28 Mayıs 2018 Pazartesi

SOROS ŞİMDİ DE GÖZÜNÜ AZERBAYCAN’A DİKTİ



SOROS ŞİMDİ DE GÖZÜNÜ AZERBAYCAN'A DİKTİ

28 May 2018

AutoResizeImage.https://i2.wp.com/www.ilk-kursun.com/wp-content/uploads/2018/05/2018052801381419_09m5huufp3ira71ddhdblrui931.jpg?resize=720%2C405Ermenistan'da başlayan sokak eylemleri Gürcistan'da devam ediyor. Oriental Review son makalesinde Soros'un rolüne dikkat çekerek sıradaki ülkenin Azerbaycan olabiliceği uyarısında bulundu

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te geçen cuma günü gece kulüplerinde yapılan uyuşturucu operasyonlarına tepki olarak binlerce genç protestocu sokaklara akın etti. Protestocular Başbakan Giorgi Kvirikaşvili'nin ve İçişleri Bakanı Giorgi Gakharia'nın istifasını ve şiddet sorumlularının cezalandırılmasını talep etti. Uluslararası medya organı Oriental Review'dan Andrew Korybko "Gürcistan'ın Çılgın Parti Devrimi Ermenistan'da başladı Azerbaycan'da sona erebilir. " başlıklı bir makale kaleme aldı. Çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Korybko Gürcistan'da başlayan protestoların Azerbaycan'da sona erebileceğini belirtti. Protestoların Soros'un Renkli Devrimlerinin bir parçası olduğunu savunan makaleyi okurlarımıza sunuyoruz:

PROTESTOLARIN KAYNAĞI SOROS

"Geçtiğimiz Cuma günü hükümetin Tiflis şehrinin en popüler gece kulübünde yaptığı uyuşturucu operasyonuna yanıt olarak binlerce genç protestocu "Beyaz Gürültü" hareketi kapsamında Tiflis sokaklarına akın etti. Protestocular bir çok masum kişinin polis tarafından gereksiz yere sert müdahaleye maruz kaldığını ileri sürüyorlar. Hangi gerekçeyle olursa olsun protestocular açıkça Renkli Devrimlerin sokaklarda dans etmek parti yapmak gibi yöntemlerine başvurarak geniş çaplı eylemler düzenlediler

Gençliğin uyuşturucu kullanımını yasal hale gelmesi için sokaklara dökülmesine sebep olan tartışmalı uyuşturucu baskınları bu durumun önceden planlanmış bir örgütlenme olduğunun ipuçlarını taşıyor. Ne tesadüf ki bu Soros'un en sevdiği sebeplerden biri. Protestocular Başbakan'ın istifasını talep ediyor. Bu durum sözde sivil toplum hareketlerinin yasa dışı hatta mantık dışı taleplerinin nasıl hızla rejim değişikliği hareketine dönüşebileceğini gösteriyor. "

NİHAİ HEDEF AZERBAYCAN

"İlginçtir ki Beyaz Gürültü hareketi tam da komşu Ermenistan'daki sözde Kadife Devrimi'nin hemen ardından ortaya çıkarak gençlik odaklı sivil toplum kargaşasının bölgeye yayılmasını aşılıyor. ABD'nin yakın müttefiki mevcut Gürcistan hükümeti son yıllarda Rusya ile daha pragmatik ilişkiler kurmaya başladı. Eski kaçak lider Sakkashvili'nin yolsuzluk iddialarına karşı yargı önüne çıkması için baskı yapıyor. Bu yüzden yeni ortaya çıkan rejim değişikliği çabalarının arkasında jeopolitik bir yönlendirici olduğu çok açık. Ayrıca Azerbaycan'ın bu bölgesel kampanyanın nihai hedefi olabileceği göz ardı edilemez. "

BATI'NIN RUSYA KORKUSU

"Bu stratejik ülke AB'nin doğal kaynakları açısından zengin fakat son zamanlarda Rusya ile yakın ilişkiler içerisine girdi. Bu da Batı'nın bitmeyen korkularına yol açıyor. Sadece bu da değil Rusya'yı İran üzerinden Hindistan'a bağlayan Kuzey Güney Ulaşım Koridoru'nda çok önemli bir geçiş ülkesi. Ülkedeki herhangi bir kargaşa doğrudan bir rejim değişikliğine yol açabilir Bağlantı olasılıklarını kesebilir ve yeni ortaya çıkan çok kutuplu dünya düzenine negatif etkisi olabilir. Bu yüzden Azerbaycan yetkilileri bu bölgesel eylemlerin kuşkusuz kendi sınırlarına da yayılabileceğine kendilerini hazırlamalılar. "

http://www.ilk-kursun.com/haber/361131/soros-simdi-de-gozunu-azerbaycana-dikti/


a45UyF587661-180528153416 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/05/28  14:45 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Para deniz suyu gibidir, ictikce susatir..

Alman filozof Arthur Schopenhauer

Sultan Resat ve Ittihadcilardan, 20 bin altin almis paranin akibeti mechul.
(Tarihce-i Hayat s.143)

Said Nursi den zirvalar.

Nil desperandum.
* * *
Umutsuzluga dusmeyin.

Latin Atasozu

Dum spiro,spero
Nefes aldigim surece umut ediyorum.

Latin Atasozu


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder