26 Mayıs 2018 Cumartesi

FRANSA'DAKİ TÜRKLERDEN TEPKİ YAĞDI... AFİŞİ KALDIRDILAR

İyi güzel de Fransa tarafında görülen manzara Türkiye'den görülene benzemiyor.
Bu haberi ileten Fransızlar şu yorumla iletmişler.

La Turquie Contemporaine-Çağdaş türkiye
À Avignon, des partisans fanatiques d'Erdogan ont pris pour cible un kiosque qui affichait la une du magazine Le Point. La censure d'Erdogan s'est établi en Turquie, aujourd'hui, elle contamine la France, par la menace et l'intimidation.
Avignon ' da AKP ' li fanatik fanatikler, Le Point Dergisi ' nden birini aşıldı bir bayilerde hedef aldı. Erdoğan ' ın sansür Türkiye ' ye yerleşti, bugün Fransa ' yı tehdit ediyor, tehdit ve gözdağı veriyor.

Böylesi eylemlerin Avrupa'da Türklere, Müslümanlara elbette olumsuz geri dönüşleri olacak.
Vize, oturma izni, çalışma izni, iş bulmak ve daha başka pek çok konuda yaşanacak sıkıntılar artarak devam edecek.
Hiddet ve şiddet 2018 yılı Avrupa'sında kabul edilebilir şey değil.

Netekim Türklerin en çok yaşadığı ülkelerde giderek artan yabancı, Türk, ve Müslüman düşmanlığına ilişkin yaşanan olaylar artmaktadır.
Zorla güzellik olmaz.
Ve biz Türkler zorla güzellik yapmaya çalışıyoruz.
Kendimizi döve döve, bağıra çağıra sevdiremeyiz.
Sevilmediğimiz yerde de barınamayız.

Ya oradaki insanlarla iyi geçineceksiniz, ya da ülkenize döneceksiniz.
İkili standart, iki yüzlülük olmaz.
Ya ülkenize gelmiş misyonerlere, Hristiyan ve diğer dinlerden, milletlerden olanlara iyi muamele edeceksiniz ve aynı zamanda onların da kendi ülkelerindeki yaşam tarzlarına, temel ilkelerine itibar edeceksiniz.
Ya da Avrupa'da yaşamınız sıkıntıya girdiğinde mızmızlanmayacaksınız.

Dünya 1800'leri, 1900'lerin dünyası değil.
Avrupa da değil.
Ancak korkarım kurcalaya kurcaya Avrupa ülkelerini de tekrar eski dönemlerin ilkelliklerine özendireceğiz.

Kötü olan ise böylesi bir regresyonun en büyük zararını yine Müslümanlar, Türkler ve diğer geri kalmış milletler çekecek.
Unutmayın ki, Müslümanlar, Türkler ve geri kalmış ülkeler hala daha büyük oranda Avrupalı milletlerin insaf ve merhametine muhtaçtır.
Söz konusu kulvar dışı kalmış milletler kendilerini savunamayacak kadar acizdir.
Ve bunun da sorumlusu asla galebe çalanlar değildir.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

FRANSA'DAKİ TÜRKLERDEN TEPKİ YAĞDI... AFİŞİ KALDIRDILAR

Fransa'nın Avignon şehrinde Le Point dergisinin Türkiye ve Fransa'daki Türkler hakkında büyük tepki çeken son sayısının kapağı Türk gençlerinin gösterdiği tepkinin ardından reklam panosundan kaldırıldı.

Ülkenin güneyinde bulunan Avignon kentinde yaşayan Türk gençleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı derginin son sayısının tanıtım afişinin şehir merkezinde sergilenmesine tepki gösterdi.

Sosyal medyada geniş şekilde yer alan eylemde bir grup Türk gencinin Le Point dergisinin tanıtım afişlerinin bulunduğu reklam panosuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını astığı görülüyor. Bir vatandaşın çektiği görüntülerde Türk gençleri "Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Fransa'da yaşayan Türk kökenli kişi ve kurumları karalama amaçlı iddiaların yer aldığı derginin tanıtım afişlerinin kaldırılmasını" talep ediyor.

Görüntülerde Türk gençlerinin "Bu afişler burada sergilendiği sürece biz de kendi posterimizi burada asılı tutacağız" dedikleri dikkati çekerken ayrıca afişleri asmakla görevli şirket yetkilisinin olay yerine gelişi ve gençlerle diyaloğu da yer alıyor.

Tepkiler üzerine şirket yetkilisinin "Sırf bunun için Marsilya'dan buraya geldim" dedikten sonra afişleri kaldırdığı görülürken çevredeki kişilerin de karardan memnuniyet duyduğu ve şirket yetkilisine teşekkür ettiği duyuluyor.

TEPKİ YAĞDI

Fransa'da sosyal medyada geniş biçimde yer alan protesto görüntüleri hakkında çok sayıda yorum ve eylemi gerçekleştiren Türk gençlerine destek mesajı paylaşıldı.

Perşembe günü piyasaya çıkan Le Point dergisinin son sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye ve Fransa'daki Türk kökenli kişi ve kuruluşlar hakkında bazı iddialar ortaya atılmış derginin sansasyon amaçlı iddiaları Fransa'da olduğu kadar Türkiye'de de tepki uyandırmıştı.

Fransadaki Türklerden tepki yağdı... Afişi kaldırdılar

Dergideki iddialar hakkında bir basın bildirisi yayımlayan Uluslararası Eşitlik ve Barış Konseyi (COJEP) "Le Point bir dergi değil bir operasyon aygıtına dönüşmüştür. " değerlendirmesinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da konu hakkında Twitter'da yaptığı bir paylaşımda "Bu saldırıları biliyoruz. Amaçlarının ne olduğunu biliyoruz. Millet ve mazlum halklar olup biteni görüyor. Türkiye'nin sizden talimat aldığı günler geride kaldı. 'Diktatör' diyerek o günleri geri getiremezsiniz. " ifadelerini kullanmıştı.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/fransaki-turklerden-tepki-yagdi-afisi-kaldirdilar-40848685


a45UyF587661-180526214458 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/05/27  01:46 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Istirap kuslarinin basinizin ustunde ucmasini engelleyemezsiniz, ama onlarin saclariniza yuva yapmasinin onune gecebilirsini.

Cin atasozu

Usame bin Zeyd (Radiyallahu Anh) soyle dedi : Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) :
Kiyamet gununde bir kisi getirilir ve cehennemin icine atilir da orada onun barsaklari derhal karnindan disari cikar. Sonra o kisi barsaklari etrafinda degirmen eseginin donusu gibi doner. Bunun uzerine cehennem ahalisi o kisinin basina toplanirlar da :
- Ey filan ! Senin bu halin nedir. Sen bize dunyada iyiligi emreder ve bizleri kotulukten nehyeder degil miydin. derler.
O da :
Evet , ben size iyiligi emrederdim , fakat onu kendim yapmazdim. Yine ben sizleri kotulukten nehyederdim de onu kendim islerdim diye cevap verir. buyurdu.

( Buhari )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Deniz ne kadar dalgali olsa sonunda durulur.

Goethe

Yaratani hangi kelimelerle tanimladigimiz, kendimizi nasil gordugumuze ayna tutar.
Sayet, Tanri dendi mi oncelikle korkulacak, utanilacak bir varlik geliyorsa aklina, demek ki sende korku ve utanc icindesin cogunlukla.
Yok eger, Tanri dendi mi evvela ask, merhamet ve sefkat anliyorsan, sende de bu vasiflardan bolca mevcut demektir.

TEBRIZ LI SEMS


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder