25 Ekim 2021 Pazartesi

GÜNDEMDEN KISA BİR ÖZET 2021/10/25 - 1

  1. NUMAN KURTULMUŞ SİYASETİ CAMİYE TAŞIDI
  2. PROF. DR. MEHMET CEYHAN AŞI KARŞITLARININ ARKASINDAKİ GÜCÜ AÇIKLADI: DEVLETİN BU KADAR RAHAT BIRAKACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİK
  3. YA BÜYÜKELÇİLER "İSTENMEYEN ADAM" İLAN EDİLMEZSE...
  4. EMEKLİ BÜYÜKELÇİ ONUR ÖYMEN UYARDI: "BÜYÜK KRİZ TETİKLENMEK İSTENİYOR"
  5. TAKVİYE AŞIDA İSRAİL ÖRNEĞİ: FELAKETİ ÖNLEDİĞİNİN KANITI

Bu haberlerden Onur Öymen'in yorumuna dikkat çekmek isterim.
Türkiyenin elçilikler açıklamasıyla tuzağa düşürüldüğünü öne sürüyor.
ABD'nin planladığı, onun peşine katılan diğer batılı ülkelerin alet olduğu bir komplo.
Dikkatle okuyun, bence.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  



NUMAN KURTULMUŞ SİYASETİ CAMİYE TAŞIDI

Kurtulmuş'un toplantısını, Nur Cemaati'nin çıkış yeri, Nakşibendi, Menzil ve Haznevi tarikatlarının da merkezi konumunda olan Bitlis'in Güroymak ilçesinin Kürtçe adını taşıyan "Norşin" camisinde yapması dikkat çekti…

Numan Kurtulmuş siyaseti camiye taşıdı

25 Ekim 2021

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Van ziyaretinde camiye siyaset soktu.

Kurtulmuş'un toplantısını, Nur Cemaati'nin çıkış yeri, Nakşibendi, Menzil ve Haznevi tarikatlarının da merkezi konumunda olan Bitlis'in Güroymak ilçesinin Kürtçe adını taşıyan "Norşin" camisinde yapması dikkat çekti.

Toplantının fotoğraflarını da AKP Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, "Genel Başkan Vekilimiz Sayın @NumanKurtulmus Beyfendi ile birlikte Norşin Camii'nde sivil toplum kuruluşlarımız ile bir araya gelerek Van'ımız ve bölgemiz ile ilgili konular üzerine istişarelerimizi gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

https://i0.wp.com/cdn.odatv5.com/images/2021_10/2021_10_24/odatv_image_66__a1ecc1ac0a3847.jpg

https://i0.wp.com/cdn.odatv5.com/images/2021_10/2021_10_24/odatv_image_66__acaaed0806184c.jpg

https://i2.wp.com/cdn.odatv5.com/images/2021_10/2021_10_24/odatv_image_66__5bafb47eb70e4a.jpg

https://www.gunlukbakis.com/numan-kurtulmus-siyaseti-camiye-tasidi/

=======================

PROF. DR. MEHMET CEYHAN AŞI KARŞITLARININ ARKASINDAKİ GÜCÜ AÇIKLADI: DEVLETİN BU KADAR RAHAT BIRAKACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİK

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı karşıtlarının sayısının azımsanamayacak kadar olduğunu belirterek, destekçilerini açıkladı.

25 Ekim 2021

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan aşı karşıtlarının arkasındaki gücü açıkladı: Devletin bu kadar rahat bırakacağını düşünmemiştik

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı karşıtlarının arkalarında 'mali destekler' olduğunu öne sürdü ve şunları ifade etti:

"CİDDİ MALİ DESTEKLER VAR"

"Twitter'da aşıyı yaptırın diyen mesajların 22 katı aşı karşıtı mesaj var. Bu da gösteriyor ki siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın karşıda bir avuç insan sayıları çok az ama onlar daha çok uğraşıyorlar. Çünkü halk bunu kendiliğinden birileri inanmıyor da söylüyor zannediyor ama öyle değil bu bütün dünyada çalışılan ortaya konulan bir konu. Bunların arkasında ciddi mali destekler var büyük gıda takviyecilerinin vitaminli probiyotikleri alırsanız hastalanmayacaksınız diye iddia edenlerin ciddi desteği var."

AŞI KARŞITI HAREKETLERİ DESTEKLİYORLAR

Aşı karşıtı düşüncenin, 'gıda destekçileri' piyasası tarafından hareketlendirildiğini vurgulayan Ceyhan, "Tabii gıda destekçileri. Çünkü adam diyor ki 'bak sen bunu alırsan bu karışımı ya da bir otu seni hastalıklardan korur aşıya falan gerek yok' diyor. Yaymak istediği fikir o. Aşı ona rakip gibi göründüğü için de dünyanın her yerinde aşı karşıtı hareketleri destekliyorlar" dedi.

DEVLETİN BU KADAR RAHAT BIRAKACAĞINI HESAPLAMADIK

Korona virüsün ne zaman ortadan kalkacağı ile ilgili Ceyhan şöyle konuştu: "Böyle şeyler söylüyorduk fakat hiçbirimiz devletin bu kadar rahat bırakacağını bütün önlemleri kaldıracağını aşılamanın peşini bu kadar rahat bırakacağını da hesaplamamıştık. Bunlar bu kadar rahat bırakılınca biraz artık bize değil de virüse kaldı. Yani virüs karar verecek ne zaman biteceğine..."

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/prof-dr-mehmet-ceyhan-asi-karsitlarinin-arkasindaki-gucu-acikladi-devletin-bu-kadar-rahat-birakacagini-dusunmemistik-482626h.htm

=======================

YA BÜYÜKELÇİLER "İSTENMEYEN ADAM" İLAN EDİLMEZSE...

Gezi olaylarını finanse etmekle suçlanan Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen 10 büyükelçi, batı dünyası ile Türkiye arasında iplerin yeniden gerilmesine neden oldu. 10 büyükelçinin "istenmeyen adam" ilan edilmesi tartışılırken, farklı alternatiflere de kapılar henüz kapanmadı...

25-10-2021

Ya büyükelçiler

Aralarında ABD'nin de bulunduğu 10 ülkenin büyükelçileri 18 Ekim'de ortak bir açıklama yayınlayarak, tutuklu yargılanan Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istedi.

Bu talep batı dünyası ile Türkiye arasında yeni bir diplomatik krize neden olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan Kavala açıklaması yapan 10 ülke büyükelçisinin "istenmeyen adam" ilan edilmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na talimat verdi.

Bu kararın uygulanmasının Avrupa ve ABD'yle ilişkileri nasıl etkileyeceği tartışılmaya devam ederken, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, "İstenmeyen adam" yaptırımı dışında formüller olduğunu savundu.

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısının "Bir ihtimal daha var" başlıklı bölümünde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilip sınır dışı edilmesiyle ilgili konuşmasından sonra mekanizmanın hemen işlemeye başlamaması yararlı oldu. Çünkü bir ihtimal daha var. Hatta bir ihtimal değil, birçok seçenek var. Şimdi diplomasiye şans verme zamanı." dedi.

Söz konusu büyükelçilere yönelik farklı alternatif tepkilerin de masaya yatırılabileceğini dile getiren Selvi şunları kaydetti;

"Savaş döneminde bile diplomasiye şans tanınır. Türkiye ekonomik ve siyasi ilişkilerinin güçlü olduğu, dünyanın 10 gelişmiş ülkesiyle etkisi on yıllarca sürecek bir krizin düğmesine basmadan önce diplomatik seçenekleri devreye sokmalı.

1)Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyükelçilerin sınır dışı edilmesiyle ilgili cümlesinde bir ifade var. Erdoğan, "Bunlar Türkiye'yi tanıyacaklar, Türkiye'yi bilmedikleri gün burayı terk edecekler" demişti.

2)10 büyükelçi tekrar Dışişleri Bakanlığı'na çağrılır. Son bir kez "Türkiye'nin hassasiyetinin en üst seviyede olduğunu gördünüz. Ya gereğini yaparsınız ya da gidersiniz" denilir. Yani,"Ya bu ülkeyi anlarlar ya da giderler."

3)Bu arada sınır dışı edilmeden bir önceki yaptırımlar devreye sokuluyor. Yaptıkları işler zorlaştırılır, randevu verilmez, verilen randevular iptal edilir ve yok sayılırlar. Hiçbir resmi toplantıya katılmalarına imkân verilmez.

4)Türkiye ile Batı ittifakı arasında bir kırılmaya neden olacak krizi yumuşatmak için son 48 saatte uluslararası camiadan etkili isimlerin devreye girmesini bekledim. Olmadı. Ama bugün itibarıyla NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, AB Konseyi Başkanı Michel, ya da AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen'in devreye girmesi beklenebilir. Yararlı da olur. Hatta önemli bir ülkenin devlet ya da hükümet başkanı bu görevi üstlenebilir."

Türkiye'nin olası "istenmeyen adam" yaptırıma karşı batılı ülkelerin de buna karşılık atacağı adımlar olabileceğini ifade eden Selvi, "48 saattir çok yoğun bir trafiğin içindeyim. Dün itibarıyla Batılı merkezlerde Türkiye'ye karşı bir takım yaptırımlar konuşulmaya başlandı. Bunları Türkiye'ye bir tehdit unsuru olması açısından paylaşmıyorum. Ama bu tuzağa düşmeyelim diyorum." ifadelerini kullandı.

http://turkiyebulteni.com/ya-buyukelciler-istenmeyen-adam-ilan-edilmezse/91051/

=======================

EMEKLİ BÜYÜKELÇİ ONUR ÖYMEN UYARDI: "BÜYÜK KRİZ TETİKLENMEK İSTENİYOR"

Emekli Büyükelçi Onur Öymen 10 büyükelçinin yaptığının alışılmış bir durum olmadığını, yaşananlardan, daha büyük bir krizi tetikleme amacı güdüldüğü izlenimi edindiğini söyledi.

25.10.2021, 14:29

Onur Öymen, ABD'nin de içinde bulunduğu 10 Batılı büyükelçinin ortak açıklamasını ve gelişmeleri Aydınlık'a değerlendirdi.

Emekli Büyükelçi Onur Öymen 10 büyükelçinin yaptığının alışılmış bir durum olmadığını, yaşananlardan, daha büyük bir krizi tetikleme amacı güdüldüğü izlenimi edindiğini söyledi.

Yaşanan olayın birkaç boyutu olduğuna dikkat çeken Öymen, AİHM kararlarına uyulmaması durumunda, Konsey üyeliğinden çıkarılmaya kadar gidecek bir süreç yaşanabileceğini ifade etti. Birçok ülkenin yıllardır AİHM kararlarını uygulamadığını hatırlatan Öymen, "Örneğin Yunanistan. Batı Trakya Türklerine ilişkin kararı 13 yıldır uygulamıyor. Rusya ve Ukrayna da çok sayıda kararı uygulamadı. Ama üyelikten çıkarma gündeme gelmedi." dedi.

TALİMAT ALMADAN AÇIKLAMA YAPAMAZLAR'

Büyükelçilerin hükümetlerinden talimat almadan böyle açıklamalar yapmayacaklarını kaydeden Öymen, "Dediklerini kendi söylemleri gibi değil hükümetlerinin söylemleri gibi değerlendirmek gerekir. Türkiye'yi rahatsız eden bu tavrın sorumlusu ilgili ülkelerin hükümetleridir." görüşünü savundu.

10 ülkenin, Türkiye'nin uygulamalarından rahatsızlık duyuyorlarsa buna karşı izleyecekleri yolun belli olduğunu vurgulayan Öymen şunları söyledi: "Yetkililer açıklama yapar, Türkiye'yi eleştirebilir. Ya da Türkiye büyükelçisini çağırır, rahatsızlığını iletir. Ülkeler genelde yurt dışındaki büyükelçilerini zor durumda bırakmamak için eleştirilerini kendi ülkelerinde, eleştirecekleri devletin büyükelçisini çağırarak yaparlar. Bu defa yaptıkları iş bu kurala uymuyor. Bu alışılmış bir yöntem değil. Bana göre asıl niyet başka. Sanki daha büyük bir krizin tetiklenmesi havası var. Şimdi AB'de, bütün AB ülkelerindeki büyükelçilerin istenmeyen kişi ilan edilmesini dillendirenler var. Gelişmelerin ekonomik ve siyasi alanda maliyetleri olacak. Bu işi başlatan bu 10 ülke. Bu 10 ülke kendi ülkelerinde açıklama yapsaydı yaşadığımız kriz çıkmazdı. Sanki krizin çıkması amaçlanmış gibi."

'ÖZELEŞTİRİNİN ÖLÇÜSÜ'

Türkiye açısından bakarsak AİHM kararlarına karşı işletilmesi gereken bir sürü mekanizma olduğunu kaydeden Öymen, bu konuda gerekli adımların atılmamasını da eleştirdi. Öymen, "Türkiye'nin de eksiklikleri olabilir. Ama burada iş başka. Doğu Akdeniz'de sorunları biz mi çıkardık? Diğer sorunları biz mi çıkardık? Özeleştirinin ölçüsünü kaçırmamak lazım" ifadelerini kullandı.

'ABD'NİN PEŞİNE HEP TAKILDILAR'

AB'nin çoğu zaman çifte standart uyguladığını belirten Öymen şu görüşleri savundu: "Kendilerine yakın olanlarla ilgili kıyameti koparırken istemediklerine karşı yapılanlara göz yumarlar. Örneğin kendilerine yakın gazeteciler hakkında açılan davalara yüksek sesle itiraz ettiler. Ama saygın gazeteci İlhan Selçuk hapse atılınca hiç ses çıkarmadılar. Ergenekon konusunda aldıkları kararlar var. Daha iddianame bile ortada yokken herkesi suçlu ilan ettiler. Türkiye'ye karşı tarafsız değiller. Artık AB ile ilişkiler masaya yatırılmalı. Bu işler kavga ile değil müzakere ile olur."

Öymen, Avrupa ülkelerinin, 10 büyükelçi olayında ABD'nin peşine takılması ile ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı: "Avrupa ülkelerinin ABD'nin peşine takılma geleneği var. Birkaç istisna dışında hep ABD'nin peşine takıldılar. Özellikle Türkiye, Yunanistan ve İsrail konularında hep böyle oldu."

https://www.ulusal.com.tr/gundem/emekli-buyukelci-onur-oymen-uyardi-buyuk-kriz-tetiklenmek-isteniyor-h293183.html

=======================

TAKVİYE AŞIDA İSRAİL ÖRNEĞİ: FELAKETİ ÖNLEDİĞİNİN KANITI

Nüfusunun yarısına üçüncü doz takviye aşı uygulayan İsrail, uluslararası kamuoyunda örnek gösteriliyor. İsrail'de vaka sayıları eylül ayına oranla beş kat düştü.

25 Ekim 2021

Takviye aşıda İsrail örneği: Felaketi önlediğinin kanıtı

Corona virüsüyle mücadele dünya genelinde devam ederken, İsrail'de salgının gidişatı uluslararası medyanın da gündeminde.

Kış mevsiminde yeni bir dalga endişesini manşetlerine taşıyan İngiliz basını, İsrail'in takviye dozlarla vaka sayılarını kontrol almasını örnek gösterdi. Daily Mail'in haberine göre iki doz aşının koruyuculuk oranı düşmeye başlayınca, İsrailli yetkililer üçüncü doz aşıyı uygulamaya başladı.

VAKALAR 5 KAT DÜŞTÜ

Geçtiğimiz hafta açıklanan son verilere göre ülkede üçüncü doz aşı uygulanan kişi sayısı nüfusun yarısına ulaştı. Vaka sayıları eylül ayına kıyasla beş kat düşerek 1200 seviyesine geriledi. Hastaneye yatış oranları da yarı yarıya düşerken, İngiliz basını bu durumu, "Takviye dozların felaketi önlediğinin kanıtı" şeklinde okuyucularına aktardı.

https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/takviye-asida-israil-ornegi-felaketi-onlediginin-kaniti-6727633/


--

- - - - - - - - - - - - - - - -

Eger bir insan universiteden ciktiktan sonra, ogrenecegi daha cok sey oldugunu ogrenebilmisse, yuksek ogrenim yapmanin bir zarari yoktur.

~W.LONGFELLOW~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Buyuk ve tarihi olaylari ancak buyuk milletler yasayabilir.
Tarih yazmak, tarih yapmak kadar onemlidir.
Yazan yapana sadik kalmazsa degismeyen hakikat insani sasirtacak bir nitelik alir.
Felaketler insanlari, zeki milletleri daima azimli ve yeni hamlelere sev keder.
Bir millete hizmet eden onun efendisi olur.
Turk cocugu atalarini tanidikca daha buyuk isler yapmak icin kendinde kuvvet bulacaktir.
Turk milleti kendisi icin, kendi gelecegi ve kurtulusu icin calisan kimseleri ve kurullan zorluk karsisinda birakmayacak kadar yuksek vatanseverlik ve yuksek onur duygusuyla doludur.
Yuksek Turk Senin icin yuksekligin siniri yoktur.
Iste parola budur.
Bu millet, tarihini iftiharla doldurmus bir millettir.
Turk milletinin gelecegi, bugunku evlatlarinin dogru gorusu, yorulmak bilmez caliskanligi ile buyuk ve parlak olacaktir.
Milletimizin saf karakteri yetenekle doludur.
Ancak bu dogustan gelen yetenegi gelistirebilecek metodlarla donanmis vatandaslar lazimdir.
Kurtulmak ve yasamak icin calisan, calismak zorunda olan bir halkiz.
Bundan dolayi her birimizin hakki vardir, yetkisi vardir.
Fakat calismak sayesinde bir hakki kazaniriz.
Yoksa arka ustu yatmak ve omrunu calismadan gecirmek isteyen insanlarin bizim toplumumuzda yeri yoktur, hakki yoktur.
Halkin sesi, Hakin sesidir.

~K.Ataturk~

- - - - - - - - - - - - - - - -

"Mükemmeliyete diğerlerinden daha fazla umursayarak, daha fazla risk alarak, daha fazla hayal kurarak, daha çok umarak ulaşılabilir."

~Anonim~

- - - - - - - - - - - - - - - -

"Konuya hakim herkes, bunun bariz bir başarısızlık olduğunu görecektir."

~(1880, Stevens Teknoloji Enstitüsü rektörü Henry Morton'un Edison'un ampulü ile ilgili görüşleri)~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Dictum meum pactum
Sozum sozdur.

~Latince Atasozleri~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Abdal

Ne Sultanım ne köle bu devlette
Fakat hürriyet sarhoşu bir avare Derviş,
Ey küçümser bir tebessümün Kaderi
Seni bağrına basan Azametim ben.
Kadeh Vezirimdir, güller sultanım
Buluverir beni bahar, gölgesinde çınarların
Karşısında sonsuzluğun
Mağrur kibrimle, hadsiz hadsizliğim
Unuturum umursamam beni
Geceden çıkarıp Sonsuz Geceye koyan o
Zalim kudreti.

- Le Derviche Nomade

Je ne suis ni Sultan ni serf, dans cet empire
Mais le Derviche errant ivre de liberté
Je suis la Majesté qui t'accueille
ô Destin d'un méprisant sourire

Le verre est mon Vézir, les roses mes sultanes
Le printemps me retrouve l'ombre des platanes

Face à l'éternité
Dans mon superbe orgueil, immense immensité
J'oublie indifférent, cette force cruelle
Qui me sort de la Nuit pour la Nuit Éternelle

"Le Derviche Nomade" adlı şiiri.
Diplomat Mekin Mukbil Bey tarafından Maurice Senart yayınevinin 1925'te bastığı bir beste kitapçığının içerisinde güfte biçiminde yer alan eserin baskısı Paris'te yayımlandı.

~Yahya Kemal Beyatlı~
=============================
Ferhan ŞENSOY

1979 yılında "İslam Cumhuriyeti" adı altında İran'da şeriat yönetimi başlayınca Ferhan Şensoy, 1982 yılında "Şahları da Vururlar" adıyla rejim baskılarını, yargısız infazları eleştirdiği bir oyun sahneler, İslamcı çevreler kısa süre içinde oyunu protesto ederler.
Ferhan Şensoy, sizden korkmuyorum der gibi 'Muzır Müzikal' adlı bir oyun daha sahneler. Oyunu İslamcı çevreler dava ederler ve ustayı; "İslam dinini karalamak ve adaba aykırı temsil yapıldığı" iddiasıyla yargılatırlar.
Oyun 1987 yılında 76. kez sahnelendiği sırada Ferhan Şensoy, bir tehdit telefonu aldığını söyler. Koruma polisleri de değişmiştir. Bugün bir alışveriş merkezi olan Şan Tiyatrosu yanar ve bekçi Niyazi Özlü, hayatını kaybeder.
Ferhan Şensoy, tehdit edildiğini bunun planlı bir sabotaj olabileceğini söylese de dinlenmez ve yaklaşık 1 ay hapsedilir sonunda da 'Pardon' der gibi salıverilir.
"Şahları da Vururlar"
Geldin, yazdın ve düşündürdün büyük usta, devrin daim olsun adın gök kubbeden asla silinmesin…

~Oraj POYRAZ~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Buyuk ve tarihi olaylari ancak buyuk milletler yasayabilir.
Tarih yazmak, tarih yapmak kadar onemlidir.
Yazan yapana sadik kalmazsa degismeyen hakikat insani sasirtacak bir nitelik alir.
Felaketler insanlari, zeki milletleri daima azimli ve yeni hamlelere sev keder.
Bir millete hizmet eden onun efendisi olur.
Turk cocugu atalarini tanidikca daha buyuk isler yapmak icin kendinde kuvvet bulacaktir.
Turk milleti kendisi icin, kendi gelecegi ve kurtulusu icin calisan kimseleri ve kurullan zorluk karsisinda birakmayacak kadar yuksek vatanseverlik ve yuksek onur duygusuyla doludur.
Yuksek Turk Senin icin yuksekligin siniri yoktur.
Iste parola budur.
Bu millet, tarihini iftiharla doldurmus bir millettir.
Turk milletinin gelecegi, bugunku evlatlarinin dogru gorusu, yorulmak bilmez caliskanligi ile buyuk ve parlak olacaktir.
Milletimizin saf karakteri yetenekle doludur.
Ancak bu dogustan gelen yetenegi gelistirebilecek metodlarla donanmis vatandaslar lazimdir.
Kurtulmak ve yasamak icin calisan, calismak zorunda olan bir halkiz.
Bundan dolayi her birimizin hakki vardir, yetkisi vardir.
Fakat calismak sayesinde bir hakki kazaniriz.
Yoksa arka ustu yatmak ve omrunu calismadan gecirmek isteyen insanlarin bizim toplumumuzda yeri yoktur, hakki yoktur.
Halkin sesi, Hakin sesidir.

~K.Ataturk~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Adet
. . . . . .
Ahmaklarin tabi olduklari sey

~LEHCET'UL HAKAYIK (GERCEKLERIN DILI)~

- - - - - - - - - - - - - - - -

FETVA RADARI...
https://www.youtube.com/watch?v=qTatabt4k3M/

OrajKalip


- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder