25 Nisan 2015 Cumartesi

PKK sınırı zorluyor

PKK sınırı zorluyor

PKK, Güneydoğu bölgesinde sınırlarımızı zorlamaya ve kendi hakimiyet alanlarını kurmaya başladı. Bu nedenle sınır bölgelerinde gerilimin giderek yükseldiği bildirildi

25 Nisan 2015 Cumartesi 09:13

Aydınlık / Ankara - Şırnak

Baharın gelmesiyle birlikte PKK, Irak ve Suriye sınırlarında faaliyetlerini arttırdı. Kandil-Türkiye arasında giriş çıkışlar yoğunlaşırken örgüt, TSK'nın sınır güvenliği almasını önlemek için tehditlerini arttırdı. Son günlerde TSK sınıra sevkıyat yaparken, PKK da bunu önleme çabasına girdi. Sınıra giden askeri araçlara yolda taşlı ve silahlı saldırılar yapılarak sınır karakollarına ulaşmaları engellenmeye çalışılıyor.

ULUDERE'DE SALDIRI

Şırnak Uludere'de sınırın Irak tarafından askeri noktalara sık sık ateş açıldığı ve ağır silahlarla saldırılar yapıldığı öğrenildi. Saldırılarda kullanılan silahların önemli bir bölümünün Suriye'den getirilen silahlar olduğu ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde Gülyazı bölgesinden sınırın sıfır noktasına zırhlı araçlar desteğinde yüzlerce asker sevk edilirken bu sevkıyatın da engellenmek istediği, bunun için köylülerin PKK tarafından kışkırtıldığı belirtildi.

Şirit Yaylası Beyaz Tepe bölgesine konuşlanan askerlerin, bölgeden çekilmesi için baskılar yapılırken HDP yöneticileri ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız sınıra kadar giderek, TSK'nın bölgeden çekilmesini istedi. PKK, askerlerin konuşlandığı bölgenin kendi faaliyet alanı olduğunu öne sürerken, PKK ile askerler arasındaki mesafenin 100-150 metreye kadar indiği, çatışmanın an meselesi olduğu bildiriliyor.

HATA YAPILDI BÖYLE OLDU

Bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Aydınlık'a bilgi veren kaynaklar, dağda PKK'ya yönelik mücadelenin AKP Hükümeti tarafından engellenmesine dikkat çekti. "Yıllardır PKK ile dağda mücadele edilmiyor. Dağlarda kendileri için yol yaptılar. İstedikleri yerden Türkiye'ye girip çıktılar. Kimse engellemeyince bunu kazanılmış bir hak olarak gördüler" dediler. PKK'nın bölgede fiili durum yarattığını ve bu durumunu resmileştirmeye çalıştığını kaydeden güvenlik kaynakları seçim nedeniyle tüm çabalarının engellendiğini, PKK'nın da bunu fırsat bilerek sınırı zorladığını ifade ettiler.

KAÇAKÇILIĞIN ARKASINDA PKK VAR

Bölgede yaşanan kaçakçılığın tahmin edilen boyutların çok üstüne çıktığını vurgulayan üst düzey bir askeri yetkili, şunları söyledi: "Şu anda katır tartışması üzerinden bir propaganda yürütülüyor. Bu iş katır işi değil. Milyonlarca dolarlık kaçakçılık işi. Kaçakçılıkta asıl patron PKK. Biz Irak sınırına 5 adet kapı açılmasını önerdik. Bu kapılardan yasal ticaret yapılsın, bölge halkı da ekmek yesin istedik. Terör örgütü bunu istemedi. Köylüler bu işte bir anlamda sırt hamalı olarak kullanılıyor. Riski ve tehlikeyi köylüler yaşıyor, PKK milyonlarca dolar kazanıyor. Başta sigara olmak üzere her türlü kaçakçılık yapılıyor. Bu işin bir ortağı da Barzani. PKK son dönemlerde AKP Hükümeti'nin izlediği politika nedeniyle fiili hale gelen bu işin önlenmemesi için çalışıyor. Ne yazık ki bazı muhalefet partileri de buna destek veriyor. Kaçakçılık, Uludere bombalamasında düşülen tuzak bahane edilerek masum bir iş gibi gösteriliyor. Kazanan PKK. Hem de çok kazanıyor."

KAPILAR 'MASADA' ENGELLENDİ

Bölgede görev yapan bir başka üst düzey yetkili de PKK'nın Irak sınırında açılacak kapıları nasıl engellediğine ilişkin şu bilgileri verdi: "Uludere'de yaşanan olaylar sonrası bu konu ciddi bir şekilde gündeme alındı. Ama PKK karşı çıktı. Kandil ve PKK yönetimi yeni kapılara karşı olduklarını HDP milletvekillerine iletti. Onlar da bu isteği hem İmralı'da Öcalan'a, hem de AKP'ye ulaştırdı. Özellikle Öcalan-MİT görüşmesinde bu konu PKK'nın pazarlık maddelerinden biri oldu. Yeni kapıların açılması engellendi. Maalesef durum bu."

 


a45UyF587661-150425101312 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/04/25  16:26 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

5 yasinda Karadenizli bir cocugun dolmusta annesine dedigi gibidir belki de hayat...
hem vuriysin hem aglama diysin...

Bilinmeyen Birisi

Oglunu ve kizini dindar yetistirmeyen ebeveyn, onlarin manevi katili olur.

Mehmet Sevket Eygi
Murtecilerin cok sevdigi ve onemsedigi fikir adami.

Bana vicdansiz bir medya verin, size bilincsiz bir halk sunayim.

Joseph GOEBBELS
(Hitler in Propaganda Bakani)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder