22 Kasım 2016 Salı

Türker Ertürk : Esas hain kaçırtan iradedir

 


Türker Ertürk : Esas hain kaçırtan iradedir

21.11.2016 :

Geçen gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi için; "Tıkır tıkır işliyor" demiş. "Tıkır tıkır"ın ne anlama geldiğini anladık ama bu sözün hangi ülkenin ekonomisi için dendiğini anlamadık. Eğer Türkiye'yi kastetti ise; bunun gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi yok. Sanırım bu söz, hayal dünyasında yaşayan bir zihnin gördüğü serap olsa gerek.

Bırakın ekonomik verilerin yerlerde gezindiğini, adama sorarlar "Sen hiç sokağa çıkmıyor musun?" diye. Türk parasının döviz karşısındaki eriyişi durdurulamıyor, işsizlik almış başını gitmiş, kapanan işyerlerinin, iflas erteleme alan ve uzatmaları oynayanların bini beş para, dükkanlar kapanıyor, her taraf "kiralık" ilanları ile dolu, lokomotif sektör dedikleri inşaatın durumu ortada, konut satabilmek için reklam üstüne reklam…

EKONOMİMİZ ÖNGÖRÜLEBİLİR VE GÜVENİLİR DEĞİL!

Bugüne kadar AKP İktidarlarına hak etmediği halde, operasyon korkusuyla, namütenahi destek veren bir kurum olan TÜSİAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes bile, geçenlerde Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) İzmir'de düzenlediği 20'nci Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nde yaptığı konuşmada; Türkiye ekonomisinin öngörülebilirliğin azaldığını, güven ve güvenlikte olağanüstü sıkıntıların yaşandığı bir süreçten geçtiğini söyledi.

Symes; "Veriler, ekonomik büyümenin ciddi boyutlarda yavaşladığını, işsizliğin uzun zamandır hiç olmadığı kadar yükseldiğini gösteriyor. Son iki haftadır hızlı bir şekilde yükselen döviz kurunun, enflasyon beklentileri ve dolayısıyla uzun vadeli faizler üzerinde yaratacağı olumsuz etkilerden fazlasıyla endişe duyuyoruz" dedi.

İFLAS ETTİĞİMİZİN AÇIK İTİRAFI

Maliye Bakanı Naci Ağbal gazetecilere verdiği demeçte; "Para getirmek isteyenin içi rahat olsun. Gönül rahatlığı ile yurt dışından paralarını getirebilirler, geriye dönük hiçbir şey sormayacağız" diyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise basına yaptığı açıklamada; "Belli miktarın üzerinde parayı bankaya yatıran, ev alan yabancıya oturma izni ve vatandaşlık hakkı vereceğiz" diyor.

Bunlar; ülkemiz ekonomisinin iflas ettiğinin çok açık itiraflarıdır. Ama bunu, merkez akım medyada yazamazsınız. Yazmaya kalkarsanız, dolgun ücretli işinizden olursunuz. Size halka yalan söyleyesiniz ve gerçekleri halkın gözünden kaçırasınız diye para veriyorlar. Gerekirse, size FETÖ'cülükten operasyon bile yaparlar! Bu nedenle TÜSİAD Başkanı, bıçak kemiğe dayanmasına rağmen, sözlerini dikkatli kullanmış ama "teknik olarak bu gidiş iflastır" demiştir.

ATİNA'DA TÜRK DİASPORASI

Süratle iflasa giden ekonomimiz nedeniyle, para hızla ülke dışına kaçıyor. Bir de bu kaçışa, faşizme bir tık kalan diktatoryal yönetim nedeniyle, insanlarımız da dahil oluyor. Tabii ki; nitelikli, eğitimli ve öğretimli olanlar. Cübbeli Şukufettin Hoca gibi tipler de bayram ediyor, ülke bize kalıyor diye!

İki hafta önce Atina'daydım. Orada, adeta bir Türk Diasporası oluşuyor. 250 bin Avroluk yatırım yaparsanız, yani bir ev alırsanız; size oturma izni ve Golden Visa veriyorlar ve bu sayede Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde serbest dolaşım imkanına kavuşuyorsunuz. Talep, anormal boyutlarda!

Parası daha fazla olanlar; Amerika, Kanada, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerine önce paralarını, sonra çocuklarını gönderiyorlar, son hamle olarak da kendileri gitmeyi planlıyorlar. Ayrıca, iflasa giden ekonominin altında kalmamak için paralar; Belçika, İsviçre ve Lihtenştayn gibi ülkelerde kurulan paravan şirketlere gönderiliyor.

ESAS HAİN, KAÇIRTAN İRADEDİR

Artık kimse yarının ne olacağını bilemiyor, kestiremiyor ve ülkemizin geleceğine olan güven büyük ölçüde kaybolmuş durumda. Bu yüzden gidenlere hain denebilir mi? Kesinlikle hayır. Esas; bu nitelikli insanların ve paraların kaçışına neden olan irade haindir. Aynen Hitler Almanyası'nda olduğu gibi!

1930'lu yılların sonları ile 1940'lı yılların başlarında, özellikle Hitler Almanyası'nın baskıcı ve faşist yönetiminden kaçan nitelikli insanlar için, Türkiye bir cazibe merkezi, cennet, güvenlikli bölge ve barınaktı. Ama bugün; baskıcı, otoriter, özgürlükleri yok sayan, kadının cinselliği üzerinden ahlaksız ahlak anlayışı inşa etmeye çalışan, "Siyasal İslamcı" irade sayesinde kaçılan bir cehennem olmuştur.

Türker Ertürk

Odatv.com

 
a45UyF587661-161122205334 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/11/23  00:06 6  64  uyarlama@googlegroups.com




Uzaklik deyip de dert ettigin nedir ki sevgili,Biz yaradani gormeden sevmedik mi?

Mevlana

Su uc sebepten dolayi Arabi sevin:
Ben Arabim.
Kur an Arapcadir ve Cennet ehlinin lisani da Arapcadir.

Taberani, Hakim, Ibni Asakir, Abdurrazzak

Hatali oldugunuzu ya da yanlis yaptiginizi asla kabul etmeyin.

Joseph GOEBBELS
(Hitler in Propaganda Bakani)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder