28 Ekim 2019 Pazartesi

BURHAN AYERİ : "TARİH: 7 EYLÜL 1967


BURHAN AYERİ : "TARİH: 7 EYLÜL 1967

Yeniçağ

Yeni adli yılın açılış töreninde dönemin Yargıtay Başkanı İmran Öktem konuşuyor. Ve sonrasında irticayı ayağa kaldıran şu konuşmayı yapıyor; 'Türkiye'de bir İslam devleti ve hilafet rejimi kurmak Türk milletini dini esaslara dayalı bir hukuk düzenine sokmak isteyen ve bunun için gizli açık çalışan mistik hezeyan halindeki bir avuç meczup var. Bunlar ruh hastası veya dini kazanç metası haline getirmiş kimseler saf ve cahil yurttaşın en temiz varlığı olan itikadını imanını geçim vasıtası yapmış bezirgânlardır. O bezirgânlar ki dinin emrettiğini yerine getirmezler. Yasak ettiklerini gizli gizli yaparlar ve fakat dindar görünürler -evet bunlar ve birtakım hurafeleri dini esaslar gibi göstermeye kalkan ve bu suretle halkı uyuşturan kökü dışarıdaki yurt düşmanları daima hüsrana uğrayacaklardır-.

Tarih: 1 Mayıs 1969...

Cumhuriyet karşıtları Öktem'in bu sözlerini ve daha sonraki benzer çıkışlarını unutmadı. Öktem Yargıtay Birinci Başkanı iken vefat etti. Bunun üzerine bazı öğrenci birlikleri "Dinsiz Öktem'in cenaze namazı kılınmasın" kampanyaları düzenlediler.

... ve 3 Mayıs 1969... Ankara Maltepe Camii'ndeki cenaze töreni basıldı. Çoğunluğunu çember sakallı kişilerin oluşturduğu kalabalık namazın kılınmasını engellemeye çalıştı. Görevli imamlar uzaklaştı. Cenazeye katılanlardan İzzet Gözübüyük sayesinde dini işlem tamamlanabildi.

Olaylar o kadar büyüdü ki törene katılan İsmet İnönü'yü korumak için Kara Kuvvetleri Komutanlığı Topçu Dairesi Başkanvekili Tuğgeneral Nabi Alpartun silahını çekmek zorunda kaldı. İnönü 'Bu yaşananlar ikinci 31 Mart vakasıdır' sözlerini sarf etti.

İşte bundan 48 yıl önce...

İmran Öktem'i hedef alan ve cenaze namazını engellemeye uğraşan o dönemdeki öğrenci kuruluşunun genel başkanı bugünün Meclis Başkanı İsmail Kahraman'dır. "

Dünün bugünle mukayesesini yapmak zorundayız. Gelinen nokta meydanda. Burada duracaklarını da sanmıyoruz. Bu yüzden Atatürk ilkelerine bağlı herkesi daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz.



- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Devrimin amacini kavramis olanlar surekli olarak onu koruma gucune sahip olacaklardir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

145. BIR DEVLET DINININ SALDIRGANLIGI

Her milli din, insana buyukluk taslattiran, toplumdan uzaklastiran, kotulestirici iceriktedir. Insanliga dogru ilk adim, herkese kendine uygun gorunen ayin ve gorusleri izlemesi icin izin vermektir. Ancak bu, insanlarin dusunme yetilerine kadar baski yapmak isteyen imamlarin isine gelmez. Ey gafil ve sofu hukumdarlar! Din islerinde ve dini inanislarda ozgur dusunceleri lanetliyorsunuz, baski yapiyorsunuz, iskenceye gonderiyorsunuz. Cunku bu bedbahtlarin Allah'in hosuna gitmedigine hocalar, papazlar sizi inandiriyor. Ancak, Allahinizin iyilik ve lutuf kaynagi oldugunu soylemiyor musunuz? Allah'in kinamasini gerektiren barbarca eylemlerinizle Allah'in hosuna gideceginizi nasil umit ediyorsunuz? Ayrica, sizin inanc tarziniza ve goruslerinize aykiri inanc ve goruslerin Allah'in hosuna gitmedigini size kim soyledi? Bunu soyleyen sizin hocalariniz, rahiplerinizdir. Ancak hocalarinizin, rahiplerinizin aldanmadigini ya da sizi aldatmak istemediklerini, size kim temin ediyor? Bunu temin eden de ayni hocalar, ayni rahiplerdir! Ey hukumdarlar! Dolayisiyla, ruhanilerinizin, hocalarinizin, rahiplerinizin aldatici sozu uzerine, Allah'in hosuna gitmek fikriyle en acimasizca, en olcusuz cinayetleri isliyorsunuz!

- - - - - - - - - - - - -
Yasamin yalnizca teleekranlardan yagdirilan yalanlarla degil , Partinin erismeye calistigi ulkulerle de hic banzesmedigini gormek icin cevrenize bir goz atmaniz yeterliydi.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Mitler, artik kimsenin inanmadigi bir dindir.

FEIBLEMAN,JAMES K. (1904-1987) ABD'li filozof ve yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder