29 Ekim 2019 Salı

Türkiye Komünist Hareketi : "Bu tehdide meydan okuyoruz"

Ben daha önce pek çok kez yazdım.
Bu topraklar huzursuz, ülke içten içe kaynıyor.
Bir hesaplaşma yaşanacak, bu kaçınılmaz.
O günü bekleyelim.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


"Cumhuriyetçilerin başını ezecekmiş" başlıklı açıklamada Çağlar'ın Cumhuriyetçileri tehdit ettiği vurgulanırken aynı zamanda Çağlar'ın açıkça şeriatçılık yaptığı belirtildi.

Açıklamada "Bu tehdide meydan okuyoruz" denildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Emperyalist AB tarafından fonlanan ve AKP 'düşünce' kuruluşu olarak bilinen SETA Vakfı'nın direktörlerinden İsmail Çağlar Cumhuriyetçileri tehdit etmiş.

Yazısında 'Gazi Paşa ne kadar Türkiye cumhuriyeti şeyhler dervişler müridler memleketi olamaz dese de Türkiye Cumhuriyeti'nde dün de bugün de şeyhler müridler mürşidler dervişler yaşıyor' diyerek açıkça şeriatçılık yapmıştır.

Türkiye'nin 1923 yılında olmadığını köprünün altından çok sular aktığını yazan yandaş 'Cumhuriyet'e bekçilik ediyoruz ayağına kendi geri kalmış ve tarihdışı Cumhuriyet kavrayışlarının değnekçiliğini yapmaya kalkarlarsa o değneği kırarlar. Artık kafada mı kırılır kolda kırılır kırılınca ne yapılır orasını ben bilemem. ' tehdidini savurmaktan geri durmamış.

Cumhuriyet hilafete saltanata ve emperyalist işgale karşı kuruldu.

Hilafetçilerin saltanatçıların ve memleketi emperyalist tekellere peşkeş çekenlerin Cumhuriyet düşmanlığı ise 96. yıldönümünde bir kez daha hortlamış!

Bu tehdide meydan okuyoruz!"

Odatv.com


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bilelim ki milli benligini bilmeyen milletler baska milletlere yem olurlar.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

83. INSANLARIN BUTUN YASAMI VE DUNYADA OLUP BITEN HER SEY, INSAN OZGURLUGU VE VUCUDU OLDUGU ONE SURULEN BIR ALLAH'IN IYILIGI VE ADALETI ALEYHINDE KANITTIR

Insanlari yasama davet ederek, Allah, onlari cok zalim ve tehlikeli bir oyun oynamak zorunda birakmiyor mu? Kendi rizalari olmaksizin, koruyamadiklari ve tasarruf edemedikleri bir mizac ile, tehlikeli, yaratilislarina bagli ihtiras ve arzularla hareket eden, dusmekten kurtulamayacaklari tuzaklara maruz, cikmasina ihtimal vermedikleri ve onunu almaya kadir olmadiklari olaylarin surukledigi mutsuz, olumlu "insan"lar, siddeti ve suresi bakimindan muthis iskence ve cezalara sevk edebilen bir yola dusmeye zorunlu bulunurlar.

Gezginler, Asya'nin bir ulkesinde fantazilerle dolu ve pek tuhaf, isteklerinde pek zorba bir sultanin egemen oldugunu anlatir. Bu hukumdar, zamanini uzerine uc zar ve bir zar kutusu konmus bir masa onunde gecirir. Masanin bir ucunda sultani kusatan mabeyincilerin ve ahalinin acgozlulugunu ceken altin yiginlari vardir. Sultan, uyrugunun zayifliklarini bildiginden onlara soyle sozler eder:

"Esirler, koleler! Size iyilik yapmak istiyorum. Lutuf ve keremim sizi zengin etmek ve tumunuzu mutlu kilmak istiyor. Bu hazineleri, bu altinlari goruyor musunuz? Haydi bakalim, iste bunlar sizin icindir, bunu kazanmaya calisiniz. Her biriniz sirayla bu zarlari ve kutuyu eline alsin. Zarlari alti kez cift getirmek mutluluguna erisen, hazineye sahip olacaktir. Ancak sizi haberdar edeyim ki, istenen sayiyi elde edemeyen, omur boyu karanlik bir zindana atilacak. Ve adaletim, onun yavas yanan bir ates uzerinde yakilmasini istiyor. "

Hukumdarin bu konusmasi uzerine, orada bulunanlar hayret ve saskinlik icinde birbirinin yuzune bakar. Hicbiri bu kadar tehlikeli bir sansi denemek istemez. O zaman ofkelenen sultan soyle der:

"Acayip! Oynamak, zar atmak icin kimse gelmiyor mu? Bu benim hesabima gelmez. Benim sanim ve buyuklugum ister ki, oynansin. Dolayisiyla oynayacaksiniz!

Emrediyorum. Cevap vermeksizin itaat ediniz!"

Su nokta dikkate alinmalidir: Zorbanin zarlari oyle yapilmisti ki, yuz bin kez atilsa ancak bir kez cift gelebilir. Bu nedenle, alicenap hukumdar, zindaninin doldugunu ve servetinin elinde kaldigini gormekten zevk alir.

Ey olumluler! Bu sultan, sizin Allah'inizdir; hazinesi cennettir; zindani cehennemdir; zarlar da sizdedir; sizler de bu zarlarla oynamak zorunda birakilanlarsiniz!

- - - - - - - - - - - - -
Biz dusmanlarimizi yok etmek icin ugrasmayiz, onlari degistiririz.
Bilmem, anlatabiliyor muyum ?

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Kanit olmadan inanmayin.

Kutsal seylere saygiyla yaklasin, ama onlarla hicbir isiniz olmasin.
BIERCE,AMBROSE (1842-1914) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder