28 Ekim 2019 Pazartesi

VİRGİN GALACTİC HALKA AÇILAN İLK UZAY SEYAHATİ FİRMASI OLACAK

İzlediğim ekonomi yorumcularından birisi bu şirketin de batıdaki pek çok ZOMBİ ŞİRKETTEN birisi olduğunu hatırlıyorum.

Karlılığı düşük.
Defter değerine kıyasla çok fazla borçlanmış.
Ayakta durabilmeki için sürekli olarak borç yapılandırmasına ihtiaç duyan bir şirket.

Peki batının para tanrıları, üreticileri, ürettikleri parayı krediye çevirenleri neden bu ZOMBİ ŞİRKETİ hala daha ayakta tutuyor.
Bunun için söylenebilecek pek çok komplo hikayesi var.

Ancak, benim düşüncem, bu şirketin ABD savunma bakanlığı için pek çok uydunun ve uzay aracının uzaya iletilmesinde tek seçenek olması en makul olanı.
Stratejik bir yatırım tercihi var yani.

Batı dünyaya bir gün iflas edeceğini biliyor.
Ve alacaklıların tıpkı Osmanlı'ya yaptığı gibi bir icra takibinden korunmak için masanın üzerinde silahı hazır tutmayı tercih ediyor.
Bu nedenle de ne kadar ağır ve derin bir ekonomik kriz olursa olsun askeri harcamalarda fren yok.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

VİRGİN GALACTİC HALKA AÇILAN İLK UZAY SEYAHATİ FİRMASI OLACAK

HABERTURK. COM

28.10.2019

İngiliz milyarder Richard Branson'un büyük ortağı olduğu uzay seyahat firması Virgin Galactic bugün New York Borsası'nda halka arz ediliyor. 2020 yılında ilk turistik uzay yolcuğunu gerçekleştirecek Virgin Galactic böylece halka açık ilk uzay seyahati şirketi olacak. Firmanın hisselerinin 1.5 milyar dolarlık değer üzerinden işlem görmesi bekleniyor. Selim Karahan derledi



Bugün uzay turizminde tarihi bir ilk yaşanacak. Ünlü İngiliz milyarder Richard Branson'ın büyük ortağı olduğu uzay seyahati firması Virgin Galactic'in hisseleri New York Borsası'nda işlem görmeye başlayacak. Bu ilkin şerefine borsa açılışında gongu Branson çalacak. Söz konusu gelişme Virgin Galactic'in halihazırda halka açık olan Silikon Vadisi yatırım şirketlerinden Social Capital Hedosophia'yla birleşmesi sonucu meydana geldi.

Bu birleşmeyle Virgin Galactic'e 800 milyon dolarlık nakit akışı sağlandı. Firmadan yapılan açıklamada şirketin değerinin böylece 1.5 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Hisselerin de bugün bu değer üzerinden işlem görmesi bekleniyor. Hisseler İngilizce uzay anlamına gelen 'space' kelimesini andıran bir biçimde SPCE koduyla işlem görecek.

2014'TE ÖLÜMLÜ KAZA YAŞANDI

Richard Branson tarafından 2004 yılında kurulan Virgin Galactic bugüne kadar uzay araştırmaları için 1 milyar dolar harcadı. Aslında ilk plana göre çoktan ilk turistik uzay seyahatini gerçekleştirmiş olması gerekiyordu ancak 2014 yılında bir test uçuşunda yaşanan kaza ve pilotların hayatını kaybetmesi planların ertelenmesine yol açtı.

Şimdi Virgin Galactic gelecek sene uzaya ilk turistleri götürmeyi hedefliyor. 69 yaşındaki Richard Branson müşterilere güven vermek adına ilk turistik seyahate bizzat katılacağını açıkladı. Firmanın 2020 için hedefi uzaya 16 seyahat gerçekleştirmek.

270 SEYAHAT 600 MİLYON DOLAR GELİR HEDEFİ

2023 yılında ise seyahat sayısının 270'e çıkmasını ve böylece 600 milyon dolarlık gelire ulaşmayı hedefliyor. Virgin Galactic'ten yapılan açıklamaya göre 600 milyon dolarlık gelir 430 milyon dolarlık net kâr anlamına gelecek. Firma bugüne kadar ünlü isimler dahil toplam 600 kişiye 250.000 dolarlık uzay seyahati bileti sattı.

Özel şirketler arasındaki yeni nesil uzay yarışı devam ederken Virgin Galactic'in rakiplerine göre ayrılan yönleri bulunuyor. Elon Musk'ın SpaceX şirketi veya Jeff Bezos'un Blue Origin'i uzay seyahatini daha ucuza getirip ay ve Mars'ta koloniler kurmayı hedefliyor. Bunun yanında söz konusu firmalar Uluslararası Uzay İstasyonu'na ekipman taşıyarak gelir sağlıyor.

AY'A SEYAHAT SIRADA

Virgin Galactic ise şu ana kadar uzay yarışının turistik bölümüne odaklanmış durumda. İlk aşamada atmosferin biraz dışında müşterilerine uzay deneyimi yaşatacak. Ancak orta vadede Ay'a da 'cruise' seyahatleri düzenlemeyi hedefliyor. Tabii şu an için daha ilk ticari uçuşunu gerçekleştirmiş değil. Dolayısıyla bugün Virgin Galactic'in yatırımcılara ne kadar güven verip vermediği şirketin geleceği için önemli bir gösterge olacak.

https://www.haberturk.com/virgin-galactic-halka-acilan-ilk-uzay-seyahati-firmasi-olacak-2535059-ekonomi

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Istiklal istikbal hurriyet hersey adaletle kaimdir!

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

141. RUHBAN HEYETININ USTUN IHTIRASLARI VE CINAYETLERI

Ruhban heyeti, sozde Allahlarinin ve dinin yardimiyladir ki, ihtiraslarini tatmin etmisler ve cinayetlerini islemislerdir. Din imamlari, Allah'larindan, korkunc, kararsiz, degisken bir zorba yapmaya buyuk bir ozen gostermislerdir. Bu sekilde, degisebilecek cikarlarina Allah'in uygun olmasi, kendi cikarlari gibi, Allah'in da gerekli zaman ve duruma gore "degisken" olmasi gerekiyordu.

Hoppaliktan ve arabozuculuktan arinmis, adil ve iyi bir Allah, hep temiz bir adamin, ya da ilgisiz bir hukumdarin niteligine sahip olan bir Allah, din adamlarinin isine hic yaramazdi. Allah'larinin karsisinda herkesin titremesi, rahipler icin, hocalar icin, hahamlar icin yararlidir. Allah, korkunc olmalidir, ta ki, korkularindan kurtulmak ve rahatlamak icin, halk, kendilerinin araciliklarina, sefaatlerine basvursun. Eger Allah'a, kahhar (yok edici), sedidulikap (azap ve eziyet verici) sifatlari verilmemis olsaydi, kimse hocalardan dua istemezdi, kimse "Sefaat ya Resulallah!" diye bar bar bagirmazdi. Kimse dunyanin her yerinden "Kudusu Serif"e, "Mekkei Mukerreme"ye, "Medinei Munevvere"ye ve Papa'nin pabucunu opmek icin "Roma"ya gitmezdi.

Papazlar, hocalar, hahamlar, halkin sirtindan gecinerek semizlenmezdi. Kimse kendi "vale do sambr"inin gozunde bir kahraman degildir.

Rahipleri tarafindan, baskalarini fazlasiyla korkutacak bicimde giydirilen bir Allah'in, rahiplere ender olarak korku vermesine ya da bunlarin yaratilislari, hatta hareketleri uzerinde ancak cok az etkide bulunmasina sasilmaz. Dolayisiyla butun ulkelerde bunlarin cok duzenli olarak hareket ettiklerini goruruz. Allah'larinin san ve serefi bahanesiyle, her yerde milletlerinin kanlarini emerler, ruhlarini asagilarlar, sanayi ve ticareti gevseklige ugratirlar, nifak sacarlar. Acgozluluk ve cekememezlik, hep, ruhban heyetinin ustun ihtiraslari olmustur. Her yerde, rahipler, hukumdarlarin ve yasalarin ustune cikar. Her yerde, gururunu, acgozlulugunu, guc ve kudretini zorbaca ve oc alircasina kullanirlar. Cikarlarindan baska bir seyle ilgilenmedikleri gorulur. Her yerde, kefaretleri, kurbanlari, esrarengiz ibadet yerlerini ve hareketleri, sozun kisasi, kendisi icin kazancli olan uydurma ve yakistirma seyleri, yararli ve toplumsal erdemlerin yerine ikame ederler.

Ruhlari tasfiye etmek ve Allah'i milletlere uydurmak icin, her ulkede tanrilarin gostericilerinin icat ettigi gulunc ibadet yerleri ve "merhamet dagitan" araclari karsisinda zihin karisikliga ugramistir, dusunce yasaklanmistir.

Burada Allah'in iyiligini kazanmak icin, bir cocugun sunnet derisinin bir kismi kesilir. Orada, henuz yapmadigi gunahlardan temizlenmesi icin, cocugun basina su dokulur. Baska bir yerde, cocuga, sulari butun pislikleri yok etme kudretine sahip bir irmaga dalmasi soylenir. Baska bir yerde, kullanilmasi semavi gazabi kiskirtacak olan bazi besinler yasaklanir. Baska ulkelerde, gunah isleyen insana, kendisinden daha gunahkar olan bir rahibe zaman zaman gidip itirafta bulunmasi emredilir, vb. vb. vb.

- - - - - - - - - - - - -
Artik saf ask ya da tutku soz konusu degildi.
Hicbir duygu saf olamiyordu, cunku her seye korku ve nefret sinmisti.
Kucaklasmalari bir savas, orgazmlariysa bir zafer olmustu.
Bu, partiye indirilmis bir darbeydi.
Sevismek siyasal bir eylemdi.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Bir insanin kendisinin yapabilecegi seyleri tanrilardan istemesi anlamsizdir.

EPIKUROS (MO 341-270) Yunan filozof.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder