31 Ekim 2021 Pazar

Taliban görüşleriyle TC devletinin siyaseti aynı çizgideymiş. Bir yaşıma daha girdim.


ERDOĞAN'IN 'TÜRKİYE'NİN TALİBAN'IN İNANCIYLA ALAKALI TERS BİR YANI YOK' SÖZLERİNE TEPKİ YAĞDI: ŞERİAT DEVLETİ Mİ OLDUK?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti öncesi yaptığı açıklamada "Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum" sözleri büyük tepki çekti.

Ece Piroğlu

21 Temmuz 2021 Çarşamba 02:00

KKTC'de bayram namazı çıkışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum" sözleri büyük tepki çekti. İlahiyatçı-yazar Nazif Ay "Türkiye'de AKP iktidarıyla birlikte seküler devlet anlayışından hızla uzaklaşıldığını fundamantelist kabullerin öncelendiğini görüyoruz. Böyle bir anlayış kabul edilirse Türkiye'nin şeriat hükümlerine göre yönetilen bir devlet anlayışı bataklığına düştüğünün itirafı yapılmış olur" ifadelerini kullandı. "Talibanla Türkiye toplumunun din anlayışı elbetteki çok farklı" diyen ilahiyatçı Cemil Kılıç da "Erdoğan'ın açıklamaları Taliban'a diplomatik mesaj" değerlendirmesinde bulundu.

'TALİHSİZ BİR BEYAN'

Nazif Ay: Uzun süredir İslam dünyasında dinin yorumu ve uygulamaları noktasında kırılmalar yaşanıyor. Türkiye'nin AKP iktidarıyla birlikte seküler devlet anlaşıyışından hızla uzaklaşıldığını fundamantelist kabullerin öncelendiğini görüyoruz. Yakın geçmiş zamanda bir AKP yöneticisi IŞİD için "İslamın yaramaz çocuğu" gibi bir söylemde bulunmuştu. Aslında bu söylemle radikal dinciliğe bir nevi 'sevimlilik' katmıştı. Ancak biz tarihi sürece baktığımızda Türklerdeki İslam anlayışıyla Taliban türü terör örgütlerinin imanı ve kabulleri arasında hiçbir yakınlık bulunmamaktadır. Eğer böyle bir anlayış kabul edilirse Türkiye'nin şeriat hükümlerine göre yönetilen bir devlet anlayışı bataklığına düştüğünün itirafı yapılmış olur. Erdoğan'ın açıklamasını hem talihsiz bir beyan hem de ülkemizin gerçekleriyle taban tabana zıt doğru zemine oturmayan yorum olarak kabul ediyorum. Laiklik olmadığı taktirde dinin de yok olacağı gerçeğini bilen herkesin bu tarz benzetme ve değerlendirmelerden uzak olmasını istiyorum.

'DİPLOMATİK MESAJ'

Cemil Kılıç: Yanlış anlaşılmalara müsait bir açıklama. Dini yorumlama biçimi konusunda derin bir farklılık olduğu ortada. Fakat en azından yüzeysel anlamda İslama mensup olma açısından inanç birliğine vurgu yapıyor fakat Taliban'ın İslamdan anladığıyla Türkiye toplumunun İslamdan anladığı yüzde yüz örtüşmüyor. Cumhurbaşkanı'nın da din anlayışının Taliban'la örtüşmediği belli. Orada onu ben politik bir açıklama olarak değerlendiriyorum açıkcası. Türkiye'nin Afganistan'da Kâbil Havalimanı'nı koruma görevi konusunda bir sıkıntı yaşamaması için Taliban'a böyle diplomatik bir mesaj gönderiyor. Taliban'ın İslamı yorumlama biçimiyle Türkiye toplumunun İslami yaşantısı çok farklı. Taliban'ın gözünde Türkiye'deki İslami yaşantı aslında "gayri İslami" addediliyor.

'GERÇEKTEN FARK YOK MU?'

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer: Yok mu? Taliban denen terör örgütü kadınlara toplu tecavüz eden çalışan kadınları öldüren yanlarında erkek olmadan evden çıkmalarını ve kız çocuklarının okumasını yasaklayan küçücük çocukları satan teknolojik aletleri Batı icadı diye yakan barbarlar!

Eski CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt: Anayasa Madde 2: Türkiye Cumhuriyeti laik demokratik sosyal bir hukuk devletidir. Taliban'ın inancını da ABD tarafından nasıl yaratıldığını ne amaçla kullanıldığını da yıllardır yaptıklarını da iyi biliyoruz. Laik Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak tamamen ters yandayız. .

Yazar Ahmet Ümit: Taliban ile her konuda büyük farkımız var ve olmalı yoksa biz de vahşi ve barbar oluruz.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Erdoğan "Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok" demiş ama büyük bir yanılgı içinde. Bu ülkedeki milyonlarca emekçinin Taliban'la alakalı çok ters bir yanı var! Dahasını birkaç yıl önce söylemiştik yine hatırlatalım: Sen Türkiye değilsin!'

Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu: Taliban'ın inancı olduğunu bilmiyorduk. Varsa da onların inancıyla düz gitmekten hicap duyarız. Bu yorum kişiye özel...

Yönetmen Murad Çobanoğlu: Taliban'ın 2001'de "put" olduğu gerekçesiyle dinamitle havaya uçurduğu Afganistan'daki 6. yüzyıldan kalma Bamiyan Anıtı'nı paylaşarak "Tarihi müzeleri inat için cami yapan zihniyetten de başka bir benzerlik beklenmezdi" diye yazdı.

İŞTE ERDOĞAN'IN O SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kâbil Havalimanı'nın güvenliğinin Türkiye tarafından sağlanması konusunda açıklama yaparken "Bu arada Taliban'ın bazı rahatsızlıkları söz konusu. Taliban'la da bu süreci görüşmek suretiyle nasıl ki Amerika ile bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa herhalde Taliban'ın Türkiye ile bu görüşmeleri çok daha rahat yapması lazım. Çünkü Türkiye onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Ters bir yanı olmadığı için de onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum" ifadelerini kullandı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/erdoganin-turkiyenin-talibanin-inanciyla-alakali-ters-bir-yani-yok-sozlerine-tepki-yagdi-seriat-devleti-mi-olduk-1854110

================================

TALİBAN'IN SÖZCÜSÜ TRT'YE KONUŞTURULDU: "TÜRKİYE BİZİM KARDEŞİMİZ!"

Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği Taliban'ın sözcüsü Zabihullah Mücahid TRT'ye çıkarıldı. TRT Arabi'ye röportaj veren Mücahid "Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz Türkiye bizim kardeşimiz" dedi.

21 Temmuz 2021 - 14:48

Türkiye'de skandal olaylar yaşanmaya devam ediyor. Daha önce terörist Osman Öcalan'ı ekranlara çıkaran TRT bu kez terör örgütü Taliban'ın sözcüsü Zabihullah Mücahid'ten röportaj aldı. TRT Arabi'ye konuşan Mücahid "Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz Türkiye bizim kardeşimiz" dedi.

Taliban sözcüsü Afganistan'da sorunun çözümünün İslam hükümetinde olduğunu savunarak barış ve güvenliği yeniden canlandırmak ve yeniden inşa sürecini başlatmak için diğer ülkelerle çalışmak istediklerini öne sürdü. Mücahid Türkiye ile de iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ettiklerini belirtti.

Taliban sözcüsü Kabil havaalanının diplomatik misyonların ve elçiliklerin güvenliğinin Afganların sorumluluğunda olduğunu aksi bir tutumu ülkenin içişlerine müdahale olarak değerlendireceklerini kaydetti.

Mücahid "Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz Türkiye bizim kardeşimiz inanca dayalı pek çok ortak noktamız var. Türkiye'nin geçmişi bırakıp bugüne ve geleceğe dönmesini istiyoruz. Ondan sonra diyalog isteyebiliriz. " diye konuştu.

19 Temmuz'da Taliban'ı işgalci olarak tanımlayan Erdoğan 20 Temmuz'da yaptığı açıklamada "Nasıl ki ABD ile bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa Taliban bu görüşmeleri Türkiye ile daha rahat yapması lazım. Çünkü Türkiye'nin inancıyla alakalı ters bir yanı yok onlarla bu konuları daha iyi görüşebileceğimize ihtimal veriyorum" demişti.

https://www.aykiri.com.tr/taliban-in-sozcusu-trt-ye-konusturuldu-turkiye-bizim-kardesimiz/13046/

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bilincleninceye dek baskaldiramayacaklar, baskaldirmazlarsa da hicbir zaman bilinclenemeyecekler.
( Bu kisim kitapta Proleterler icin soylenmistir.)

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Lutufkr ve her seye kadir olan bir Tanri'nin, kedinin fareyle oynamasi gerektigini bile isteye tasarlayabilecegi konusunda kendimi ikna edemem.

DARWIN,CHARLES (1809-1882) Ingiliz dogabilimci ve yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 36 Gonullu vazgecme

1) Fail sucun icra hareketlerinden gonullu vazgecer veya kendi cabalariyla sucun tamamlanmasini veya neticenin gerceklesmesini onlerse tesebbusten dolayi cezalandirilmaz fakat tamam olan kisim esasen bir suc olusturdugu takdirde sadece o suca ait ceza ile cezalandirilir.
DORDUNCU BOLUM
Suca Istirak



- - - - - - - - - - - - -
Asik Veysel

Olmayasin karaktersiz
Cok konusan yerli yersiz
Adin dogru kendin hirsiz
Karanlikta dolasirsin…
- - - - - - - - - - - - -
0
- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/
--

- - - - - - - - - - - - - - - -

ÖyIe bir operatör istiyorum ki müşteri hizmetIerini arayınca sen kapat biz arıyaIım desin.

Sadece gülmece olsun diye

- - - - - - - - - - - - - - - -

Kitaplarda Ölmek

Adı, soyadı
Açılır parantez
Doğduğu yıl, çizgi, öldüğü yıl, bitti
Kapanır, parantez.

O şimdi kitaplarda bir isim, bir soyadı
Bir parantez içinde doğum, ölüm yılları.

Ya sayfa altında, ya da az ilerde
Eserleri, ne zaman basıldıkları
Kısa, uzun bir liste.
Kitap adları
Can çekişen kuşlar gibi elinizde.

Parantezin içindeki çizgi
Ne varsa orda
Ümidi, korkusu, gözyaşı, sevinci
Ne varsa orda.

O şimdi kitaplarda
Bir çizgilik yerde hapis,
Hâlâ mı yaşıyor, korunamaz ki,
Öldürebilirsiniz.

Behçet Necatigil

- - - - - - - - - - - - - - - -

BIR IS VAR
. . . . . .
Her gun bu kadar guzel mi bu deniz?
Boyle mi gorunur gokyuzu her zaman?
Her zaman guzel mi bu kadar,
Bu esya, bu pencere?
Degil,
VAllahi degil;
Bir is var bu isin icinde

Orhan Veli KANIK

- - - - - - - - - - - - - - - -

MARIA

Sustu Another Life gazinosu
Sustu şarkılar,
Paletimde renk sustu, fırçamda şekil
Ve bu gece ilk defa şimal körfezinde
Sustu Peramosun mazgallarından
Şehre pancur pancur dökülen arya,
Artık ne tayfalar mevcut, ne komondoslar,
Ne o kor tenli, kızıl saçlı kanarya.
Bu medar ikliminin tenha gecesinde
Sardı bambu kamışlarını pişman bir sükut
Sardı bu sızı
Hani birdenbire bazen bütün etrafımızı
Sapsarı bir şüphe sarar ya işte öylesine berbat bir hal var.
Hiç bir şey düşünmek istemiyorum, hiç bir şey
Ama dördüncü tarassut kulesinde
Bir şüpheli sinyal var
Hayır hayır yalan bütün bunlar
Artık ne kadere inanıyorum ne fala
Yalan söylüyor o falcı kadın
O hintli parya.
Ben yalnız sana inanıyorum
Yalnız sana, MARYA...

Bekir Sıtkı Erdoğan
Emekli Deniz Subayı
Ölümü 08-2014

- - - - - - - - - - - - - - - -

Militat omnis amans
Her asik bir savascidir (Ovidius)

Latin Atasozu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder