30 Nisan 2015 Perşembe

Çalınan mektubu savcıdan çıktı

Çalınan mektubu savcıdan çıktı

İşçi Partisi'nin Genel Başkanvekili olduğu dönemde özel görevli savcıların talimatıyla dinlenen Özbey, hakkında verilen takipsizlik kararıyla 3 yıl önce uçakta kaybettiği mektupların izine ulaştı

30 Nisan 2015 Perşembe 11:58

Aydınlık / Ankara

HASAN Basri Özbey'in eski İşçi Partisi'nin Genel Başkanvekili olduğu dönemde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yöneticileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 4 yıl süreyle teknik takip altında tutulduğu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı incelemede hakkında suç unsuruna rastlanmadığı belirlendi. Yapılan teknik takip kayıtlarının da imha edildiği bildirildi.

Soruşturma dosyasına bakıldığında özel görevli savcıların, "suç işlemeye alenen tahrik, terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla Silivri ve Haziran eylemleri, 29 Ekim Ulus eylemi gibi TGB'nin çok sayıda eylemini mercek altına aldıkları anlaşıldı. Özel görevli mahkemelerin kapatılmasının ardından soruşturmayı devralan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

SAVCILIĞA TESLİM ETTİLER

Savcılığın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına bakıldığında ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Özbey'in, Türk Hava Yolları uçağı ile Franfurt'a giderken kaybolan, üzerinde adının yazdığı zarf içindeki 3 mektubunun savcılığa teslim edildiği anlaşıldı. Özbey, mektupların hikayesini şöyle anlattı: "2012 yılında İşçi Partisi Avrupa Temsilciliği'nin düzenlediği toplantılara katılmak üzere THY uçağı ile Frankfurt'a gittim. Frankfurt'a vardığımda Sayın Doğu Perinçek tarafından yazılmış 3 özel mekbumun kaybolduğunu fark ettim. Derhal THY bürosuna giderek durumu anlattım ve bulunduğunda tarafıma gönderilmesini istedim. Ancak bir sonuç alamadım. Savcılığın takipsizlik kararının sonuç bölümünde 'Uçakta Özbey'in adının yazılı olduğu 3 adet zarf ve mektubun sahibine iadesine" cümlesini görünce mektubun nasıl kaybolduğu anlaşıldı. Böylece hırsızımı 3 yıl sonra öğrenmiş oldum. Anlaşılan o ki, THY görevlileri özel kapalı zarfta bulunan 3 mektubumu açıp okumuş ve F tipi savcılara vermişler."

'THY YURTDIŞI BÜROLARI F TİPİ OFİSİ'

Özbey, THY yetkilileri tarafından Anayasa'nın 22. maddesinde yer alan "Herkes haberleşme özgürlüğüne sahiptir. Bilgisi ve izni olmaksızın hiç kimsenin mektupları açılıp okunamaz" hükmünün ve kişisel haklarının alenen ihlal edildiğini ve suç işlediklerini belirterek şunları söyledi: "THY ve özellikle yurtdışı bürolarının F tipi çetenin özel örgütlenme alanı haline getirildiğini biliyoruz. THY Frankfurt Bürosu F tipi büro mudur, yolcusunun özel mektuplarını açıp okuma ve çetenin savcılarına vermek hakkını nereden bulmaktadır? THY aleyhine yasal yollara başvuracağız. Anayasayı öğreteceğiz ve hesabını soracağız."


a45UyF587661-150430145223 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/04/30  12:42 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Hakiki Allah asigi bir meyhaneye girdi mi orasi ona namazgah olur.
Ama bekri ayni namazgaha girdi mi orasi ona meyhane olur.
Su hayatta ne yaparsak yapalim, niyetimizdir farki yaratan, suret ile yaftalar degil.

TEBRIZ LI SEMS

Fakat dini olmayan musibetler, hakikat noktasinda musibet degildirler.
Bunlarin bir kismi Allah in bir ikazi ve uyarisidir; bir kismi gunahlara kefarettir; hastalik gibi bir kismi ise, Allah in bir iltifatidir, bir temizliktir.

(bk.Buhari, Îman: 39, Muslim, Birr: 52)
Lutfen bundan sonra Muslumanlardan eza, cefa ceken, basina bir musibet gelenler aglayip, zirlamasin.
Cunku baslarina gelen her turlu olumsuzluk onlarin Allahin sevgili kullarindan oldugunu gosteriyor.
Ben demiyorum, hadisler, ayetler boyle soyluyor.

Ateskes sonrasinda hukumetimizin Adana ili ile Antep, Maras, Urfa sancaklarini birakma gucsuzlugunde bulunmasi, bu yorede Fransiz ve Ingiliz koruyuculugu altinda Ermeni isgalini ve orgutlenmesini kesinlestirmis ve bunlar, o il ve sancaklari Ermenilestirmek amaci ile bir yila yakin bir sure calisma gostermis

1.Simdiye dek yapilan saldirilarin turu asagida ozetlenir:

A.Fransiz ve Ingiliz gorevlileri ile Ermeni komitelerinin ve oralarda bulunan Ermeni toplulugunun aciktan aciga Muslumanlarin haklarina saldirmalari.
B.Osmanli topraklarinin degi$ik yerlerinde oturan Ermenilerin buralara goclerinin kolaylastirilmasi ve burada sayilarinin artirilmasi.
C.Yabanci uniformasi ile Ermeni birliklerinin buralara gonderilmesi ve buradakilerle birlestirilmesi.
D.Islam halkin az zamanda ekonomik ve baska baskilarla yok edilmesi ve oldurulmesi ve goce zorlanmasi.
E.Aralarina asamali olarak sokulan boluculukle Islam halkinin yabanci koruyuculugunu istemek zorunda birakilmasi.

(22 Eylul 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder