17 Nisan 2015 Cuma

Poyrazköy soruşturmasında flaş gelişme

Poyrazköy soruşturmasında flaş gelişme

13 Nisan 2015 Pazartesi

'Kafes Eylem Planı'nda yer alan ve davanın sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş'a ait olduğu öne sürülen imzaların 'tıpkı basım' olduğu tespit edildi.

"Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasıyla ilgili, "soruşturma aşamasındayken hukuksuzluklar yapıldığı ve sanıklara kumpas kurulduğu" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, ''Kafes Eylem Planı''nda yer alan ve davanın sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş'a ait olduğu öne sürülen imzaların ''tıpkı basım'' olduğu tespit edildi.

Dönemin özel yetkili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılmasıyla Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan 86 sanıklı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasıyla ilgili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, "soruşturma aşamasındayken hukuksuzluklar yapıldığı ve sanıklara kumpas kurulduğu" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, "Kafes Eylem Planı"nda yer alan ve emekli Binbaşı Levent Bektaş'a ait olduğu belirtilen imzanın gerçek olup olmadığına ilişkin istenen bilirkişi raporu savcılığa ulaştı.

Bilirkişi Prof. Dr. Salih Cengiz tarafından hazırlanan raporda, 3 nolu DVD içinde kayıtlı "Kafes Eylem Planı"nın ekleri olan "Ek-A Görev Bölümü" ve "Ek-B Psikolojik Harekat Kampanya Kontrol Formu" isimli dokümanların altında yer alan ve Bektaş'a ait olduğu iddia edilen imzalar üzerinde inceleme yapıldığı kaydedildi.

Bektaş'a ait olduğu iddia edilen imzalara tablolar şeklinde yer verilen raporda, Bektaş'ın imzalarının ''tıpkı basım'' olduğu kanaatine varıldığı belirtildi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarınca, dönemin özel yetkili savcılıkları tarafından yürütülen Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy'de bulunan mühimmat soruşturmalarında "hukuksuzluklar yapıldığı ve davalara dönüşen bu soruşturmalarda şüphelilere kumpas kurulduğu" iddialarına yönelik ayrı ayrı soruşturmalar yürütülüyor.

"Poyrazköy kumpas" soruşturmasında, daha önce 2009 yılında gözaltına alınıp tutuklanan, itirazla serbest bırakılmasının ardından hakkında yeniden yakalama emri çıkarılması üzerine Beylerbeyi'ndeki lojmanda beylik silahıyla intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ailesi ile hala yargılaması devam eden bazı sanıklar da "mağdur" ve "müşteki" olarak ifade vermişti.



a45UyF587661-150413214001 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/04/17  12:30 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Genclikte gunler kisa, yillar uzun, yaslilikta gunler uzun, yillar kisadir.

KANT

Allah in intikami
A RAF 136.biz de ayetlerimizi yalanlamalari ve onlardan gafil kalmalari sebebiyle kendilerinden intikam aldik ve onlari denizde bogduk.

Bilim adamlarinin kesinligi yok ama delilleri var.
Yaratiliscilarin delilleri yok ama kesinligi var.

Ashley Montagu


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder