2 Şubat 2020 Pazar

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN : ÜÇ OKULA BİR HİZMETLİ DÜŞÜYOR

Okul mu, cami mi?
Bu elbette bir tercih meselesidir.
Benim aklıma yatmadı, itiraz ediyorum.
Ama halkın genel eğilimleri, ve tabanda görülen düşünceler tepede siyasiler eliyle her mahallede bir cami, her kurumda bir cami, en azından bir mescit projeleri ile kendini göstermiştir.

Şimdi günden güne çok derin bir ekonomik krizin kendini gösterdiği bu günlerde envanterde bulunan sayısız cami elbette halkın refahına olumlu katkıda bulunmayacak.
Belki de bunalan insanlar doğrudan intihar etmeyecek, ona faydası olacak.
Ama, bu kadar camiye, imama, ayrılan kaynaklar üretime, eğitime yönlendirilseydi ne olur?
Bunu düşünmek lazım.
Ben düşünüyor ve hayal ediyorum.
Zannediyorum, cumhuriyet tarihi boyunca ülkemiz kendini şeriatçı, cihatçı, Dar-ül Harpçi kadrolara teslim etmeseydi, biz de bir Güney Kore gibi, ya da bize denk diğer Avrupa ülkeleri gibi olabilirdik.
Demokrasimiz, hukuk sistemimiz, adli sistemimiz, devlet nizamımız, ekonomik politikalarımız ve her şey aslında şeriatçı, cihatçı, Dar-ül Harpçi kadroların dünya görüşleriyle uyumsuz.
Bu nedenle geçen on yıllar içerisinde iktidar olanlar hep mevcut olanı reforme etmekten ziyade, onu sünni şereiat çizgisine çekmeye çalıştı.
Bu gün ortaya çıkan deve kuşu gibi bir toplum, bir devlet nizamı işte bundan gelişti.
Deve kuşu gibi diyorum, deve gibi koşamaz, kuş gibi uçamaz.
Şeriat desen uymaz, laiklik desen uymaz.
Demokrasi desen uymaz, monarşi desen ona da uymaz.
Kısacası yalnızca kendine mahsus karmaşık, uyumsuz bir sistem.

Türk milleti kendine yazık etti.
Ve etmeye de devam ediyor.
Çünkü savaşlar randevu vermiyor.
Biz sünni safsatalarla çocuklarımızın beynini zehirlerken genç nesiller inovasyon yeteneğini günden güne yitiriyor.
Ve devleti ele geçirmiş kadrolar devletin her yerinden ilmi hür, vicdanı hür, inovasyon yeteneği olan, ve bu güna kadar büyük işler başarmış diğer insanları da çaresiz ve etkisiz kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Bakın bu gün Havelsan, Aselsan, Roketsan gibi yüzümüzü ağartan savunma sanaii müsteşarlığı şirketlerinde her geçen gün bademleşme süreci alt kadrolara doğru yayılıyor, ve uzanıyor.
Bakın göreceksiniz, bu gün üç beş yılda yapılanların yarın bakımını, idamesini yapacak adam dahi bulamaz hale geleceğiz.

Çünkü İmam Hatip zihniyeti ve yetiştirmeleri ülkenin içine etmekten başka bir beceriye sahip değiller.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


MUSTAFA MERT BİLDİRCİN : ÜÇ OKULA BİR HİZMETLİ DÜŞÜYOR

05.11.2019 22:58

70 bin dolayındaki okula karşılık MEB bünyesinde çalışan hizmetli sayısı yalnızca 21 bin 225. Okullarda hijyen problemi yaşandığına dair çok sayıda veli şikâyeti aldığını anlatan CHP'li Gürer ğretmen ve öğrenciler hizmet işi yapıyor" dedi

Sorun yumağı haline gelen eğitimde sıkıntılar bitmek bilmiyor. Bir soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk ülke genelindeki okul sayısının 70 bine yaklaşmasına karşın bakanlık bünyesinde yalnızca 21 bin 225 hizmetli olduğunu açıkladı. Selçuk'un açıkladığı veriler birçok okulda hizmet olmadığını gün yüzüne çıkardı. Türkiye'deki okul sayısının 70 bine dayandığını anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ç okula bir hizmetli düşüyor" diye konuştu.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ÇALIŞIYOR

Resmi verilere göre bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan hizmetli sayısı 2019-2020 eğitim öğretim döneminde önceki döneme göre 10 bin 130 azaldı. Okulların bakım ve temizliğinin yeterli olmadığı yönünde Türkiye'nin hemen her yerinden veli şikayetleri geldiğini söyleyen Gürer "İŞKUR vasıtası ile işe alınan geçici çalışanlar Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında işe alınanlar okul aile birliklerince ücret verilip çalıştırılanlar hatta öğretmenler ve öğrenciler okullarda hizmet işleri yapıyor" ifadelerini kullandı.

ÇİÇEKSİZ OKULLAR VAR

Geçmişte okulların kadrolu hizmetleri olduğunu anımsatan Gürer ğretmenlerden sonra en çok tanınan bilinen güvenilen kişilerdi şimdi iş garantileri dahi yok. Bu alanda çok ciddi mağduriyetler var. Ayrıca kadrolu çalışanların yetersizliği okulların yanısıra bahçelerini de bakımsız bıraktı. Ağaçların kuruduğu çiçeklerin olmadığı bakımsız bahçeleri olan okullar var artık. Büyük kentlerde belediyeler katkı vermese okullarda temizlik ve bakım sorunu daha da büyüyecek. Eğitimde iktidar sorun çözmüyor günü idare ediyor" dedi.

TYP İLE TEMİZLİK İŞÇİSİ ALINACAK

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Toplum Yararına Program" protokolüne göre 2019-2020 eğitim öğretim yılı için okullara 60 bin temizlik görevlisi alınacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un detaylarını paylaştığı protokole göre TYP kapsamında okullara yerleştirilen temizlik işçilerinin istihdam süresi dokuz ay olacak.

https://www.birgun.net/haber/uc-okula-bir-hizmetli-dusuyor-275336

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bizim milletimiz vatani icin hurriyeti ve egemenligi icin fedakar bir halktir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

29. BU ITIKAT, BABALARDAN COCUKLARA GORENEKLE GECEREK YERLESMIS BATIL BIR INANISTIR

Aile mulku, vergileriyle birlikte babalardan evlatlara intikal ettigi gibi, din de babalardan evlatlara gecer. Eger kendilerine bir Allah verilmis olmasaydi, dunyada pek az kimsenin bir Allah'i olurdu. Herkes anne ve babasindan, ogretmeninden; bunlarin da kendi anne, baba ve ogretmenlerinden almis olduklari Allah'i alir. Ancak herkes bu Allah'i kendi yaratilisina gore duzenler, degistirir ve kendine gore renklendirir.

- - - - - - - - - - - - -
Butun insanlar dusmandir!
Butun hayvanlar yoldastir!

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Butun bu musibetlerin icinde lanetleyen insanligi En kotusudur Dinin tiranligi.

DEFOE,DANIEL (1660-1731) Ingiliz yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder