19 Şubat 2020 Çarşamba

Habere erişim yasağı gelmeden paylaşayım.


Habere erişim yasağı gelmeden paylaşayım.
http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/1572871/fettah-tamincenin-avukati-ile-savcinin-cezaevine-kayit-disi-girisinin.html?fbclid=IwAR0TVFnNjVaLKI8VleIymQDvDbqI_tRxjXGr_UiEcDPXiRuj752mhw44fsI


- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Soz konusu olan vatansa gerisi teferruat.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

118. MUCIZELERLE ILGILI KARAR VERME TARZI KONUSUNDA, PASCAL'IN GORUSUNUN REDDI

Tanrisalliklarini mucizeler uzerine bina eden ve bu sekilde bizi dogrudan dogruya kuskulanmaya ozendiren bazi dinler hakkinda ne diyecegiz? Hiristiyanlarin, icinde Allah'in yurekleri katilastirmakla, yok etmek istediklerinin gozlerini kor etmekle ovundugu; bu Allah'in kotu ruhlara ve buyuculere kendi hizmetkarlarinin yaptigi kadar buyuk mucizeler yapma iznini verdigi, deccalin imani esfiyayi (ermisleri) bile sarsacak kerametler gosterebilecegi haberinin verildigi bu kutsal kitaplarindaki gizli kapakli mucizelere nasil inanilir? Bu bir kez kabul edilince, Allah'in bizi uyarmak mi, yoksa tuzaga dusurmek mi istedigi hangi belirtilerden anlasilabilir? Gordugumuz olaganustu seylerin Allah'tan mi, ya da seytandan mi geldigi nasil fark edilir? Pascal, bizi guclukten kurtarmak icin, cok agirbasli olarak, "Inanis hakkinda mucizelerle, mucizeler hakkinda inanisla hukum verilmelidir; inanislar mucizeleri, mucizeler inanislari fark ve temyiz eder" diyor. Gulunc bir kargasa cemberi varsa, kuskusuz Hiristiyanlik dininin en buyuk savunucularindan birinin bu dilber akil yurutmesindendir. Dunyada hangi din vardir ki, "en guzel" inanisa sahip olmakla ovunmesin ve bu inanislari dogrulamak icin bize bir suru mucizeler soylemesin?

Bir mucize, kanitlanmis bir gercegin acikligini yok etmeye elverisli midir? Bir adam: butun hastalari iyilestirmek, butun topallari duzeltmek, bir sehrin butun olulerini diriltmek, gokyuzune yukselmek, gunesin ve ayin hareketini durdurmak sirrina sahip olan bir adam, bunun delaletiyle, iki kere ikinin asla dort etmedigine, birin uc olduguna, ucun ancak bir olduguna, genisligi ve gorkemiyle evreni dolduran bir Allah'in bir Yahudinin vucuduna girdigine, "sonsuz"un bir olumlu insan gibi olebildigine; degismez, her seyi gorup anlayan, bilgin ve zeki oldugu soylenen bir Allah'in dini hakkinda bakisini degistirebilmis ve kendi eserini yeni bir vahiy ve ib'as (gonderme) ile duzeltmek zorunda kalabilmis olmasina beni inandirabilir mi?

- - - - - - - - - - - - -
Baglilik, dusunmemek demektir, dusunmeye gerek duymamak demektir.
Baglilik bilincsizliktir.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Kilise insa etmek icin erkekleri, Incil'e uymak icin kadinlari ve Tanri'ninhikmeti ve ruhlarinin iyiligi adina zavalli kfirlere Incil almak icin bebekleri sattik.

Kole tacirlerinin caniyla kiliseninki ortaklasa caliyor ve kalpleri kirilan kolelerin aci feryatlari, dindar efendilerinin dinsel cigliklari arasinda boguluyor.
Dinin ve kole ticaretinin dirilisi el ele yurur.
DOUGLAS,MARJORY STONEMAN (1890-1998) ABD'li yazar ve cevreci.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder