30 Haziran 2015 Salı

"Soğuk Savaş Sonrası Yaşanan Barışçıl Dönem Sona Erdi"

Ben önemli gördüğümü bir şeye dikkat çekmek istiyorum.
Yalnızca Rusya, Çin ve İran değil, Türkiye de çevrelenmektedir.
Öncelikle bir Yeşil Kuşakla çevrelenmektedir.
Türkiye düştüğünde o da Yeşil Kuşağın bir parçası olacaktır.
Ve tıpkı Yeşik Kuşağın tesis edildiği diğer ülkeler gibi Türkiye de sıcak çatışmaların hüküm sürdüğü bir cephe ülkesi olacaktır.

Proxy War, yani Vekaleten Savaş diyorlar ona.
Siz tepişen fillerin ayaklarının altında ezilmeye mahkum bir ot parçası olmaya gönüllü müsünüz?

Oraj POYRAZ                        2fSIJNoA0xfSNxA

"Soğuk Savaş Sonrası Yaşanan Barışçıl Dönem Sona Erdi"

Çarşamba, 24 Haziran 2015 04:54 PM

NATO, son dönemde Ukrayna krizi ve Kırım'ın ilhakı üzerine yaşanan gerilim nedeniyle Rusya ile yıllarca sürmesinden endişe edilen çekişme için revizyona gidiyor.

ABD'nin liderliğindeki Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), son dönemde Ukrayna krizi ve Kırım'ın ilhakı üzerine yaşanan gerilim nedeniyle bir sonraki adımı "öngörülmeyen ve yeniden canlanan" Rusya ile yıllarca sürmesinden endişe edilen çekişme için revizyona gidiyor.

Rusya'nın Kırım'ı ilhakını izleyen süreçte Moskova yönetiminin ittifakı tehdit ettiği algısı oluşturan girişimleri, aynı zamanda DAEŞ gibi radikal örgütler ve NATO'nun kurucularının yabancısı olduğu siber savaş alanlarının, bu revizyonu tetikleyen faktörler olduğu belirtiliyor.

Rus ordusunun geçen hafta nükleer envanterine bu yıl 40 yeni kıtalar arası ve balistik füzenin katılacağını açıklaması, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Rusya'nın savaş tehdidi oluşturduğu suçlamasıyla karşılanırken, Rusya ile 1900'lerin başında savaşa giren Polonya'nın Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tomasz Siemoniak, "Soğuk Savaş'tan sonra yaşanan barışçıl dönem artık sona erdi. Avrupa çapında durmadan yeni krizler patlak veriyor. Kamuoyunun bunu idrak ettiğinden emin olmalıyız" yorumunu yapmıştı.


NATO Savunma Bakanları yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere bugün Brüksel'de bir araya gelirken, iki gün sürecek toplantıda ittifakın revizyonuna yönelik yeni kararlar alınması bekleniyor. Zira NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, savunma bakanlarının, ittifakın mukabele gücünü 30 binden 40 bin askere çıkarmayı planladığını açıkladı.

Stoltenberg, Brüksel'e giderken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün, kolektif savunmamazı güçlendirmek üzere kararlar alacağız. Bunu yapacağız, çünkü NATO yeni ve daha fazla mücadele gerektiren bir güvenlik ortamıyla başa çıkmak zorunda" dedi.

Geçen Şubat ayında Brüksel'de yapılan toplantıda 5 bin karacıdan oluşan çok uluslu ve hızla konuşlandırılan bir gücün oluşturulması konusunda fikir birliğine varan NATO savunma bakanlarının, bu toplantıda herhangi bir NATO üyesinin Rusya veya başka bir dış güç tarafından tehdit edilmesi durumunda 48 saat içinde yardıma hazır olması planlanan bu "öncü kuvveti" tamamlamak için gerekli özel kuvvet ile hava ve deniz birlikleri konusunda kararlar alması bekleniyor.

NATO Genel Sekreteri, hızla devreye sokulacak bu kuvvetin, NATO'nun 28 üyesinin, aciliyet durumunda bu gücün nasıl kullanılacağı konusunda hızla fikir birliğine varamaması halinde manasız olacağını ifade ederek, daha hızlı kararlar alınması için ilerisini planlama kabiliyetlerini geliştireceklerini söyledi. Savunma bakanlarının bu çerçevede "siyasi ve askeri karar almayı hızlandıracak" yeni bir mekanizma konusunda da karar alması planlanıyor.

"Rusya ile diyalog için güçlü bir NATO gerekli"

Stoltenberg, NATO'nun güçlü olmayı amaçladığını belirterek "Diyaloğa açığız. Güçlü olmanın, Rusya ile diyaloğun bir ön koşulu olduğuna inanıyoruz" dedi.

Stoltenberg, Rusya'nın nükleer silahlarını artırma arayışına öykünmelerinin söz konusu olmadığını ifade ederek "Yatırımı artırmak için daha fazla şey yapmalıyız. Bir silahlanma yarışı içine çekilmeyeceğiz. Ancak ülkelerimizi güvende tutmak zorundayız" ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Ash Carter da Brüksel'de NATO yetkililerine yaptığı açıklamada, İttifak'ın kendi siber savaş kabiliyetlerini inşa etmeyi denemeden önce siber saldırılara karşı savunma gücünü geliştirmesi gerektiğini söyledi.

http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/183653-soguk-savas-sonrasi-yasanan-bariscil-donem-sona-erdi#.VYvmckaA0WI


a45UyF587661-150625151527 Oraj Poyraz <cimcime@neomailbox.net>
2015/07/01  07:40 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Insanlar; akil, ilim, huy, yoksulluk ve zenginlik yonunden farkli olduklari surece, birbirleriyle guzel gecinirler.

Hz.Ali

Hz.Peygamber (a.s.) soyle buyurmustur:
Sizler horozun otmesini isittiginiz zaman Allah in fazlindan isteyiniz.
Cunku o melek gormustur.
Merkebin anirmasini isittiginizde de seytandan Allah a sigininiz.
Cunku o seytan gormustur.

Ebu Hureyre den (r.a.) bildirildigine gore:
Hadis No: 4908

Mustafa Kemal olmasaydi

sen hictin
ya da pictin!

Hac in
boynunda
yatacakti ananla bacin
kim bilir kimin koynunda.

Mustafa Kemal olmasaydi
Incil okuyacaktin lisede,
nikahin kiyilacakti kilisede.

Saygi duymazsan Mustafa Kemal e
nankor kefere,
daha agir sozler isitirsin benden
bir dahaki sefere

Ali Nejat Olcen


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder