31 Ekim 2019 Perşembe

HASTANEDE AIDS SKANDALI: HIV'Lİ HASTANIN MALZEMESİNİ 15 HASTADA KULLANDILAR

Çok önemli ❗ Bu ülkede artık hastanın adı hasta değil. Erdoğan'ın dediği gibi Müşteri".

Hal böyleyken; Elbet en çok parayı veren en kaliteli hizmeti alacaktır. Bunu bir alışveriş merkezi bir mağaza gibi düşünün. Paran varsa en iyi hastanelerde tedavi olur yaşama hakkına sahip olursunuz. Paranız yoksa sizin sağlığınız artık birilerinin angarya işi demektir. Önüne gelene hastane açma ruhsatı verilir gerekli denetimler yapılmazsa olacağı bu.

İstanbul'da özel bir hastanede ameliyatta kullanılan HIV'li hastanın tıbbi malzemesi 15 hastanın ameliyatında kullanıldı.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  




HASTANEDE AIDS SKANDALI: HIV'Lİ HASTANIN MALZEMESİNİ 15 HASTADA KULLANDILAR

11:25 31.10.2019

İstanbul'da özel bir hastanede ameliyatta kullanılan HIV'li hastanın tıbbi malzemesi 15 hastanın ameliyatında kullanıldı. Hastalar AIDS şüphesiyle karantinaya alınırken hastane kapatıldı.

Sabah'ın haberine göre İstanbul'da özel bir hastane ve doktorların adının karıştığı sağlık skandalı yaşandı. Ameliyat yapma yeterliliği ve Sağlık Bakanlığı izinlerine sahip olmayan hastanede gerçekleştirilen metabolik cerrahi ameliyatları sonrası yaşanan şüpheli ölümler hasta yakınlarının şikâyeti üzerine İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nı harekete geçirdi. Hastaneyi mercek altına alan yetkililer sağlık personellerinin de şikâyetleriyle akıl almaz bir ihmali gün yüzüne çıkardı.

İran'da 'enjektörle yüzlerce kişiye HIV bulaştırıldı' iddiasıyla gösteri: Cuma imamının ofisi ateşe verildi

Hastane sahibi ve ameliyatları yapan Prof. Dr. A. Ç. ve bazı doktorlar hakkında soruşturma başlatıldı. Bir ameliyatta HIV'li hastada kullanılan tıbbi malzemeyi değiştirmesi gereken hastane yönetimi üç günde 15 hastayı aynı sıvıyla ameliyata aldı. Ameliyat edilen hastalar gizli protokolle karantina altına alındı.

Üçüncü basamak yoğun bakım ünitesi kan bankası laboratuvar ve acil servis gibi bulunması zorunlu hayati ünitelerin hiçbirine sahip olmadığı halde ameliyatlara devam ettiği belirlenen hastane kapatıldı.

Prof. Dr. A. Ç: solüsyon pahalı

Ameliyathanede görevli hemşire Y. K. 'nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda yer alan iddiaya göre Hastanede 27 Ağustos 2018'de yasal izinleri olmamasına rağmen metabolik cerrahi ameliyatı olan AIDS hastası Kemal A. 'ya endoskopi yapıldı. Ameliyatta kullanılan endoskopik solüsyon ilacının Kemal A. HIV virüsü taşıdığı için başka operasyonda kullanılmaması gerekiyordu. Ancak hastane yönetimi maddi değeri 2 bin 500 TL civarındaki dezenfekte solisyonu değiştirmek yerine yaptığı ameliyatlarda aynı sıvıyı kullandı.

Üç günde 2'si yabancı uyruklu 15 hastanın ameliyatında bu sıvının kullanıldığı iddia edildi. HIV bulaşma şüphesiyle Ü. B. F. A. S. S. R. C. N. S. H. K. F. K. A. O. D. A. A. K. B. B. Ç. A. İ. S. Y. S. O. S. N. F. isimli hastalar gizli protokolle karantina altına alındı. Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü gizli soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan sağlık personelin anlattıkları "Bu kadarına da pes" dedirtti.

Gen teknolojisiyle HIV virüsü tarih olabilir: Hayvanlar üzerinde başarılı oldu

HIV'li hastanın ameliyatı öncesi görevli hemşirelerin kullanılacak solüsyonlarla ilgili hastane yetkililerini uyardığı ancak hastane sahibi Prof. Dr. A. Ç. 'nin kullanılan solüsyonun pahalı olduğu gerekçesiyle değiştirilmeden kullanılmasını söylediği iddia edildi. İhbar bulaşma riski bulunan hastaların karantina altına alınmasını sağladı. Hastaneyi kapatan Bakanlık soruşturma başlattı.

Başka hastanelere hasta sevkiyatı

Çalışanların iddiaları hastanede yaşanan akıl almaz uygulamaları gün yüzüne çıkardı. İddiaya göre; yasadışı ameliyatlar sonrası ölüm riski bulunan hastalar bu ameliyatı yapma yetkisi olan hastanelere adeta kaçırıldı. Özel araçla karga tulumba taşınan ameliyatlı hastalardan ölenler için bu hastanelerde ölüm raporu düzenlendi. Yasaya uydurulan ölümler hasta yakınlarının şikâyetleri üzerine gün yüzüne çıktı. Yasadışı ameliyatlarda yakınlarını kaybeden hasta yakınlarının bu durumu ihbar etmemeleri için ya parayla kandırıldı ya da ameliyat öncesi imzaladıkları evraklar hatırlatılıp tehdit edildiği iddia edildi. Ameliyat sonrası yaşamını yitiren 3 hasta için suç duyurusunda bulunuldu.

Hastane sahibi Prof. Dr. A. Ç. ise suçlamaları kabul etmedi. A. Ç gerçeklerin yargı süreci sonucunda açığa çıkacağını öne sürdü.

https://tr.sputniknews.com/yasam/201910311040520922-hastanede-aids-skandali--hivli-hastanin-malzemesini-15-hastada-kullandilar-/

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Tuketici yasamak iyi degildir.
Uretici olalim.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

14. HER DINE ESAS HIZMET VEREN SEY, KUSKULU SEYLERIN EN KUSKULU OLANIDIR

Bir Allah'in varligi butun dinlerin temelidir. Bu varliktan cok az kimse kusku duyar. Ancak dinin bu icyuzu, esasi dusunen her zekayi en ziyade durduracak iceriktedir. Her ilmihalin ilk sorusu, cozumu en cetin soru olmustur ve hep cetin olacaktir.

- - - - - - - - - - - - -
Ve isin korkunc yani, farkli dusundugunuz icin sizi oldurecek olmalari degil, hakli olabilecekleriydi.
Iki kere ikinin dort ettigini nereden biliyorduk ki?
Yercekimi diye bir sey oldugunu nereden biliyorduk ki?
Gecmisin degistirilemez oldugunu nereden biliyorduk ki?
Madem gecmis de denetlenebiliyordu soylenecek ne kaliyordu ki geriye?

George Orwell1984
%
Ama sizin dunya dediginiz yer bu evrende kucucuk bir nokta.
Insanoglu da minicik, umarsiz!
Ne kadar zamandir var ki?
Milyonlarca yil kimse yasamadi dunyada.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Herhangi bir seye inanan birisini ikna edemezsiniz, cunku inanclari kanita degil, inanmaya duyduklari koklu ihtiyaca dayanir.

SAGAN,CARL (1934-1996) ABD'li gokbilimci ve yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder