29 Ekim 2019 Salı

İSRAİL'DE 'YAHUDİLİĞİN KURALLARINA UYMUYOR' DİYE ÇOCUKLARIN VELAYETİNİ ANNEDEN ALINDI

İslamiyet ve Hristiyanlığın anası Yahudilik.
Ve genetik olarak içinde bulunan bütün habaset aynen evlatlarına intikal etmiş.

İsrail'in laik hukuk ve devlet sistemine sahip olmadığını biliyorduk elbette.
Ancak, haberde anlatılan tam yerine gelmiş manzara koymuş.
Dinler işte böyle sonuçlar üretir.
Taş devrinin ahkamını 2019 yılında Yehovanın, Elohim'in, Allahın buyruğudur diye saçma sapan, akıl dışı uygumalaları, topluma dayatırken kendinizi bulursunuz.
Ve sayısız toplumsal sorunlara yol açarsınız.

İnsanlığın zaten kendine ait sorunları vardır.
Ve din sorun çözmek bir yana, bunca derdin, sorunun dışında yeni ve daha çetrefilli sorunlar üretir.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  




İSRAİL'DE 'YAHUDİLİĞİN KURALLARINA UYMUYOR' DİYE ÇOCUKLARIN VELAYETİNİ ANNEDEN ALINDI

İsrail'de bir hahamlık mahkemesi 'Yahudi kurallarına uymuyor' gerekçesiyle 5 ve 8 yaşlarındaki iki çocuğun velayetini annelerinden aldı.

Salı 29 Ekim 2019 15:12

İsrail'in Hayfa kentinde yaşanan olayda "Yahudi yaşam tarzına uymuyor" dediği kocası tarafından şikâyet edilen kadın çocuklarının velayetini kaybetti hatta ziyaret hakkı da tanınmadı.

Sputnik'in haberine göre çocuklarını dindar yetiştirme konusunda bir evlilik anlaşması yaptıklarını belirten baba eşinin sözünü tutmadığını savundu. Buna gerekçe olarak da çocukların karma yüzme dersine yazılmasını ve koşer (helal) olmayan ürünlerle beslenmesini gösterdi.

BABANIN ŞİDDET UYGULAMASI ÇOCUKLARIN İSTEĞİ DİKKATE ALINMADI

Adamın geçmişte şiddet suçu nedeniyle hüküm giymiş olmasını da dikkate almayan hahamlık mahkemesi velayeti babaya verdi.

Mahkeme sosyal yardım görevlilerinin 'çocuklar anneyle kalmalı' görüşünü de dikkate almadı. Bir yardım görevlisi çocukların babalarından şiddet gördüğünü ve onunla yaşamak istemediklerini belirtti.

https://haber.sol.org.tr/dunya/israilde-yahudiligin-kurallarina-uymuyor-diye-cocuklarin-velayetini-anneden-alindi-273314

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Muspet bilimlerin temellerine dayanan guzel sanatlari seven fikir terbiyesinde oldugu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmis ve yukselmis olan erdemli kudretli bir nesil yetistirmek ana siyasetimizin acik dilegidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

124. IMANI AKLIN YERINE KOYMAK ISTEYENLERIN SARLATANLIKLARI NE KADAR SACMA VE GULUNCTUR

Bana surekli olarak, dinin gerceklerinin aklin ustunde oldugunu yineliyorsunuz. Ancak, bu sekilde teslim etmiyor musunuz ki, bu gercekler akli basinda insanlarin anlayacagi icerikte degildir. Aklin bizi aldatabilecegini one surmek, "gercek batil olabilir; yararli olan sey zararli olabilir" demektir. Akil, yararliyi ve dogruyu tanimaktan baska bir sey midir? Bundan baska, bu hayatta kendimize rehber olmasi icin, tasidigi hal ve sifatla aklimizdan ve az cok egitilmis duygulanmizdan baska bir seye sahip olmadigimizdan, "akil sadakatsiz bir rehberdir ve duygularimiz aldaticidir" demek, "hatalarimiz kacinilmaz ve cehaletlerimiz yenilmezdir ve son derecede bir adaletsizlik etmeksizin, bize vermis oldugu yegane rehberleri izledigimiz icin Allah bizi cezalandiramaz" demektir. Aklimizin, kavrayisimizin ustunde olan seylere inanmak zorunda oldugumuzu one surmek, Allah, kanatsiz havalara yukselmemizi emrediyor demek kadar gulunc bir sozdur. Hakkinda akla basvurulmasi dogru olmayan konular, sorunlar bulundugunu soylemek, bizim icin en onemli olan iste, yalniz hayalgucune danismamiz gerektigini ya da gelisiguzel, rastlantiya bagli olarak hareket etmenin uygun oldugunu soylemektir.

Din bilginlerimiz, aklimizi Allah'a kurban etmemiz gerektigini soyluyor. Ancak bize yalnizca yararsiz bagislarda bulunan ve bunlari kullanmamizi istemeyen bir zata aklimizi feda etmemiz icin hangi neden ve gerekce vardir? Bizzat din bilginlerimize gore, kalpleri kiracak, gozleri kor edecek, bize tuzak kuracak, bizi bastan cikaracak kadar muzip olan bir Allah'a nasil guvenebiliriz? Sozun kisasi, bizi daha kolay sevk ve idare etmek icin gozlerimizi kapatmamizi emreden bir Allah'in gostericilerine nasil guvenebiliriz?

- - - - - - - - - - - - -
Intikam ve cezalandirma fikri cocukca bir hayaldir.
Durust olmak gerekirse, intikam diye bir sey yoktur.
Intikam, gucsuz oldugunuzda ve gucsuz oldugunuz icin gerceklestirmek istediginiz bir eylemdir Gucsuzluk hissi ortadan kalktiktan hemen sonra o arzu da buharlasir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Tanidigim en mutlu insanlar kendi ruhlarini onemsemeyen, otekilerinin acilarini hafifletmek icin en ustun cabayi gosterenlerdir.

STANTON,ELIZABETH CADY (1815-1902) ABD'li kadin haklari savunucusu.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder