta Türk yargısına müdahale etmeye çalışılırken Türkiye'ye de "yaptırım tehdidinde" bulundu.

Amerikan NBC Televizyonu ABD'li 66 senatörün senatörün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye'de yargılanan Pastör Andrew Brunson ile ilgili bir mektup gönderdiklerini bildirdi. Mektubun imzacılarından Cumhuriyetçi Senatör James Lankford ve Demokrat Senatör Jeanne Shaheen Türk yetkilileri hedefleyen yaptırımlara yönelik girişimlerini sürdüreceklerini söyledi.

NBC'nin haberine göre hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Parti'den senatörler Andrew Brunson Davası nedeniyle Türkiye'ye karşı bazı "önlemler" alınabileceği uyarısında bulundu.

İDDİANAME İÇİN ÇOK SERT İFADELER

Mektupta Brunson'un casusluk ve "Fetullah Gülen yapılanması" dedikleri FETÖ'ye üyelik suçlamalarının yer aldığı iddianame "meçhul suçlamalar hayaller ve rastgele karakter karalamalarının saçma bir toplamı" olarak nitelendirildi. Metupta ayrıca Brunson'un "Türk hükümetinin bazı unsurları tarafından siyasi bir rehin olarak kullanıldığı ve iki büyük ülke arasındaki uzun süreli ortaklığa zarar verdiği" belirtildi.

"TÜRKİYE'YE KARŞI BAZI ÖNLEMLER ALINMALI"

ABD'nin "adaletin yerine geleceği konusunda sabırlı olduğunun" belirtildiği mektupta senatörler "Türkiye'nin hukuklara saygılı ABD vatandaş ve çalışanlarına herhangi bir baskıya maruz kalmadan seyahat yaşama ve çalışma hakkının sağlanması için bazı önlemlerin gerekli olduğunu" da ekledi.

ABD'nin North Carolina eyaletinde doğan 50 yaşındaki Brunson 23 yıldır Türkiye'de yaşıyordu ve İzmir'de Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi'nin pastörüydü. Brunson Ekim 2016'da eşiyle birlikte ifadeye çağrıldığında gözaltına alınmıştı.

Pastör Brunson'un İzmir'de kaldığı yüksek güvenlikli cezaevi

Brunson Pazartesi başlayan duruşmasında suçlamaları reddetti "Ben Türkiye'ye karşı hiçbir şey yapmadım. Türkiye'yi seviyorum. Türkiye için 25 yıldır dua ediyorum" dedi.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULANMASINI İSTİYORLAR

Brunson Ağustos 2017'de İzmir F Tipi Cezaevi'nde yatmakta olduğu sırada bu kez de "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme" "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından da tutuklanması talep edilmişti.

Mektubun imzacılarından Cumhuriyetçi Senatör James Lankford ve Demokrat Partili Senatör Jeanne Shaheen Türk yetkilileri hedefleyen yaptırımlar için adım atacaklarını açıkladı. Senatörler Brunson'a karşı yöneltilen suçlamaları "uydurma" ve tutukluluk halini ise "rehin alma" olarak tanımladı.

ABD Başkanı Donald Trump ise bu hafta Twitter'dan paylaştığı mesajında Brunson'un "Türkiye'de sebepsiz yere zulme uğradığını" söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eylül 2017'de yaptığı bir konuşmada Brunson'ın serbest bırakılmasını Fethullah Gülen'in ABD'den iadesiyle bağdaştıran ifadeler kullanarak "Pensilvanya'daki nasipsiz adamın arkasından giden profesörler de var. Sen nasıl profesörsün? Sen profesör olsan ne yazar? 'Papazı verin' diyorlar. Bir papaz da sizde var bize verin yargılayalım biz de onu size verelim. 'Onu karıştırma' diyorlar" demişti.

ABD ise olası bir takası reddediyor.

http://www.mynet.com/haber/dunya/nbc-abdli-66-senator-erdogana-mektup-gonderdi-yaptirim-isteyenler-var-4053248-1


a45UyF587661-180421005844 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/04/21  06:46 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Festina lente !
Yavasca acele et!

Latin Atasozu

Kur an da, Secde Suresi nde Tanri nin soyle konustugu yazilidir:

Biz dileseydik, herkesi dogru yola eristirirdik.
Ne var ki, An-dolsun ki, cehennemi, cinlerle ve insanlarla dolduracagim diye kesin bir soz cikmistir benden (Secde Suresi, ayet 13).
Bu ayeti okurken bir de Enam Suresi nin su ayetine goz atalim:

Allah kimi dogru yola iletmek isterse onun kalbini Islama acar; kimi de saptirmak isterse...
kalbini iyice daraltir... (Enam Suresi, ayet 125.)

Dikkat edilecegi gibi bu ayetlere gore Tanri, eger dilemis olsa butun insanlari Musluman yapabilecekken yapmiyor; bir kismini Musluman yapip bir kismini kafir kildigini bildiriyor.
Sebep olarak da cehennemi insanlarla dolduracagina dair kendi kendine kesin bir soz verdigini soyluyor.
Daha baska bir deyimle insanlarin tumunu dogru yola sokabilecekken boyle yapmadigini, cunku boyle yapmis olsa, bu takdirde cehennemi insanlarla dolduracagina dair kendi kendine verdigi sozu yerine getirememis olacagini apacik bir sekilde acikliyor!
Olacak sey midir bu?
Hic Yuce bir Tanri, hic yoktan insanlari cehenneme atmak gibi bir davranisa yonelmekten zevk aliyormus gibi konusabilir mi?
Yukaridakine benzer olmak uzere, Kur an in Hud Suresi nin 118.ve 119.ayetlerinde Tanri nin soyle konustugu yazilidir:

Rabbin dileseydi butun insanlari bir tek millet yapardi.(Fakat) onlar ihtilafa dusecekler.
Ancak, Tanri nin merhamet ettikleri mustesnadir.
Zaten Rabbin onlari bunun icin yaratti.
Rabbinin, Andolsun ki cehennemi tumuyle insanlar ve cinlerle dolduracagim sozu yerini buldu (Hud Suresi, ayet 118-119).
Goruluyor ki, bu ayetler anlasilmazliklarla, uyusmazliklarla ve birbiriyle celisir satirlarla, fakat butun bunlardan baska bir de Tanri nin yuceligi fikriyle bagdasmazliklarla dolu.
Kaynak: Ilhan Arsel (Kuranin Elestirisi s. 55-56)


Carthago delenda est
Kartacayi yikmak gerek.

Latin Atasozu

Dusunce dilden dil dusunceden dogar.

Platon


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder