30 Haziran 2015 Salı

Polise Kamera Tartışmaları Yeniden Alevlendi

Kendimize örnek seçtiğimiz Amerikan demokrasisinde konuşulan konular bunlar.
Polisin işlediği ırkçı cinayetlerin yarattığı öfke dalgası böyle bir çözüm fikri yaratmış.

Madem biz de küçük Amerika olduk.
Bizde de bu uygulama gündeme gelmeli.
Çevik Kuvvet polislerinden başlayarak yaka kamerası işe yaramaz mı?

Oraj POYRAZ                        2fSIJNoA0xfSNxA


Polise Kamera Tartışmaları Yeniden Alevlendi

Perşembe, 25 Haziran 2015 01:39 AM

Amerika'da polislerin karıştığı ölüm olaylarının artmasının ardından, kolluk kuvvetlerinin görevlerini şeffaf olarak yerine getirdiklerinden emin olmak amacıyla mini yaka kamerası takma zorunluluğu daha sık dile getiriliyor.

Ancak bu kameraların kullanımı yönündeki baskılar, hem halkın, hem de polislerin bireysel özgürlükleri ve özel yaşamlarının ihlali tartışmalarını da beraberinde getiriyor.

Gerek Güney Carolina eyaletinde silahsız bir kişinin polis tarafından vurularak öldürülmesi, gerekse, Baltimore ve diğer kentlerde polisin karıştığı ölüm olaylarının ardından yaşanan protesto eylemleri ve isyanlar.

Obama yönetimi Mayıs ayında, polislerin mini yaka kameralarının kullanımını yaygınlaştırmak için yerel karakollara 20 milyon dolar bağış yapılacağını açıkladı.

Amerika'nın Sesi ve Basın Müzesi Newseum'un Washington'da düzenlediği panele katılan konuşmacılar, yaka kameralarının kullanımının karmaşık hukuki sorunlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Tucson kenti Emniyet Müdürü Roberto Villasenor telekonferans yoluyla katıldığı toplantıda, emrindeki bin polis memurundan bazılarının yaka kamerası kullandığını, ama bu konuda bazı kaygıları olduğunu söylüyor: "Bazı olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki, polisler kamerayı açmaya zaman bile bulamıyor. Bu yüzden de kameraları daima açık tutma önerisi yapılıyor. Ama bu kez de yemek yiyen ya da lavaboya gitmek durumunda kalan polislerin özel yaşamlarıyla ilgili sorunlar ortaya çıkıyor."

Hukuk uzmanlarıysa sivil halkın özel hayatının ihlal edilebileceğini söylüyor.

Washington'daki Columbia Bölgesi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan yardımcısı Jonathan Smith de bu görüşte: "Cinsel saldırıya, aile şiddetine maruz kalan kişiler ne olacak? Düşük gelirli bir ailenin evine girildiğinde, bu kişilerin devlet yardımlarının kesilmesi ya da çocuklarının vesayetinin ellerinden alınması riskine karşı ne yapılacak? Ayrıca bu verilerin bazı kişiler tarafından ele geçirilip internette yayınlanmayacağının güvencesini kim verecek?"

Kolluk kuvvetleri açısından bir diğer sorun da, soruşturmalar sırasında video kayıtlarının delil olarak kullanılması.

Kongre Polisi'nin eski amirlerinden Terrance Gainer'ın kaygıları var: "Zorlu bir adli vakanın ardından hazırlayacağınız raporu göz önüne alırsanız, video çekimi, tutarsızlıkları daha fazla ortaya koyacak. Bu durum beni şaşırtmıyor. Rapordaki ifadelerden bazılarının videolarla uyuşmaması durumundaysa adalet mekanizması altüst olabilir."

Konuşmacılar yeni teknolojinin kullanımının, halkın öfkesini ve güvensizlik duygusunu arttırması olasılığına dikkati çekerek, hem emniyet güçleri, hem de medyanın daha tutarlı tavır sergilemesi gerektiğinin altını çizdi.

VOA News

http://www.turkishny.com/local-news/6-local-news/183655-polise-kamera-tartismalari-yeniden-alevlendi#.VYvsfkaA0WI


a45UyF587661-150625161544 Oraj Poyraz <cimcime@neomailbox.net>
2015/07/01  07:50 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 


--

Ata ya saygi durusunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok.
. . . . . .
Tayyip ERDOGAN
Buyuk Turk dusunuru, feylosof
(12.5.1994 Hurriyet)

Arapca Kur an
ZUHRUF 3.biz, anlayip dusunmeniz icin onu arapca bir Kur an kildik.
FUSSILLET 44.eger biz onu, yabanci dilden bir Kur an kilsaydik, diyeceklerdi ki: ayetleri tafsilatli sekilde aciklanmali degil miydi?
Arab a yabanci dilden (kitap) olur mu?
De ki: o, inananlar icin dogru yolu gosteren bir kilavuzdur ve sifadir.
Inanmayanlara gelince, onlarin kulaklarinda bir agirlik vardir ve Kur an onlara kapalidir.(sanki) onlara uzak bir yerden bagiriliyor (da Kur an da ne soylendigini anlamiyorlar.)
IBRAHIM 4.(Allah in emirlerini) onlara iyice aciklasin diye her peygamberi yalniz kendi kavminin diliyle gonderdik.
Artik Allah diledigini saptirir, diledigini de dogru yola iletir.
Cunku o, guc ve hikmet sahibidir.
YUSUF 2.anlayasiniz diye biz onu arapca bir Kur an olarak indirdik.
SURA 7.sehirlerin anasi (olan mekke de) ve onun cevresinde bulunanlari uyarman ve asla suphe olmayan toplanma gunuyle onlari korkutman icin, sana boyle arapca bir Kur an vahyettik.(insanlarin) bir bolumu cennette, bir bolumu de cilgin alevli cehennemdedir.
EN AM 92.bu (Kur an), ummu l-kura (mekke) ve cevresindekileri uyarman icin sana indirdigimiz ve kendinden oncekileri dogrulayici mubarek bir kitaptir.
Ahirete inananlar buna da inanirlar ve onlar namazlarini hakkiyla kilmaya devam ederler.

Safsata [( Ing:Fallacy), (Osm;Kiyasi-i batil)], bir dusunceyi ortaya koyarken ya da anlamaya calisirken yapilan yanlis cikarsamalarin tamamina safsata denir.
Safsatalar, ilk anda gecerli ve ikna edici gibi gozuken ancak yakindan bakildiginda kendilerini ele veren sahte argumanlardir.
Gunumuz Turkce sinde safsata kelimesi kusurlu akil yurutme anlamini kaybetmis, yanlis inanc manasinda kullanilir olmustur.
Oysa, safsata, insanin muhakeme yetisinin yanlis yonde kullanimidir ve cogu kez onyargi, ek$ik bilgi, batil inanclar, duygusallik, yersiz gondermeler, acelecilik, ozensizlik, genelleme, duygu somurusu, Turkce yi kotu kullanma gibi sebeplerden kaynaklanir.
---
Kumarbaz Safsatasi (Fallacy of Gambler) :
Bir olayin gecmiste nadir geceklesmis olmasina dayanarak, gelecekte daha yuksek ihtimalle ortaya cikabilecegini kabul etme yanilgisi.
Olasilik teorisinde, her olay ya da olusumun bir oncekinden bagimsiz oldugu kabulunu reddederek, ornegin madeni paranin on kez tura geldikten sonra, on birincide yazi gelecegini iddia etmekten olusan hata.
Ornek 1:
Zar atma masasina yine gitmelisin.
Yedi atma sansi altida bir, zarlari bes kez attigin halde yedi tutturamadin.
Elin mahkum, simdi yedi atacaksin.
Ornek 2:
Yakinda zengin olacagim.
Nasil bu kadar eminsin?
Biliyorsun, her hafta Spor Loto oynuyorum.
Simdiye kadar hic kazanmadim.
Bu nedenle kazanma ihtimalim gittikce artiyor.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder