26 Mayıs 2018 Cumartesi

SONER POLAT : TSK’YA KİM KOL KANAT GERECEK?

TSK kendi ülkesinde yetim kalmıştır.
Aslına bakarsanız devletin tamamı yetim vaziyettedir.

Ordularımızın durumu tıpkı Büyük Balkan Hezimetinden önceki gibidir.
Sürekli olarak partizan, cemaatçi kadrolaşmalar ve büyük tenkisatlara konu olmuştur.
Ordunun asli unsuru olan komuta heyeti çok fazla hırpalanmış, demoralize edilmiştir.
TSK sanki şamar oğlanı gibi hoyrat muamelelere maruz kalmıştır.

Günümüz subayları içine kapanmış, silah arkadaşından, komutanlarından, devletten, siyasilerden korkar, ürker, güvenemez hale düşmüştür.
Silah arkadaşlığı, dayanışma, devlete, millete, komutanlara güven sıfırlanmıştır.
Türk halkı ise bütün olup bitenleri sanki maç seyreder gibi seyretmiştir.

Komutanlar, politikacılar yüksek sesle efelenmeler, babalanmalar yaparak TSK'nın aciz olmadığına, ordunun her zamankinden daha güçlü olduğuna ilişkin açıklamaları vardır..
Bunlar hamasetten başka bişey değildir, işin aslını ve gerçeği de düzeltmez.

Orduların temel bileşenleri vardır.
Komutanlar, silahlar, askerler ve lojistik.
Komuta heyeti bu derece hırpalandıktan sonra diğerlerinde ne olursa olsun bir hükmü olmaz.

Unutmayın ki, şimdi 2018 yılı itibariyle sanki bir dünya savaşından çıkmışız gibi bütün birlikler vekil komutanlar tarafından yönetilmektedir.
Ordular, kuvvet komutanlıkları korgeneraller, kolordular tuğgeneraller, tugaylar albaylar, sancak sahibi pek çok birlik ise yarbaylar tarafından komuta edilmektedir.
Sanki Osmanlı'nın Büyük Balkan Yenilgisi, Trablusgarp savaşı ve terki, Filistin ve Kanal Cephesi harekatları, Yemen harekatları, Kafkaslarda ki harekatları olmuş, büyük ölçekli komutan kayıpları yaşanmış gibidir.
Yarın bir bakacaksınız ki, tıpkı Atatürk ve silah arkadaşları gibi hiç umulmadık binbaşılar, yarbaylar vekaleten kolordu, ordu komutanı olmuş.
Durum o derece vahimdir.

Ve emin olun ki, bütün bunların Türk halkına dönüşü olacaktır.
Umarım ve dilerim ki, Büyük Balkan Faciasındaki gibi savaşın ortasında başka savaşlar, kiyafetsiz muhterisler, büyük yönetişim kusurları yaşanmaz.
Unutmayın ki, Türk halkı Balkanlarda ve Ortadoğuda eski Osmanlı artığı diğer milletlerden dayak yiye yiye, katliamlara maruz kalarak kaçabilecek bir toprak olarak Anadoluyu bulabilmişti.
Şimdi Anadolu'dan başka yer de yoktur.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

SONER POLAT : TSK'YA KİM KOL KANAT GERECEK?

26 Mayıs 2018

Son dönemlerde TSK hem içten hem de dıştan büyük bir saldırıya uğradı. Balyoz ve Ergenekon süreçleri AKP CHP ve MHP'nin gözleri önünde cereyan etti. Bu dönemde TSK'nın her rütbeden milli bağımsızlıkçı ve vatansever askerleri tasfiye edildi.

TSK'YA HÜCUM!

Bunların yerine büyük ölçüde FETÖ mensupları kilit mevkilere getirildi. Bu aymazlıktan cesaret alan FETÖ'cü kadrolar 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştirildi. Böyle bir sonucun müsebbibi olan siyaset kurumu faturayı yine de TSK'ya kesti. AKP hukuk dışı Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) TSK'nın en önemli kurumlarını yok etti; emir komuta zincirini dağıttı ve silahlı kuvvetlerin kimyasını bozdu. Protokolde bile gerilere itilerek TSK mensupları aşağılandı. Meclis'teki partilerin bu yapılanlara hiçbir itirazı olmadı. Eğer kendi haline bırakılırsa TSK siyasetin kurbanı olacak ve bedelini bütün millet ödeyecek! Bütün bu üzücü ve kaygı verici gelişmeler yaşanırken FETÖ'nün siyasi ayağı korunup kollandı.

ASKER KARŞITLIĞINDA BULUŞMA!

Hâlâ sürdürülmekte olan ve ceza hukukunun hiçbir yerine sokulamayacak 28 Şubat davasında AKP CHP MHP İyi Parti ve Saadet Partisi aynı noktada buluştu. Birbirlerine hakaretler savuran partiler konu asker ve TSK karşıtlığı olunca hemen kucaklaşıveriyor. İliklerine kadar işleyen bu hissiyatı demokrasi masalları ile ustalıkla gizliyorlar. Çünkü TSK'yı zayıflatmak bir Avrupa-Atlantik projesidir. Vatan Partisi dışındaki bütün partiler bu sisteme göbekten bağlıdır. Dış vesayet altındadır; elleri kolları bağlıdır.

PAMUKOĞLU PAŞA NE DİYOR?

Bu nızlığımızın teminatı olan göz bebeğimiz TSK konusunda bir hassasiyetleri yoktur; sadece ön yargıları vardır. Bu seçimlerde Vatan Partisi'ne destek veren HEPAR Kurucu Başkanı Osman Pamukoğlu'nun konu hakkındaki basın açıklamasına birlikte göz atalım: "Vatan Partisi 15 Temmuz'dan sonra eğitimi teşkilatı ve komuta sistemi zayıflatılmış olan Türk Ordusu'nu hızla yeniden etkili bir savaş gücüne ulaştırabilecek profesyonel bir kadroya sahip tek partidir. "

VATAN PARTİSİ SEÇİM BİLDİRGESİ

Şimdi de Vatan Partisi'nin konu hakkındaki seçim bildirgesine göz atalım: "AKP iktidarı tarafından kapatılan ya da dönüştürülen askeri eğitim ve öğretim kurumları ordumuzun geleneksel örgütlenme anlayışına göre yeniden açılacaktır. Lojistik ve sağlık kurumları ordumuzun savaş yeteneğinin bir parçasıdır. GATA ve askeri hastaneler ordumuzun sağlık hizmetini yürütmek için yeniden faaliyete geçecektir. Askeri sanayi kuruluşları ile TSK arasındaki bağlar korunarak güçlendirilecektir. "

LAFIN NEREYE GİTTİĞİNİ BİLİYOR MU?

Muharrem İnce astsubayların özlük haklarını iyileştirme sözü verdi. Son kerte olumlu bir yaklaşım! Kendisini kutluyorum. Bu konuda Aydınlık ve Ulusal Kanal haber portalında çok sayıda yazı yazdım. Aynı konuyu Vatan Partisi de gönülden destekliyor. Ama bir mitingde söylediği şu sözleri yadırgadım: "Diyorlar ki subaylardan korktuğu için Muharrem İnce bu konuyu artık gündeme getirmiyor". Sonra da ağzını açıp gözünü yumuyor... Şu muhakemeyi yapamıyor mu: "Subaylar niçin astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesinden rahatsız olsun? Para kendi ceplerinden değil devletin kasasından çıkıyor. Bunun kararını da TSK değil Hükümet veriyor! Yönetici olan subaylar her türlü sorununu çözmüş personel ile hedeflere daha kolay gidileceğini bilmez mi? Subaylar böyle bir iyileştirmeden bilakis memnun olur"! Peki böyle bir açıklama TSK içinde subay-astsubay çekişmesine yani fitne fesata çanak tutmaz mı? Bu kişi TSK'nın Başkomutanı olmak üzere yarışa giriyor! Ne diyelim Allah akıl fikir versin!

ÇARE NE?

Bu coğrafyada güçlü bir ordu kuramayan bütün uygarlıklar yok olup gitmiş! Ülke karadan denizden her yerden kuşatılmış! ABD PKK'ya devasa silah malzeme ve para vermiş! Güneyimizde büyük bir savaş var! Ama bütün partiler TSK'yı yıpratmak için demokrasi (!) yarışı içine girmiş! Ne kadar askere vurursa o kadar demokrat (!) olacak! İşin şakası yok ve Vatan Partisi dışında başka çare de yok!

Amiral Soner Polat

ulusal.com.tr

https://www.ulusal.com.tr/tskya-kim-kol-kanat-gerecek-makale 7200.html


a45UyF587661-180526164833 Canfistir Davis oraj.poyraz@openmail.cc
2018/05/26  19:46 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Asinus equum spectat
Esek ata bakiyor.

Latince Atasozleri

Kisi, hep sihhat ve selamette olsa idi, bu ikisi onun helaki icin kafi gelirdi

(I.Asakir)
Lutfen bundan sonra Muslumanlardan eza, cefa ceken, basina bir musibet gelenler aglayip, zirlamasin.
Cunku baslarina gelen her turlu olumsuzluk onlarin Allahin sevgili kullarindan oldugunu gosteriyor.
Ben demiyorum, hadisler, ayetler boyle soyluyor.

Insanlar yorgun, Hayat tarafindan cezalandirilmis, Ya sevgiyle ya da sevgisizlikle Sakatlanmis.

Charles Bukowski Sozleri / Heinrich Karl Bukowski / Bilge Sozleri

HABER
. . . . . .
Aksamla bak yine gul rengi buhurdan
Bin bir hulyaya acik penceremin caminda.
Sukut orup bu sicak sonbahar aksaminda
Bir alem dogdu yine giden gunun ardindan.
Sardi o her aksamki sessizlik yokuslari,
Bir alem dogdu yine giden gunle beraber;
Geldi medar ellerinden bekledigim haber
Basciviltiya canevimin kuslari.
Gordum giden gunun ardindan sulara dalan
Gozlerin yeni bir dunyaya acildigini,
Bir ustuva alemine yaklasildigini,
Bu aksam kuslarinin ufuktan koptugu an.
Kuruldu bir alem hergunku dunyamdan uzak,
Kayboldugum dusunceye ve kendime yakin.
Kuslar.. dizi dizi kuslar.. kuslar akin akin..
Ruyam benden bu aksam ve ben ruyamdan uzak...

Orhan Veli KANIK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder