30 Nisan 2015 Perşembe

Vatan Partisi ve Türk-İş Bakırköy Meydanı’nda...

Vatan Partisi ve Türk-İş Bakırköy Meydanı'nda...

1 Mayıs hazırlıkları tamamlandı. Merkezi kutlamayı Zonguldak'ta yapacak olan Türk-İş, İstanbul'daki üyelerinin ise Vatan Partisi'nin kutlama yapacağı Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda olacağını söyledi

30 Nisan 2015 Perşembe 11:09

Osman Erbil / Ankara

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs'ı merkezi olarak Zonguldak'ta kutlayacaklarını belirterek, "İstanbul'daki arkadaşlarımız da Bakırköy'de olacak" dedi.

81 ildeki 1 Mayıs kutlamalarına katılacak ve merkezi etkinliği de Zonguldak'ta yapacak olan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işçi sınıfının hangi ilde kimlerle yan yana geleceğine ilişkin önceliklerini belirledi.

BULUŞMANIN ŞARTI TÜRK BAYRAĞI

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, "Türkiye'nin her yerinde 1 Mayıs kutlamaları için Türk-İş meydanlarda olacak. Bizimle birlikte 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen herkese elimizi uzatırız. Tek bir şartımız var. Buluşmanın bayrağı Türk bayrağı olacak ve İstiklal Marşı okunacak. Diğer türlü biz yokuz" dedi. 1 Mayıs'a özel binlerce Türk bayrağı bastırdıklarını da belirten Atalay, "Türkiye'nin her ilini gelincik tarlasına çevireceğiz" ifadelerini kullandı. Türk-İş'in 1 Mayıs'ı merkezi olarak Zonguldak'ta kutlayacağını ifade eden Atalay, "Böylece hem bayramımızı kutlamış hem de Soma ve Ermenek'teki şehitlerimizi anmış olacağız" diye konuştu.

'ÖCALAN POSTERİ AÇILIRSA TERK EDERİZ'

Geçen sene Vatan Partisi'yle birlikte Kadıköy'de yapılan 1 Mayıs kutlamasını örnek gösteren Atalay, İstanbul'daki işçilerin bu senede de Bakırköy'de olacağını vurguladı. "Vatan Partisi her zaman işçi sınıfının arkasında olmuştur" dedi.

Ankara'daki kutlamalarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Atalay, tertip komitesinin Türk bayrağı ve İstiklal Marşı şartını kabul ettiğini kaydetti.

Türk-İş olarak Ankara'da Sıhhiye Meydanı'nda olacaklarını belirten Atalay, "Öcalan posterleri açıldığı anda alanı terk ederiz" uyarısında bulundu.

'TÜRK BAYRAKSIZ OLMAZ'

Türk-İş, Türk bayrağı ve İstiklal Marşı şartından vazgeçmedi. Ankara Sıhhiye Meydanı'nda DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin katılımıyla düzenlenecek 1 Mayıs kutlamalarına Türk-İş, Türk bayraklarıyla katılacağını açıkladı.

Türk-İş adına 1 Mayıs Tertip Komitesi'nde bulunan Türk Metal Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Alpoğlu, Türk bayraklarıyla alana katılacaklarını belirterek "Bayrakla sorunu olanlar bu alana gelmesin" dedi.

Alpoğlu, "İş cinayetlerine, artan taşeronlaşmaya, işsizliğe, güvencesiz çalışmaya ve baskılara karşı çıkıyoruz. 1 Mayıs alanlarından bir kez daha taleplerimizi dile getireceğiz" ifadelerini kullandı. 12:00'de Ankara Garı'ndan başlayacak yürüyüş Sıhhıye Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından her sendikanın kendi bildirisini okumasıyla devam edecek.

Madenci kenti Zonguldak 1 Mayıs'a hazır

Türk-İş'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlama kararı aldığı "karaelmas" diyarında hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Demirci, kutlama programına yönelik demokratik kitle örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantıda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gerçekleştirilecek yürüyüşün ardından Madenci Anıtı önünde miting düzenleneceğini söyledi.

İŞÇİ VE EĞİTİMCİ DERNEKLERİ 1 MAYIS'TA BAKIRKÖY'E ÇAĞIRDI:

İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'a çok kısa bir süre kala demokratik kitle örgütlerinin de 1 Mayıs programı netleşmeye başladı. 1 Mayıs'ı Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda saat 13.00'te kutlayacağını açıklayan Vatan Partisi'nden sonra İstanbul İşçiler Derneği, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu ve Eğitimciler Derneği de 1 Mayıs'ta Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda olacağını duyurdu. İstanbul İşçiler Derneği Başkanı Fikri Sarıkaya, işçi sınıfının birliği ve vatanın bütünlüğü için 1 Mayıs'ta Türk bayraklarıyla Bakırköy'de olacaklarını belirterek, "Taşeronlaşmaya, örgütsüzlüğe, sendikal hakların gasbına ve kıdem tazminatının ortadan kaldırılması girişimiyle iş cinayetlerine karşı 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız. İşçi sınıfını Türk bayrağı altında Bakırköy'de buluşmaya çağırıyoruz" dedi.

'TALEPLERİMİZİ DİLE GETİRECEĞİZ'

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu İstanbul Sözcüsü Cemalettin Duru da taleplerin dile getirebileceği bir ortam olacağı için 1 Mayıs'ta Bakırköy'de olacaklarını söyledi. Duru, 1 Mayıs'ta emeklilikte yaşa takılanların haklarının iade edilmesi, çalışmayan emekli ve emekçilere prim borcu çıkartarak mağdur eden zorunlu genel sağlık sigortası sisteminin iptal edilmesi gibi taleplerin dile getirilmesini istedi.

1 Mayıs'ın kardeşce ve huzurlu bir ortamda işçinin hak ettiği şekilde kutlanmasını temenni ettiğini belirten Duru, herkesi 1 Mayıs'ta Bakırköy'e çağırarak şöyle konuştu: "Zalimin düzenine karşı birleşelim. Bir olalım, hür olalım, haklarımızı birlikte alalım."

Eğitimciler Derneği de yaptığı açıklamada, İstanbul'da emekçilerin sorunlarının en iyi şekilde ifade edilebileceği yerin Bakırköy Meydanı olduğuna dikkat çekerek, tüm emekçileri 1 Mayıs'ta Bakırköy'de olmaya çağırdı.

EMEKÇİNİN MEYDANLARI

İstanbul

Bakırköy Meydanı, Saat: 13.00

İzmir

Gündoğdu Meydanı, Saat: 10.00

Ankara

Sıhhiye Meydanı, Saat: 12.00

Zonguldak

Madenci Anıtı, Saat: 10.45

Antalya

Aydın Kanza Parkı, Saat: 10.00

Eskişehir

Odunpazarı Meydanı, Saat: 14.00

Kırklareli Lüleburgaz

Hükümet Konağı, Saat: 11.00

Hatay Samandağ

75. Yıl Parkı, Saat: 15.00

Hatay İskenderun

Havuzlu Çarşı, Saat: 14.00

Hatay Antakya

Atatürk Anıtı, Saat: 11.00

Adana

Uğur Mumcu Meydanı Saat: 16.00,

Adana

Atatürk Parkı, Saat: 11.00


a45UyF587661-150430153919 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2015/04/30  12:42 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Buyuk adamlarin hatalari gunes tutulmasina benzer, onlari herkes gorur.

Cucong

Liderler mutlaka Kureys kabilesinden secilmelidir.

Buhari 3/129, 183; 4/121; 86/31

Yalan soyleyin mutlaka inanan cikacaktir. Olmazsa yalana devam edin. Bir seyi ne kadar uzun sure tekrarlarsaniz, insanlar ona o kadar fazla inanirlar.

Joseph GOEBBELS
(Hitler in Propaganda Bakani)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder