14 Mayıs 2018 Pazartesi

300 STK’DAN "İNCİL’İ VE TEVRAT’I TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİN" ÇAĞRISI

Doğu Anadolu bölgesinden 300 sivil toplum örgütü.
Bunlar ülkenin en aydın, en bilge, en akıllı insanlarının öbeklendiği kurumlar!...

Şaka şaka, 600'lü yıllarda ölmüş bir insanın tamamıyla bireysel hayal ve hülyalarının akıl denetimininden geçirilmesine gerek olmayan, hiç şüphe taşımayan, deney ve gözlem eleğinden dahi geçirilmesine gerek olmayan en sabit gerçekler olarak kabul edilmesini öneren insanlar için akıllı, bilge, aydın demek mümkün mü?
Değil elbette, bu insanlarla, akıl, bilgi, aydınlık gibi kavramların birlikte kullanılması tam bir oksimorondur.
Böylesi insanlardan onbin, yüzbin, milyon, hatta milyar insanı yan yana koysanız bilgelik anlamında bir değer ifade etmez.
Bu bir...

İkinci olarak, kendi dinlerini bilmeyen cahiler bunlar.
Tevbe suresi tam olarak haksızca işgal edin, çoluk çocuk demeden katledin diyen bir suredir.
Zaten savaşılmakta olan ya da Müslümanlara savaş ilan etmiş kabileler için vaaz edilmemiştir.

Müslümanlarla iyi geçinen, onları Medine'de koruyan ve kollayan, ve hatta tarihte ilk çok dinli anayasa diye övülen Medine Sözleşmesine taraf olanları Müslüman olmaya zorlamak ya da yok etmek için Muhammed tarafından vaaz edilmiş bir suredir.
Bu anlamta tam bir nankörlük, namertlik suresidir.

Ayet bu apaçık bir uyarıdır, ültimatomdur diye başlar.
Medine sözleşmesine taraf olanları uyarın, dört ay mühlet verin, bu süre dolunca saldırın emri verir.
Saldırıların son sınırı ya bu kabilelerin tam olarak yok edilmesi, kadınlarının, çocuklarının, erkeklerinin köle edilmesi, mallarının ganimet edilmesi, ya da eğer saldırganlar kabul ederse kafir ya da müşrik olarak kabul edilenlerin Müslüman olmalarıdır.

Tevbe suresinin ayetleri bu kabilelerle imzalanmış olan anlaşmanın tanrı katında Müslümanları verdiği ahde karşılık bir değer taşımadığı da apaçık belirtilir.
Yani göye Allah, aslında Muhammed verdiğiniz sözleri, Medine Sözleşmesinde attığınız imzaları inkar edin emrini verir.

Tevbe suresinde göya müşriklere ki, göya diyorum, aslında şirk koşanlar Müslümanlardır, yönelik bu yağma ve kıyım savaşlarının nasıl yapılacağı da uzun uzun anlatılır.
Esirler, köleler, cariyeler, mallar, ganimetin paylaşımı nasıl olacak uzun uzun anlatılır.

Öyle ki, bu sure ortaya çıktıktan sonra, Müslümanlar aç kurt sürüleri gibi sistematik bir yağma ve talana başlamıştır.
Bu yağma ve talanların adına Gazveler denilmektedir.
Ve bu Gazveler büyük oranda gece baskınıdır.
Müslümanları çevreleyen kabileleri bir bir gece baskınlarında katletmişler, insanlarını köle etmişler, mallarını da ganimet etmişlerdir.
İslamın bu kadar hızlı yayılması tamamıyla bu yağma ve talan suresine dayalıdır.
Müslümanlara yağmacılık ve talan hoş gelmiştir.
Müslüman olmayanlara da kurban olmak ya da zalim olmak arasında iki seçenek dayatmıştır.
Çok kısa bir sürede, Arap platosunda yağma ve talana elverişli tek bir gayri müslim kalmamıştır.
Yağma ve talan akınları Bizansa yönelmiş ancak, başarılı olamamıştır.
Yağma ve talan bu seferde Farisiler üzerine yönelmiş, bu sefer de Farisiler ya tamamıyla Müslüman ya da köle olana kadar devam etmiştir:
Ardından Türk illerine sıra gelmiştir.
Türk illerinde o derece büyük bir yağma ve talan olmuştur ki, elde edilen kölelerden ordular kurulmuştur.
Bu ordular yeni yağma ve talan seferlerinde kullanılmıştır.
Taaa ki, bu orduları komutanları sonunda Müslüman olduğu halde isyan ederek kendi devletleri olan Kölemen devletini kurana kadar.
Bu kadar Türkün nasıl köle olduğunu, ve nasıl Mısırı geldiğini neden günümüz Türkleri hiç sorgulamaz.

Ve İslamın Tevbe suresinde anayasa haline gelen yağma ve talan emrini başlangıçta mazlum olan milletler de Müslüman olduktan sonra devam ettirmişlerdir.
Osmanlı da yaptığı fetihlerde bu sureyi esas almıştır.

Ben bunu ideolojik bir kuduz salgını gibi görüyorum.
İslamın yağma ve talanla ısırdığı milletlere düşen Müslüman olmak, yağma ve talana katılmak olmuştur.

Ve bu sure nesh edilmemiştir.
Bu hala daha muteberdir.
Ve Irak Şam İslam Devleti(IŞİD/DAİŞ) dahil olmak üzere bütün cihatçı, yağmacı, tecavüzcü, ganimetçi Müslüman savaşçılar da bunu böyle bilir, böyle kabul eder, buna göre de muamele eder.

Hatta Muhammedin sağlığında İslamın Arap toplumunda yarattığı ikilik, huzursuzluk, yağma ve talan Müslümanların müşrik, kafir diye küçümsedikleri, canını, malını, ırzını Tevbe Suresiyle birlikte Allahın emriyle hak ve helal görmeleri dönemin Arap toplumunda meşhur şairler tarafından güçlü şiirlerle eleştirilmiştir.
Ve Muhammedin buna karşılık yaptığı bu şairleri açıkça  emir verdiği suikastçilerine çeşitli pusular, ve tuzaklarla namertçe öldürtmek olmuştur.
Hatta bu şairleri öldürenlere yönelik övücü, teşvik edici de hadisleri vardır.

VE bizim tatlı su Müslümanları hayallerindeki İslam anlayışına uymadığından ve gerçekte ne Kur'an okuduğundan, ne sünnet bildiğinden öyle bilmiş bilmiş işkembeden gerçek İslam uydurur.

Kur'an-ı Kerim Meallerini Kıyasla (40 Meâl)

http://www.kuranmeali.org/
Şuraya kadar yazdıtklarımda çeşitli ayetler, sureler ve hadislerden bahsettim.
Kur'an, Tevbe suresi orta yerde durmaktadır, yeteri kadar kafası çalışan bir Müslüman kolayca internette kıyaslamalı kırk meal sitesini bulup bu sure ve ayetlerin meallerinin aslında öyle yanlış anlaşılır gibi olamadığını görebilir.
Aynı şekilde Google abiye sorarak söz konusu hadisleri de tek tek bulmak çok kolaydır.
Sayısız kaynak orda orta yerde durmaktadır.
Birkaç tuş ötenizde.

MUHAMMED'İN ÖLÜM EMİRLERİ: SUİKASTLER

https://panteidar.wordpress.com/2009/10/31/muhammedin-olum-emirleri-suikastler/
Ve üçüncü olarak bizim tatlı su Müslümanları İncil ve Tevratın gözden geçirilmesini talep etmişler.
Bu talep elbette karşılıklı olarak Kur'andan da arızalı ayetlerin ayıklanmasının kabulü anlamını taşımaktadır.
Evet, Kur'anda arızalı pek çok sure ve ayet vardır.
Aynı şekilde Kur'anın kopyalandığı Eski Ahit'de de benzeri ayetler vardır.
Dahası özellikle Yahudiliğin eski ve yeni çeşitlemelerini etkisinde olan Anglosakson Kilisesi, Evangelik kilise gibi püriten Hristiyanlar da benzeri etkiler vardır.

Bana sorarsanız, bu olayları gerek Müslümanların gerekse, diğer Yahudi ya da türevi ya da benim tabirimle kitaplı Yahudi mezheplerinin (Müslümanlık, Hristiyanlık) de oturup konuşarak, uzlaşarak karşılıklı bir arınma seferberliğine dönüştürmeleri için bir fırsat olarak kabul etmek uygun olacaktır.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

300 STK'DAN "İNCİL'İ VE TEVRAT'I TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİN" ÇAĞRISI

14.05.2018

Doğu Anadolu Bölgesindeki 300 STK'dan Fransa'ya "İncil'i ve Tevrat'ı tekrar gözden geçirin" çağrısı yapıldı.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Koordinatörü Hakan Akbaba Fransa'nın İslamiyet'i karalama kampanyası yaptığını buna karşın Fransa'nın yaptığı katliamları sekiz dilde kitap haline getirerek yayımlayacaklarını ifade ederek "Kuran'ı Kerim'in hiçbir ayetinde haksızca zalimce işgal edin veya çoluk çocuk demeden katledin diye bir şey yazmıyor. Dünyanın neresine bakarsanız bakın zulüm sadece İslam ülkelerinde işgal sadece İslam ülkeleriyle sınırlı. Hiç bir Müslüman ülke başka bir Hıristiyan veya Yahudi ülkesinin malına ırzına namusuna dokunmamıştır. Afganistan Pakistan Yemen Irak Suriye Libya Somali gibi Müslüman ülkeler ya bombalanmıştır ya da tamamen işgal edilmiştir. Hangi din bunun emrini veriyorsa değişmiş ya da değiştirilmesi gereken kitap o dine aittir. Filistin'de kadın yaşlı çocuk demeden kan dökenlerin kitabımı size doğru geliyor? Irak'ta ki tecavüz sanıklarının kitaplarımı size hitap ediyor? Myanmar'da diri diri Müslümanları yakanların dinimi size doğru geliyor? Ortadoğu'daki Müslümanlar Hıristiyan ya da Yahudi olsa idi bu kadar zulüm bu kadar zalimlik görecekler miydi? Tüm dünyaya sesleniyoruz kesinlikle sıradan bir olay değil. Kuran'dan haberi olan bütün milletler İslamiyet'in iyiliği güzelliği emrettiğini başka bir dinden olsa bile zulüm yapılmayacağının emrini vermiş iken hangi barbar yaklaşım Kuran'ın bazı ayetlerinin değiştirilmesini ister? Yahudilerin Müslüman düşmanlığı apaçık ortada iken hangi Müslüman bir Yahudi'nin malına ve canına kastetmiştir? Bunun sıradan bir olay olmadığını çok iyi biliyor kınamalardan öte ciddi hamlelerimiz olacağını DAST-BİR olarak tüm kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Bu hamlelerin başında Fransa'nın yaptığı katliamları sekiz dilde kitap haline getirerek tüm dünyanın gözleri önüne sereceğiz. Son olarak Kur'an-ı Kerim'i Hz Muhammed'e vahiy edip onun elçiliğiyle insanlara tebliğ ettirenin ve kıyamete kadar Kur'an'ı koruyacak olanın yüce Allah olduğunu bildirerek kendi kitaplarından bile haberi olmayan zalim barbarlara gerekli cevabı muhakkak vereceğimizi kamuoyuna duyururuz" diye konuştu.

https://www.ulusalpost.com/300-stkdan-incili-ve-tevrati-tekrar-gozden-gecirin-cagrisi-148818h.htm


a45UyF587661-180514155844 Oraj Poyraz At Neomailbox 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2018/05/14  16:46 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Aska, hirsa, topluma sirt cevirenlerden kendinizi sakininiz. Vazgecmis olmanin intikamini alacaklardir...

Emil Michel Cioran


*Seytan ayetleri - Vikipedi, ozgur an$iklopedi*

Salman Rusdi nin kitabi icin Seytan Ayetleri (roman) (http://tr.wikipedia.org/wiki/Seytan-Ayetleri-%28roman%29) maddesine bakiniz.

Islam peygamberi Muhammed tarafindan once vahiy olarak aciklanip, sonradan Seytan tarafindan soyletildigi gerekcesiyle geri cekildigi (Kuran dan cikarildigi) iddia edilen birkac Kur an ayeti.
Bu ayetlerle ilgili rivayetler El-Waqidi, Ibn Sa d, Ebu Cafer Taberi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ebu-Cafer-Taberi) ve Ibni Ishak in eserlerinde yer almistir.
Seytan ayetleri ilk kez Iskoc tarihci William Muir (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=William-Muir&action=edit&redlink=1) tarafindan 1858 yilinda kullanilmis bir kavramdir.[1] (http://tr.wikipedia.org/wiki/Seytan-ayetleri#cite-note-1)

*Rivayetler:*

Olayi nakleden pek cok farkli kaynak vardir.
Bu kaynaklar olayi bazi detay farkliliklari ile naklederler.[2] (http://tr.wikipedia.org/wiki/Seytan-ayetleri#cite-note-2)
Butun bu farkli rivayetler en sonda tek bir ortak ravi olan Muhammad ibn Ka b a dayanir.
Ozetle Muhammed in Mekke de akraba ve komsularini Musluman yapmak icin caba harcadigini ve onlara Necm Suresinden (http://tr.wikipedia.org/wiki/Necm-Suresi) ayetler okurken seytanin araya girip 19 ve 20.ayetlerden sonra kendisine sunlari soylettigi rivayet edilir:
19 Lat ve Uzza ya20 ve diger ucuncusu Menat a ne dersiniz?21 bunlar sefaatleri umulan yuce turnalardir.

Lat, Uzza ve Menat Mekkelilerin taptiklari putlar idi.

Seytan tarafindan eklendigi soylenen bunlar sefaatleri umulan yuce turnalardir ayetinde gecen turna kelimesi Arapca gharaniq diye gecer ve bu put, varlik seklinde de tercume edilir.
Bu olay Muhammed in sozu edilen pagan tanrilarinin gercekten var oldugunu kabul ettigi seklinde algilandi.
Muhammed in tanrilarini ovdugunu duyan Mekkeliler bunu sevincle karsiladi ve sureyi sonuna kadar Muhammed le birlikte okudu.

Bu olay uzerine Mekkelilerin Musluman oldugu haberlerinin yayildigi ve o zamana kadar Habesistan a goc etmis olan Muslumanlarin Mekkeye geri dondukleri ifade edilir.[3] (http://tr.wikipedia.org/wiki/Seytan-ayetleri#cite-note-3)
Islam gelenegine gore bu olaydan sonra Cebrail, Muhammed i konu hakkinda bilgilendirmek icin Hacc Suresi 52.ayeti indirir:

Senden once hicbir resul ve nebi gondermedik ki, bir sey temenni ettigi zaman, seytan onun bu temennisine dair vesvese vermis olmasin.
Ama Allah seytanin vesvesesini giderir.
Sonra Allah ayetlerini saglamlastirir.
Allah hakkiyla bilendir, hukum ve hikmet sahibidir

Muhammed fitneyi onlemek icin sozlerini geri alir ve ayetler su sekilde duzeltilir:

19 Lat ve Uzza ya
20 ve diger ucuncusu Menat a ne dersiniz?21 erkek size de, disi O na mi?
22 oyle ise bu cok insafsizca bir paylastirmadir.
23 onlar ancak sizin ve atalarinizin (ilah edindiginiz seylere) taktiginiz isimlerdir.
Allah, onlar hakkinda hicbir delil indirmemistir.
Onlar (putperestler)yalniz zanna ve nefislerin arzusuna tabi oluyorlar.
Andolsun ki, kendilerine, Rableri katindan yol gosterici gelmistir.

*Rivayetlerin tarihsel degeri:*

Garanik olayi bazi Musluman muelliflerce tamamen ve siddetle reddedilir ve Islam dusmanlarinca uydurulmus rivayetler olarak degerlendirilirken, bazilari tarafindan kismen kabul edilirler.[4]
Prof Dr. Ismail Cerrahoglu, Islam dusmanlarinin[sic] bu rivayetleri yasanmis bir olay olarak degerlendirme egiliminde oldugunu iddia eder.[5]

*Kaynakca :*

(http://tr.wikipedia.org/wiki/Seytan-ayetleri#cite-ref-1) John L.Esposito (2003).The Oxford dictionary of Islam.Oxford University Press.s.563.
(http://tr.wikipedia.org/wiki/Seytan-ayetleri#cite-ref-2) http://www.brillonline.nl/subscriber/entry?entry=q3-SIM-00372
(http://www.brillonline.nl/subscriber/entry?entry=q3-SIM-00372)
(http://tr.wikipedia.org/wiki/Seytan-ayetleri#cite-ref-3)
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:90DKnyr5yb8J:dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/37/769/9749.pdf+&hl=tr&gl=tr&pid=bl&srcid=ADGEESjOH6MJ0wDVxC14hcwOOrjtIrZSS43-E7ogLjt14pKb12YYzoNASaiAx7tVZ8V3ygpkCa2Q3vxugYaNM2WlF5HHA5BmPFhIHJ-P-qn8pjrmWfB22a6tSt9PpW0PjLC-BS0nvXE1&sig=AHIEtbSii0UnfBffx4xtYizWTRGAuRM0Kw (https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:90DKnyr5yb8J:dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/37/769/9749.pdf+&hl=tr&gl=tr&pid=bl&srcid=ADGEESjOH6MJ0wDVxC14hcwOOrjtIrZSS43-E7ogLjt14pKb12YYzoNASaiAx7tVZ8V3ygpkCa2Q3vxugYaNM2WlF5HHA5BmPFhIHJ-P-qn8pjrmWfB22a6tSt9PpW0PjLC-BS0nvXE1&sig=AHIEtbSii0UnfBffx4xtYizWTRGAuRM0Kw)
(http://tr.wikipedia.org/wiki/Seytan-ayetleri#cite-ref-4)
http://www.belgeler.com/blg/2xnw/garanik-kissasi
(http://www.belgeler.com/blg/2xnw/garanik-kissasi)
(http://tr.wikipedia.org/wiki/Seytan-ayetleri#cite-ref-5)
Garanik Meselesinin Istismarcilari
(https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:90DKnyr5yb8J:dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/37/769/9749.pdf+&hl=tr&gl=tr&pid=bl&srcid=ADGEESjOH6MJ0wDVxC14hcwOOrjtIrZSS43-E7ogLjt14pKb12YYzoNASaiAx7tVZ8V3ygpkCa2Q3vxugYaNM2WlF5HHA5BmPFhIHJ-P-qn8pjrmWfB22a6tSt9PpW0PjLC-BS0nvXE1&sig=AHIEtbSii0UnfBffx4xtYizWTRGAuRM0Kw) Prof. Dr. Ismail Cerrahoglu

*Ayrica bakiniz*

El-Lat (http://tr.wikipedia.org/wiki/El-Lat)
El-Uzza (http://tr.wikipedia.org/wiki/El-Uzza)
El-Manat (http://tr.wikipedia.org/wiki/El-Manat)

Buyuk bir geminin batmasina, kucuk bir delik yetermis.

Anlamli sozler

SENIN EZGINDIR-
SENIN SOZLERINDIR
. . . . . .
Yildizli uyank geceler gibiyim
Yildizli uyanik geceler gibi bekliyorum
Konusmuyorsun - yuregim dolup dolup bosaliyor
Karsi duruyorum - dayaniyorum
Susuyorum - yildizli uyanik geceler gibiyim
. . . . . .
Elbet sabah olcak - biliyorsun
Karanlik toz olup dagilacak
Sesin goge erecek - biliyorsun
Altin irmaklar gibi yeryuzune akacak gokten
. . . . . .
Kanat acip turkulerle ucarlar
Sozlerindir - kuslarimi yuvalarindan eden
Cicek olup fiskirakomus topraktan
. . . . . .
Senin ezgindir - senin sozlerindir
. . . . . .
Yaprak sevince cicege durur
Cicek sevince meyveye.

Tagore dan..


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder