31 Ekim 2019 Perşembe

KUTUP IŞIKLARININ BİLİNEN EN ESKİ KAYDI ASUR TABLETLERİNDE BULUNDU



KUTUP IŞIKLARININ BİLİNEN EN ESKİ KAYDI ASUR TABLETLERİNDE BULUNDU

2 bin 700 yıllık Asur taş tabletlerinde kutup ışıklarının bilinen en eski kayıtları bulundu 30 Ekim 2019 Çarşamba 14:03 Kutup ışıklarının bilinen en eski kaydı Asur tabletlerinde bulundu Çivi yazısı ile yazılmış açıklamalar MÖ 655 ila MÖ 679 arasına tarihlenen üç taş tablet üzerinde bulundu.

Araştırmacıların yeni çalışmada belirttiğine göre bu tabletler kutup ışıklarına dair bilinen en eski kayıtlardan yaklaşık bir yüzyıl daha öncesine ait.

Araştırmanın baş yazarı astrofizikçi Hisashi Hayakawa "Teleskop gözlemleri yalnızca 400 yıldan beri var olduğundan bu gözlemler Güneş'in nasıl çalıştığına dair en iyi ihtimalle çok küçük bir anlık görüntü sağlar" dedi.

Bu keşif öncesinde kutup ışıklarına dair bilinen en eski kayıt MÖ 567'ye tarihlenen "Astronomik Günlüğü" olarak bilinen bir Babil tabletindeydi.

Yeni incelenen Asur kayıtları ise mevcut bilinen en eski tarihi kutup ışıkları kaydından bir asır önce güneş enerjisi faaliyet tarihini izlememizi sağlıyor.

https://www.yurtgazetesi.com.tr/kultur-sanat/kutup-isiklarinin-bilinen-en-eski-kaydi-asur-tabletlerinde-bulundu-h142120.html

================================


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Muallimler!
Yeni nesli Cumhuriyetin fedakr ogretmen ve egiticileri sizler yetistireceksiniz yeni nesil sizin eseriniz olacaktir.
Eserin kiymeti sizin maharetiniz ve fedakrliginiz derecesiyle mutenasip bulunacaktir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

181. ALLAHSIZLIGIN TOPLUMUN BUTUN BAGLARINI PARCALADIGI DOGRU DEGILDIR

Bize diyorlar ki; "Ateizm, toplumun butun baglarini koparir. Bir Allah'in varligina inanmaksizin anlasma ve sozlesmelerinin kutsalligi ne olur. Tanrisalliga ciddi olarak tanik olamayan bir Ateist nasil baglanir? "

Ancak, anlasma ve sozlesmeler, insanin sorumluluklari yerine getirme zorunluluguna daha cok kuvvet mi verir? Yalan soyleyecek kadar kustah olan bir kimsenin yeminini bozmasi icin daha cok mu kustah olmasi gerekir? Sozunde durmayacak kadar alcak olan ya da insanlarin saygisini kaybetmeyi hice sayarak sozunde durmayacak kadar haksiz olan kimse, anlasma ve sozlesmelerini yaparken ilahlari tanik gosterdi diye, sozune ve anlasmalarina daha cok sadik olmaz. Insanlarin verecegi hukmu hice sayan hukumdarlar, insanlarin en kolay yemin edenleri ve sozlesmelerine en kolay muhalefet edenleri degil midir?

- - - - - - - - - - - - -
Agir kosullarda calismaktan, bogaz kavgasindan, komsularla didismekten, sinema, futbol, bira ve en onemlisi de kumar yuzunden kafalarini calistirmaya firsat bulamiyorlardi.
Onlari denetim altinda tutmak hic de zor degildi.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Bir vatandas olarak ahlakli bir kisi olmam icin "A", "B", "C" ve "D"ye inanmam gerektigini soyleyen, bu ulkedeki siyasi vaizlerden gercek anlamda bunaldim ve sikildim.

Hayir, kim saniyorlar kendilerini?
Ve ahlaki inanclarini bana dayatma hakkini nereden aliyorlar?
Ayrica, Senato'daki sayimlarda beni, Tanri tarafindan kendilerine verildigini iddia ettikleri yetkiyle kontrol edebilecegini dusunen butun dinsel gruplarin tehditlerine direnmek zorunda olan bir yasa koyucu olarak cok daha kizginim.
Onlari uyariyorum Kendi ahlaki kararlarini "muhafazakrlik" yaftasiyla butun Amerikalilara dayatmak isteyenlerle sonuna kadar savasacagim.
GOLDWATER , BARRY (1909-1998) ADB'li siyasetci.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder