25 Nisan 2015 Cumartesi

Vatan Partisi'nin eylemi Yunanistan'da yankılandı

Vatan Partisi'nin eylemi Yunanistan'da yankılandı

Yaşar Anter / DHA
VATAN Partisi resmi internet sayfasında, yaptığı açıklamada, Yunanistan 2004 yılından bu yana Ege'de Türkiye'ye ait toplam152 ada, adacık ve kayalığı işgal ettiği belirtilip, bu durumu protesto etmek amacıyla 26 Nisan'da Kuşadası'nda, El Heykeli'nde saat 15.00'de '152 Ada Vatandır' mitingi düzenlediğini duyurdu. Mitinge, onbinlerce kişinin katılmasının beklendiği belirtilen açıkmada, AKP Hükümeti'nin Yunanistan'ın Türkiye'ye ait ada, adacık ve kayalıklardaki işgallere sessiz kaldığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, "AKP Hükümeti, Ergenekon - Balyoz tertiplerini tezgahlayarak, Yunan işgaline karşı koyabilecek tek güç olan donanmamızın komutanlarını, Kardak'a bayrağımızı diken SAT komandolarını esir kamplarına attı. AKP Hükümetleri'nin işledikleri bu suçun tarifi şöyle: 'Türkiye topraklarının bir kısmının yabancı silahlı kuvvetler tarafından işgal edilmesine karşı sessiz kalmak. Türk Ceza Kanunu'na göre bu suçun cezası eskiden idamdı. Şimdi ağırlaştırılmış müebbet hapis. Vatan Partisi, 26 Nisan Pazar günü Kuşadası'nda yapacağı mitingle AKP'nin işlediği suçu tüm dünyaya duyuracak. Ve, işgal edilen topraklarımızı geri alma kararlılığımızı dünyaya ilan edecek. Afiş, pankart, imza masası, sesli araç dolaştırılması gibi tanıtım çalışmaları devam etmektedir" denildi.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de mitinge katılacağı belirtildi.
Vatan Partisi'nin düzenleyeceği miting Yunanistan'da da yankı buldu. Yunan internet sitesi "www.rodosalarm.gr", mitingi 'provokasyon' olarak niteledi. Site, okuyucularına soğukkanlı olunması çağrısı yaptı.

'AB VE LETONYA DA İŞGALE ORTAK OLDU'

Öte yandan, Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı da Ege'deki Türk adalarının Yunan işgali altında olduğunu belirten bir açıklama yaptı.
Vatan Partisi İzmir İl Sekreteri Ahmet Seyran tarafından yapılan açıklamada, İşgal altındaki adalardan birisinin de Aydın sınırları içerisindeki Eşek Adası olduğunu belirtilip, "Buradaki işgalin sadece Yunanistan ile sınırlı olmadığı Avrupa Birliği ve Letonya'nın da işgale ortak olduğu tespit edilmiştir. Frontex kapsamında, Letonya bayraklı Sahil Güvenlik Botu ve Letonya askerlerinin Eşek Adası'nda konuşlandırıldığı ve ada etrafında devriye görevi yaptığı Türk basınında ve Türk Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde haber olarak verilmiştir" dedi. Seyran, AB ve Letonya'nın Eşek Adası'nda görevlendirdiği sahil güvenlik botları ve askeri unsurlarını derhal geri çekmesi gerektiğini de kaydetti.

http://www.aydinlikgazete.com/politika/vatan-partisi-nin-eylemi-yunanistan-da-yankilandi-h68420.html

a45UyF587661-150425113226 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/04/25  16:26 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Bu dunya renkli bir golge gibidir, onun pesine dusersen kacar; sen kacarsan o seni kovalar..

Kutadgu BILIG

Risale-i Nur u sadece kuslar degil, gokte ve havada bulunan tum varliklar alkislar

Said-i Nursi
Islam dinine gore basta insan olmak uzere, butun yaratiklar kendi dillerince Tanrinin adini anarlar.

Merkezi Erivan olan Ermeni Cumhuriyeti ne karsi dostca olmayan hicbir niyetimiz yoktur....
Bu yeni devletteki Ermeniler, Ermeni mufreze kumandaninin emirleriyle, Musluman unsuru imha etmek uzere faaliyette bulunuyorlar.
Bu emirlerin suretlerini gozlerimizle gorduk.
Erivan daki Ermenilerin, Muslumanlarin imha siyaseti guttukleri ve bu kanli vahset dalgasinin sinirlarimiza kadar genisledigi, sinirlarimizin, obur taraftan, olumden kacan sayisiz Muslumanla dolu olmasiyla da teyit edilmis oluyor.
Ingilizler, bu hareketlerin cereyani esnasinda, bir yandan Ermenilerin Muslumanlara karsi tutumlarini tesvik ettiler, hatta onlari bu konuda kiskirttilar, diger taraftan Ermenilerin tecavuzlerini bize sayip doktuler ve bunlari tahammul edilemez hareketler olarak nitelediler ve bu komsu devlete saldirarak misillemede bulunmaya bizi zorladilar.
Fakat biz hakikatin kendini gostereceginden emin olarak Ermeni tahriklerine tahammul ettik ve Ingilizlerin ofkelerini fark etmemis gorunduk.
Hakikaten, bizi Ermenilere saldirmaya tesvik eden ve bu sekilde kendi boluklerini o topraklara gonderebilmelerini saglayacak bir ortam yaratmayi planlayan Ingilizlerin tutumlarini meydana cikarabilecegimizi dusunduk.
Ingilizlerin butun bu manevralari, Kafkasya yi bosaltmalari mecburiyetini hissettikten sonra, onlarin subay ve temsilcileri tarafindan baslatildi.
Erzurum ve Van daki Muslumanlarin ve bilhassa sinir bolgelerinde yasayanlarin; Ermenistan da cereyan eden katliama dair her gun aldiklari haberler ve olumden kacan ve aglanacak vaziyette olan multecilerin manzarasi karsisinda, buyuk heyecana kapilmalari cok normaldir.

(24 Eylul 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder