28 Mayıs 2018 Pazartesi

SONER POLAT TSK'DA EMİR-KOMUTA SİSTEMİ



SONER POLAT TSK'DA EMİR-KOMUTA SİSTEMİ

28 Mayıs 2018 08:56

Kardak krizi patlak verdiğinde Yunanistan'da Kuvvet Komutanlıkları doğrudan Milli Savunma Bakanı'na bağlıydı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Oramiral Limberis çaresiz bir konumdaydı. Duygu ve düşüncelerini kitabına şöyle yansıttı:

YUNAN AĞIR BEDEL ÖDEDİ!

"Kamuoyu ve birçok siyasetçi Silahlı Kuvvetler Komutanı'nın Genelkurmay Başkanı olduğunu söyler. Bu yanlıştır. Kuvvetler MSB'ye bağlıdır. Silahlı Kuvvetlerin yetkileri faaliyetleri ve teşkilatlanmasındaki belirsizlik ve karışıklık herkesin ortak fikridir. Genelkurmay ile Kuvvetler arasındaki bağlantı yasayla yeniden hükme bağlanmalıdır." O günlerde kamuoyu baskısı o denli güçlüydü ki dönemin Başbakanı Kostas Simitis de bir kitap yazmak zorunda kaldı: "Yaratıcı Bir Yunanistan İçin Politika!" Bu kitaptaki en çarpıcı ve dikkat çekici bölüm şöyleydi: "Yunan Silahlı Kuvvetlerinin teşkilatlanma yetersizliği ve harekât acizliği ortaya çıktı. Kardak bir açıdan bizim bu acizliğimizi ortaya çıkaran olay oldu. Yunan Silahlı Kuvvetleri yeniden yapılandırılmalıdır!"

VİZYONSUZ SİYASET AYNI KAPIYI AÇTI!

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra AKP yangından mal kaçırır gibi Yunanistan'ın bu iflas eden sistemine sarıldı. Böylesine hayati bir yapısal değişikliği OHAL kapsamındaki bir Kanun Hükmünde Kararname'nin içine (KHK) sıkıştırdı. Toplum içinde tartışılmasına bile izin vermedi! Böylece bir çırpıda TSK'nın emir ve komuta yapısını felç etti. En önemli harp prensibi olan emir komuta birliği ilkesini çöpe attı. Türkiye'nin güvenliği resmen riske edildi. Şu an harbin idaresinde bile siyaset kılcal damarlarına kadar askeri sisteme müdahale ediyor.

TÜRKİYE'DE SİYASET VE GÜVENLİK

Kabul etmeliyiz ki Türkiye'de siyaset kurumu jeopolitik strateji ve güvenlik konularında emekleme döneminde bile değildir. Ülkenin geleceğini güvence altına almak için bu konuda sağlam bir kurumun varlığı yaşamsal önemdedir. Bu kurum Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'dir. Ancak kerameti kendinden menkul siyasi partiler kendilerini dev aynasında görmekte boş tenekenin çıkardığı gürültüye benzer laf kalabalığı ile ülkeyi savunabileceklerini sanmaktadır. İktidardaki AKP attığı her adımda TSK'nın kurumsal kimliğini aşındırmış dengesini ve kimyasını bozmuş TSK'nın doğrudan harp etkinliğe katkı yapan bütün müesseselerini tasfiye etmiştir. Ayrıca çıkan bütün kriz ve çatışmalarda AKP kadrolarının kriz ve harp yönetiminde vasatın çok altında olduğu yaşanarak görülmüştür.

TÜRKÜCÜ SELO İLE MİLLİ GÜVENLİK

Diğer taraftan muhalefet partilerinin TSK ve ülkenin güvenliği konusunda hiçbir kaygısı yoktur. Onlara göre demokrasi demek asker karşıtlığı demektir. Her konuşmada bir yolunu bulup askere yüklenmekten ilahi bir zevk alırlar. Bazıları "Darbeciler yargılansın darbeciler ayıklansın!" der bazıları ise28 Şubat kahramanlığına soyunur. Ayrıca Batı ülkelerinin güdümüne girme konusunda oldukça istekli olan bu partiler için asıl güvence NATO'dur. NATO nasılsa Türkiye'yi koruyacaktır! Bu nedenle güvenlik konularını tartışmak abesle iştigaldir. Ayrıca son kerte zeki (!) ve çalışkan (!) olan bu kadrolar için anahtar sözcük barıştır! Türkiye içinde PKK Türkiye dışında ise ABD PKK/PYD peşmerge ile barış içinde yaşamamak için hiçbir neden yoktur! PKK'nın siyasi kanadının hapisteki lideri türkücü Selo ile kader arkadaşı olmuşlardır. Çözüm yöntemleri olağanüstüdür: "Selo'yu Cumhurbaşkanı Yardımcısı yaparak iç barışı sağlamak!"

TSK YOKSA TÜRKİYE DE YOKTUR!

İçinde bulunduğumuz ağır koşullarda ülkemizdeki en değerli kurum TSK'dır. Diğer bütün sorunların çaresi vardır. Ama düşman postalı ile uyanmanın bedeli çok ağır olur. TSK efsanesi geleneksel kurumları ve özgün örgütlenme anlayışı ile geri dönmelidir. Bu konularda TSK'ya sonuna kadar güvenmeli ve onu kayıtsız şartsız desteklemeliyiz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları kimseyi yanıltmamalı! Her ikisi mahdut hedefli harekâttır. Bu bozuk düzen genel bir harpte karşımıza çok ağır bir fatura çıkarır. Vatan Partisi bu bilinçle siyaset yapmakta ve harp prensiplerinden ödün verilmeden TSK'nın güçlendirilmesini merkeze koymaktadır.

https://www.ulusal.com.tr/tsk-da-emir-komuta-sistemi-makale 7202.html


a45UyF587661-180528155545 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/05/28  17:45 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Bir elmanin yureginde gizlenen tohum gorulmez bir elma bahcesidir.
Ama bu tohum bir kayaya rastgelirse ondan hicbir sey cikmaz.

Halil CIBRAN

Milli Mucadelenin basladigi 1919 yilinda Milli Mucadeleye karsi cikan isbirlikci parti ve cemiyetler:
Bunlarin tamami Osmanlici, Hilafetci, Seriatci, Kurtcu ve yabancilarin mandasini isteyen parti ve cemiyetlerdir.

- Selamet-I Osmaniye Partisi (Seriatci, Ingiltere nin kontrolunde)
- Kurdistan Teal-i Cemiyeti (Dogu ve G.Dogu da Kurdistan kurulmasi icin Ingiltere ve ABD tarafindan destekleniyordu.)
- Teal-i Islam Cemiyeti (Seriat isteyenler)
- Ingiliz Muhipleri Cemiyeti (Ingiltere himayesi isteyenler)
- Wilson Prensipleri Cemiyeti (Amerikan Mandasi isteyenler)
- Hurriyet ve itilaf Partisi (Kendilerini Sevr i savunan liberaller olarak tanimlamaktadirlar, ancak Ingiltere nin kontrolundedirler, Milli Kurtulus Hareketine ve Mustafa Kemal e en siddetli tepkiyi bu parti gostermistir.)
- Mavri Mira Cemiyeti (Rum Patrikhanesi tarafindan kurulmus olup, Yunan hukumetinin kontrolundeydi. Amaci ceteler kurarak Milli Mucadeleye karsi cikmak ve Anadolu daki Yunan Ordusuna yardim etmekti.)
Bu parti ve cemiyetlerin tamami Sevr anlasmasindan yana Anadolu nun isgalini savunmuslardir. Bunlar tam bir isbirligi halinde Anadolu Hareketine cephe almislar, tum isyanlari ve ayaklanmalari da desteklemislerdir.

Ticarette siyaset, siyasette merhamet olmaz

Haci Omer SABANCI

Kisi incelerse imanin her savunulusunda mantiga bir saldiri bulur.
Imani kucaklamak, akli terk etmektir.

George Smith


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder