18 Ağustos 2014 Pazartesi

Re: [SiyasetMeydani] Re: [inanc] Re:Duaya davet Allah Başbakanımızı korusun

Mürteciler arasında böyle bir adet de var.
Kalp gözü diyorsunuz ona.
Birisi inanmış, kabul etmişse onun kalp gözü var.
İnanmamış, kabul etmemişse onun da kalp gözü kapalı.
Siz de oradan girmişsiniz konuya.
Renk körüne rengi tarif etmek falan.
Bizim kalp gözümü kapalı ya, artık ne desen boş yani.

Benim yöntemim çok basittir.
Üstelik çok da sağlıklıdır.
Önce ben ölçerim.
Sonra başkalarına söylerim, onlar da ölçsün isterim.
Bir daha, bir daha ölçsünler isterim.
Emin olmak için ölçümü her şekilde yinelerim.
Sonra bir basit açıklama ararım.
Bu açıklamayı başka şekillerde de sınarım.
Sonra bu açıklamayı duyururum, başkaları da sınasın isterim.
Böylece benim duyduğum, bildiğim ya da ürettiğim açıklama her zaman, her yerde yine ve yeniden sınanır.
İşte gerçek bilgi buna benzer bir şekilde üretilir.
Deney ve gözlemle.

Bunun dışındakiler ise safsatadır, sofizmdir, batınidir, yalandır, dolandır, kandırmacadır, mitolojidir, hikayedir, masaldır, çocuklara masaldır, büyüklere masaldır, romandır, şiirdir, sanattır, rivayettir, dedikodudur.
Ya da bütün bunların özetidir.
Yani dindir.
Bu kadar basit.

Bir kez daha belirteyim.

Din sapmış bilimdir.
Bilim ise doğru dindir.

Oraj POYRAZ
L2fSIJNoA0xfSNxA


On 15.08.2014 16:43, ahmet dogan Simsek ahmetdogan.simsek@gmail.com [SiyasetMeydani] wrote:


Oraj Bey
Allah size sağlıklı düşünen akıl ve fikrin yanı sıra basiret nuru nasip etsin.
Elbette göremezsin. Çünkü peşinen inkara yöneltilmiş bir kör olarak nasıl görebilirsin ki. Allah Evveldir (İlk dir) Ahirdir (Son dur) Batındır (İçe açıktır dış da görünmez) Zahirdir (Görünendir, alenidir, ondan başka görünen hiç bir şey yoktur)
Bunların açılımını can kulağı ile dinleyeceğini düşünsem uzun uzun açıklamaya çalışırım. Ama Köre renkleri anlatmanın imkansızlığına rağmen çok şahitli bir olay olduğundan herkesin tekrarı ile inkarına imkan kalmaz. Yalnız kişi kendisine dahi (batınına iç dünyasına) kör iken Allah açmadıkça biz kullar tarafından nasıl anlatılabilir. Bu yüzden Allah Kuranda Peygamberine bile biz kullarınıda dahil ederek. Sen dilediğini hidayete erdiremezsin ancak bir dilersek erdiririz diyor.
Tarihde Firavun Nemrut gibi tanrılık taslayan kırallar vardı. Onlar mimarlarına bana bir yüksek kule yapda belki peygamberin tanrısını görürüm dediler. Uzaya çıkan İlk kozmonot Juri Gagarin döndüğünde yukarıda bakındım ama tanrıyı falan görmedim demişti.
Sizin bunlardan farkınız yok. Allahın Zahir (görünen) adı içinde yerdeki karıncanın dünyayı araması ve diyar diyar gezip bulamayınca dünya diye bir şey yoktur. Diğer Karınca uleması ve bilim insanlarıda Cer gibi merkezlerde deneyler yaparak mikro kozmostan varlığın en küçük birimlerinden dalga boylarına ve sonrada bunların aslında yok olduğuna ve bizlerin üzerinde yaşadığımız bir rüyanın yokluk frekansında olduğunu açıklamaya çalıştılar ama izah edemeyince sadece yoktur diye inkar edip bıraktılar demesinden faksız durumdasınız. Denizin derinlerinde yaşayan varlıklar deniz böcekleri vs. Denizin varlığından haberdar edilselerde anlayamaz durumdadırlar. Ancak Allah anlatırsa anlarlar.
Benden size Tavsiye Ey Başkalarının Allah dediği yaratan beni sen yarattı isen benim basiretimi ve kalbimi aç da senin varlığını bilmeyi bana da nasip et diye gizli gizli çokça yalvarmadı tavsiye ederim.
Kibirlenir istemez ve inkar etmeye devam edersen bir gün hem zahir hemde Kahhar (kendisi ile birlikte hiç bir şeyin var olamayacağı var olduklarını zannedenlerin de bu ismin Kahrı içinde sonsuz mahkum olarak kalıp bir daha diğer tecellilerin güzelliğinden ve hayat nimetinden sadece acı bir külfete sonsuz olarak katlanmak zorunda kalacağı bir duruma düşersin ki, emin olun aslında sizinle çatışmalarıma rağmen, sizi seven bir arkadaşınız olarak bunu asla istemem.
Allah cümlemizi olduğu durumlardan daha kemalata yükseltsin inşallah.
İyi dileklerimle
A.D.Şimşek


15 Ağustos 2014 15:36 tarihinde Oraj POYRAZ oraj.poyraz@openmail.cc [SiyasetMeydani] <SiyasetMeydani@yahoogroups.com> yazdı:


İşiniz Alah'a kaldıysa çok zor.
Ben bunca yıllık ömrümde Allahın herhangi bir işe dahli olduğunu görmedim.
Tek bir işaret, bir alamet dahi yoktu.
Aslında tarihe bakarsanız da böyledir.

İki seçenek var.
Ya Allah Müslümanlara küsmüştür.
Ya da Allah sizin bildiğiniz ilah değildir,
Belki de hiç yoktur.

Siz karar verin.
2014 yılı itibariyle doğrudan askeri işgal altında, ya da idari, askeri, ekonomik vesayet altında olmayan tek bir Müslüman toplum yoktur. (O.P.)

Oraj POYRAZ
L2fSIJNoA0xfSNxA



On 15.08.2014 10:34, Yunus Kavik ykavik@gmail.com [inanc] wrote:
 



Salih ve Sadık , muttaki bir kul olduğuna şahid olduğum kendi halinde yaşayan kimsenin pek bilmediği bir tanıdığım değerli piri fani bir zat var.
Bu zatın rüyalarının bir çoklarının tahakkuk ettiğine şahid oldum. Bir çoğu sadık rüyalar.
Epey yıllar önce rüyasında Peygamber efendimizin naşını kaçırıyorlar şeklinde 3 gün üstüste rüya görmüş. Bunun sadık rüya gördüğünü bilen Ankarada'ki yakınları bunu ihbar gibi telakki ederek hemen Ankarada'ki Suudi büyükelçiliğine bildirmişler. Durumun çok ciddi ve aciliyet kespettiğini, önlem almazlarsa iş işten geçmiş olacağını anlatmışlar. Elçilik bu ihbarı ciddiye alarak derhal Suud Dışişleri bakanlığına bildirmişler. Yetkililer hemen harekete geçerek derin bir araştırmaya girişmişler. Mescidi Nebeviyenin dört bir tarafından yarı 3-5 km lik alanda her yeri didik aramışlar. En sonunda Uhud dağı eteklerinden Mescide doğru yeraltından kanal kazarak mescide 150-200 metreye kadar yaklaşmışlar. Adamları kanal eşimine devam ettikleri sıra yakalamışlar. Derhal idam edilmişler. O dönem bazı gazetelerde bu haber olarak yayınlanmıştı. Ancak yılını unuttum.
 
Meğerse bu amca dışında daha başka kimseler de aynı rüyayı görenler olmuş. Onlar da Suud yetkililerine bu hadiseden önce bildirilmiş. 
 
Bu sadık rüyalar vesilesiyle büyük bir faciadan dönülmüş. Tabii her şey Allah'ın izniyle, meşieti , iradesi ve ilmi ile gerçekleşiyor. 
O rüyayı onlara gösteren kim ?

Bu muhterem zatın yukarıdaki örnekte olduğu gibi daha bir çok rüyaları olduğu gibi tahakkuk etmiş.
 
Yukarıda bahsettiğim zat geçen yıl bir rüya görmüş. çevresine anlatmış. Henüz o zamanlar Tayyip'in cumhurbaşkanlığı falan konuşulmuyor ve gündemde böyle bir konu yok iken Tayyip'in cumhurbaşkanı olacağı ve daha sonra cumhurbaşkanı iken öldürüleceğini üstüste 3 gün bu rüyayı görmüş.
Bu zatın rüyasının bir bölümü şu an tahakkuk etmiş vaziyette. Yani Tayyip cumhurbaşkanı oldu. Bakalım rkinci bölümü tahakkuk edecek mi? Yani öldürülmesi.  Gaybı ancak Allah bilir.
 
Ahmet Bey aşağıdaki rüyayı aktarınca aklıma geldi.
 
Ben rüyalara asla iltifat etmem. Önemsemem. Hatta anlatılma esnasında inanmam. Bu rüyayı da önemsediğim için ve inandığım için anlatmıyorum. Öylesine anlattım işte. İtibar edip etmemek dinleyenlere kalmış bir şey.
 
Son olarak şunu belirteyim. Tedbir takdiri asla bozamaz. Olacak olan mutlaka olur.

وَلِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ فَإِذَا جَاء أَجَلُهُمْ لاَ يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً وَلاَ يَسْتَقْدِمُونَ

VELİ KULLİ UMMETİN ECELUN. FEİZA CAE ECELUHUM LA YESTE'HİRUNE SAATEN VE LA YESTAKDİMUN
Her ümmetin bir eceli vardır. Ecelleri geldiği zaman ne bir saat ertelenir ne de öne alınır. (Araf 34)
 
Selamlar
Yunus Kavik
 
 

 
15 Ağustos 2014 05:57 tarihinde ahmet dogan Simsek ahmetdogan.simsek@gmail.com [desifre] <desifre@yahoogroups.com> yazdı:



Değerli ve sevgili arkadaşlar.
Başbakanımız ve müstakbel Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açısından en kritik günleri yaşıyoruz. Allah nasip ederse yarın Cuma. Müslüman liderler Cuma namazına gittikleri için kendisine Cuma namazına giderken gelirken yada namaz sırasında bir suikast girişimi olabilir diye sıkıntı duyan ve içi sıkılan değerli bir yazışma arkadaşım. Bu gün Sayın Başbakanımız ve seçilmiş Cumhur Başkanımızın hayatının tehlikeye gireceği konusunda bir rüya görmüş ve çok endişeye kapılmış. elinden gelen duadan başka bir şey olmadığı için bana yazmış. Doğrusu bende çok endişeliyim. Bu yazımı okuyan arkadaşlarımızdan ellerinden geldiği kadar yeni Cumhurbaşkanımızın suikastler de korunması için dua etmelerini ve okuyanlardan Başbakanımızın güvenlik çevresine ulaşabilecek konumda olan varsa daha tedbirli olmaları ve cuma namazını kılacağı yerde gelirken ve ya giderken yollarda korumayı arttırmalarını istemelerini rica ve istirham ederim.  Bana yazan değerli dostun samimi önerisi ile Başbakanımızın Cuma kılacağı camide Cumaya gelenler de lütfen her zamankinden daha uyanık bulunsunlar ve kuşkulu bir durum olursa mutlaka güvenliği haberdar etsinler. Unutmayalım ki Türkiye ve İslam alemine kurulan tuzakların yeniden en tehlikeli bir döneminden geçiyoruz. Mısırda Başkan Mursiyi ihtilal ile düşürenler bizde de kendileri için en kritik bu dönemde Başbakanımızın hayatına kast etmiş olabilirler.
Allah cc. Değerli Başbakanımız ve seçilmiş Cumhurbaşkanımızı çevresindeki dürüst ve çalışkan devlet adamlarımızı, vatanımızı milletimizi ve bütün İslam alemin muhafaza buyursun ve İslam aleminden yeniden yayılacak gerçek insanlığı da muhafaza eylesin. Amin
Bu yazımla dalga geçecek olanlar umurumda değildir. Onlar zaten vatanla da milletle de İslam alemi ile de hatta insanlık ile de dalga geçmektedirler. Bizler hepsinin korunması için en büyük merci ve koruyucu Allah niyaz ve dua ederek korumasını dileyelim. O herşeye kadirdir.
Selam ve saygılarımla
A.D.Şimşek





- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hepimiz hayatin kisaligindan soz ederiz de bos gecen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyi.

SENECA
- - - - - - - - - - - - -
Bu evliligi ben istedim bu evlilik icin Muhammed e kizmayin..yazmaktadir.

Ahzab 38
ZEYNEP Muhammedin in oz halasinin, guzelligi ile unlu kizi ve 7.esidir.
Kolesi ve hukuken evlat edindigi Zeyd i, hala kizi Zeynep ile evlendirdi.
Muhammed goruntude boyle bir evlilik yaptirdi diye dedikodularin ardi arkasi kesilmedi.
Azhab suresinde Muhammed peygamber hanimlari dedikodu yapmayin diye vahiy geldi dedi.
Muhammedin in istemesiyle Zeyd, evliligi sona erdirdi.
Bir muddet sonra da Peygamber e, Zeynep ile evlenmesi icin vahiy yoluyla emir geldi.
- - - - - - - - - - - - -
Abdullah Ibnu s-Saib Ibni Yezid Ibni s-Saib babasi tarikiyle ceddi (Yezid Ibnu s-Saib) radyyallahu anh tan anlatiyor:
Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
Sizden kimse, ne saka ne de ciddi olarak kardesinin degnegini almasin.
Kim kardesinin degnegini almissa hemen ona geri versin.

Ebu Davud, Edeb 93, (5003); Tirmizi, Fiten 3, (2161).
Hadis No: 5363
- - - - - - - - - - - - -
Çocuklarını küfür mekteplerinde okutanlar onlara büyük kötülük etmektedir.

Mehmet Şevket Eygi
Mürtecilerin çok sevdiği ve önemsediği fikir adamı.
- - - - - - - - - - - - -
Kuva-i milliyeciler kudurmus haydutlardir.

Medrese Hocalari Dernegi (Cemiyet-i Muderressin)
- - - - - - - - - - - - -
Mubarek vatan ve milleti parcalanmak tehlikesinden kurtarmak ve Yunan ve Ermeni emellerine kurban etmemek icin acilan milli mucadele ugrunda milletle beraber serbest surette calismaya resmi ve askeri sifatim artik mani olmaya basladi. Bu mukaddes gaye icin milletle beraber nihayete kadar calismaya mukaddesatim adina soz vermis oldugum icin pek asigi bulundugum yuce askerlik meslegine bugun veda ve istifa ettim.

(8 Temmuz 1919)
K. ATATURK
- - - - - - - - - - - - -
Dunyada iki cesit insan var:
Akli olan ve dini olmayanlar, dini olan ve akli olmayanlar.

Abu l-AlaAl-Ma arri
- - - - - - - - - - - - -
PEZEVENK
. . . . . .
Dunya ahvalinden haberi yoktur
Sohbeti din ile acar pezevenk
Komsusu ac iken kendisi toktur
Sanki melek olmus ucar pezevenk
. . . . . .
Karanlik islerde ziplama ister
Evine granit * kaplama ister
Dunya mektebinden diploma * ister
Insanlik dersinden kacar pezevenk
. . . . . .
Herkesin kabina cesmesi akmaz
Erkek sinekleri hareme sokmaz
Fakir komsusunun yuzune bakmaz
Selamsiz sabahsiz gecer pezevenk
. . . . . .
Sanirsin Allah'la akde oturmus
Cennete giderken macun goturmus
Huriler'i dizip isi bitirmis
Simdi gilmanlari secer pezevenk
. . . . . .
Aydinliga dusman yobazin dolu
Hu cekerken sismis agzinda dili
Erbabi, ulkede bunlardan dolu
Durmadan zehrini sacar pezevenk

Asik ERBABI
- - - - - - - - - - - - -
Yahudi devletinin sinirlari, sonsuza dek kesinlesmeyecektir

David Ben Gurion, Israil Basbakani
Yilmaz Dikbas-EFENDI TERORISTLER
0532 233 31 52
- - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/







__._,_.___

Posted by: ahmet dogan Simsek <ahmetdogan.simsek@gmail.com>



__,_._,___

--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

HUYLAR BOZULDU
. . . . . .
Internet, TV.de evleniyoruz,
Adetler degisti, huylar bozuldu.
Hormonlu beslenip tavlaniyoruz,
Enine buyuduk, boylar bozuldu.
. . . . . .
Domates kudurdu, hiyar aziyor,
Biberin midemde dili uzuyor,
Kanser katip olmus, ferman yaziyor,
Genlerle oynandi, soylar bozuldu.
. . . . . .
Biyik kestik saclar uzanir oldu,
Erkekler kiz gibi bezenir oldu,
Kizlar erkeklige ozenir oldu,
Bayanlar cildirdi, baylar bozuldu.
. . . . . .
Sevdamizi omur boyu guderdik,
Yar yolunda olum olsa giderdik,
Davullu, zurnali dugun ederdik,
Toreler degisti, toylar bozuldu.
. . . . . .
Bir yabanci hayranligi tutturduk,
Kufru halka kultur diye yutturduk,
Baglamayi, ozani unutturduk,
Nefesler kesildi, neyler bozuldu.
. . . . . .
Dogayla oynadik hep boza boza,
Aci gerceklerle geldik yuz yuze,
Ne kis kisa benzer, ne yaz yaza,
Mevsimler degisti, aylar bozuldu.
. . . . . .
Tarim, hayvancilik batti batiyor,
Eller bize deli dana satiyor,
Fakulteli gencler issiz yatiyor,
Kentler doldu tasti, koyler bozuldu.
. . . . . .
Insanlar gaflete daldi gidiyor,
Yillar bizden neler caldi gidiyor,
GULCINAR yaralar aldi gidiyor,
Oklar yaya dondu, yaylar bozuldu.

A$ik Ayten GULCINAR
- - - - - - - - - - - - -
Allah; Adem i, Nuh u, Ibrahim Ailesi ni, Imran Ailesi ni secerek alemlere ustun kilmistir.

AL-I IMRAN SURESI 33
- - - - - - - - - - - - -
Resulullah sav kisinin ayakta giyinmesini yasakladi.

Bu hadisi Ebu Davud Hz. Cabir ra den rivayet etti
Tirmizi, Libas 35, 1776, 1777
Ebu Davud, Libas 44, 4135
- - - - - - - - - - - - -
Âdil olmayan, zâlim olan bir Müslüman kesinlikle iyi bir Müslüman değildir.

Mehmet Şevket Eygi
Mürtecilerin çok sevdiği ve önemsediği fikir adamı.
- - - - - - - - - - - - -
Anadolu'daki Milliyetci hareketi yok etmek, millet icin var olma meselesidir... O alcaklara karsi cikanlar, Islama, halifeye, padisahimiza unutulmaz hizmette bulunmus olacaklardir.

Yazar Refi Cevat Ulunay - 04.04.1920
- - - - - - - - - - - - -
Rum ve Ermeni komitacilariyla, bunlarin ileri gelenleri, devamli sekilde temasta bulunduklari Ingiliz subaylari ile bazi Amerikan memurlarindan cok yuz buluyorlar.

(5 Haziran 1919)
K. ATATURK
- - - - - - - - - - - - -
Eger Tanri gercekten yoksa, onu yaratmamiz gerekir.
Sizi sacmaliklara inandirabilenler, size katliam yaptirabilirler.

Voltaire
- - - - - - - - - - - - -
Bir ulus kendi icindeki aptal ve hatta muhteris olanlarla bas edebilir
Fakat icersindeki satilmis ve hainlerle yasayabilmesi olanaksizdir.
Sinirlari zorlayan dusman silah ve alemlerini acikta tasidigi icin daha az tehlikelidir.
Fakat bir hain, hain gibi gorunmez,
kurbanlari ile ayni aksanda konusur,onlarin cehresine burunur ve
onlarin argumanlarini kullanarak ulusun politik yapisina nufuz eder,
butun kapilardan serbestce gecer, sesi en ust duzey hukumet koridorlarinda duyulur,
ulusun ruhunu curutur
Politik yapiya her turlu hastalik bulastirarak yasam gucunu elinden alir
Bir katil daha az korkuludur.

Marcus Tullius Cicero
(M.O.106-M.O.43)
- - - - - - - - - - - - -
Zaman icinde Filistin in tamamina yayilacagiz

Prof.Dr.Haim Weizmann, Israil Devlet Baskani
Yilmaz Dikbas-EFENDI TERORISTLER
0532 233 31 52
- - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder