22 Kasım 2016 Salı

AK Parti, Kan Davası ve Namus Cinayeti İşleyenlerin Affedilmesine Yönelik Yasa Tasarısı Üzerinde Çalışmaları Tamamladı: "Çünkü Anadolu'nun sosyal gerçekliği..."

 


AK Parti, Kan Davası ve Namus Cinayeti İşleyenlerin Affedilmesine Yönelik Yasa Tasarısı Üzerinde Çalışmaları Tamamladı: "Çünkü Anadolu'nun sosyal gerçekliği..."

Cinsel istismar yasasıyla ilgili tartışmalar devam ederken AK Parti'den yeni bir hamle daha geldi. Kan davası ya da namus meselesi nedeniyle işlenen cinayetlerin bir kereliğine geriye dönük olarak affedilmesini öneren yasa teklifine son şeklini veren parti kurmayları, "Neticede bunlar da ülkenin sosyal gerçekliği. Suç olduğunu bilmeden cinayet işleyenler var. Amacımız mağduriyetleri gidermek" sözleriyle tasarıyı savundular.

Tek suçları örflere uymak

Özellikle Anadolu'da yaygın olan kan davası ve namus cinayetlerinin faillerine yönelik olarak hazırlanan yasa tasarısından hali hazırda bu suçlardan hüküm giyen 7000 civarında mahkumun yararlanması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu tarz cinayetlerin Türkiye'nin bir sosyal gerçekliği olduğuna dikkat çekerek, yasaların ne kadar ilkel ve yanlış olursa olsun halkın adet ve göreneklerine uygun olması gerektiğine vurgu yaptı. Bozdağ, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Adamın eline bir silah vermişler demişler ki mesela bu bizim kanlımızdır bunu öldüreceksin. Ne yapsın şimdi? Anasının atasının sözüne karşı mı gelsin? Kanını yerde mi bıraksın? Ya da işte boşandığı karısı başka bir adamla görüşen bir vatandaşımız ailesine ve topluma karşı mahcup olmamak için karısını çekip vuruyor. Aynı şekilde o da başı önde mi gezin yani? Biz tutup tek suçu toplumun örf ve adetlerine uymak olan ve büyük ihtimal suç işlediklerini bile bilmeyen bu insanları mahkum etmişiz. Ölen zaten ölmüş, kalan da hapiste. E ne oldu? Kutsal aile birliği komple dağıldı. Biz işte tasarıyla bu ve benzeri suçlardan hüküm giymiş vatandaşlarımızın ve geride kalan ailelerin mağduriyetini gidermeyi amaçlıyoruz. Kimse bunu siyasi bir istismar meselesi haline getirmesin..."

Maktülün de rızası aranacak

Cinsel istismar yasası sırasında karşılaşılan itirazların kendileri için öğretici bir ders olduğunu da sözlerine ekleyen Adalet Bakanı Bozdağ, bu kez daha dikkatli ve özenli bir çalışma yaparak yasanın uygulanmasında maktülün rızasının aranması konusunda da hassasiyet göstereceklerini ifade etti. Bozdağ, "Tabii şimdi o şahıs büyük ihtimalle ölmüş olduğu için o noktada bir sıkıntı olabilir ama itiraz etmiyorsa biz onu rıza var şeklinde değerlendireceğiz. Neticede sükut ikrardandır değil mi?" sözleriyl bu konudaki endişlerin de yersiz olduğunu dile getirdi.

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=314501.

Zaytung.com Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan Bildirilmiştir: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar yalandır uydurmadır. Kemik yaşı 18'den küçük olanlar siteye bir arkadaşa bakıp hemen çıkmak için dahi giremezler. Son olarak bizi dava edip mahkemelerde süründürmezseniz gerçekten çok seviniriz. Saygılarımızla.



a45UyF587661-161122153803 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/11/22  16:32 4  58  aciksayfa@yahoogroups.com


 


Kiliseler hicbir zaman insanlarin ozgurluklerinin koruyuculugunu yapmamistir.

James Madison

Kahrolasi insan ne nankordur (inkarcidir) (ABESE 80/17)
O size istediginiz her seyden verdi.
ALLAH in ni metlerini sayacak olsaniz sayamazsiniz.
Dogrusu insan zalim ve keffardir (nankordur) (IBRAHIM14/34)

Sevki Yilmaz dan Gundemi Alt Ust Edecek Iddia: HDP ERMENILERIN OCUNU ALMAK ICIN KURULDU

Turkiye Buyuk Millet Meclisi (TBMM) 20 nci doneminde milletvekilligi yapmis olan Sevki Yilmaz, Cekmekoy Belediyesi tarafindan duzenlenen soylesiye katildi.
Cekmekoy Belediyesi Nikah Sarayi nda yapilan soylesiye Cekmekoy Belediye Baskani Ahmet Poyraz in yani sira cok sayida kisi katildi.
Halklarin Demokratik Partisi nin (HDP) Kurtlerin temsilcisi olmadigini ifade eden Yilmaz,
Ermenilerin bizden oc almak icin kurulmus bir partidir HDP. Onun Kurt davasi ile bir ilgisi yoktur.
Ben Musluman Kurt kardeslerimi tanirim Kurt kardesim bebek oldurmez, Kurt kardesim kadini daga cikarmaz, Kurt kardesim kafa ezmez. Musluman Kurt, gencler is bulsun diye kurulan fabrikalari ve okullari yakmaz.
Bunlar Kurt kardeslerimden intikam aliyorlar. Cunku Musluman Kurt, Istiklal Savasi nda ve Canakkale Savasi nda Turklerin yaninda yer aldilar diye konustu.(Gazetevan)

http://www.ulushaber.org/sevki-yilmazdan-gundemi-alt-ust-edecek-iddia-oc-almak-icin.html


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder