15 Kasım 2016 Salı

Anayasamızın öngördüğü Parlamenter sistem, tüm kurum ve kuralları ile eksiksiz uygulanmalıdır. Yoksa, ülkemizin başına çok ciddi felaketler gelecektir.

 


Türker Ertürk : Türkiye bu yanlışlardan dönmezse...

Anayasamızın öngördüğü Parlamenter sistem, tüm kurum ve kuralları ile eksiksiz uygulanmalıdır. Yoksa, ülkemizin başına çok ciddi felaketler gelecektir.

15.11.2016 20:19

Geçen hafta yapılan başkanlık seçimini kazanarak,ABD'nin 45. Başkanı olan Donald Trump, 20 Ocak 2017'de yapılacak törenle görevi Obama'dan devralacak. Trump'ın, daha göreve başlamadan, bizim de bulunduğumuz Ortadoğu bölgesinde neler yapacağının ipuçları belirginleşmeye başladı.

Trump ve danışmanlarının açıklamalarından; IŞİD'le çok sert mücadele edecekleri, bu maksatla Rusya, İran, Beşar'lı Suriye ve Sisi'li Mısır'la işbirliği yapacakları ve Müslüman Kardeşler örgütünü terörist ilan edecekleri anlaşılıyor. Bunun diğer bir anlamı ise; ABD'nin bölgede artık köktendinciliği yükselten Siyasal İslamcı akımlara destek vermeyeceği ve laik bakış açısını güçlendirecekleri şeklinde gözüküyor. Bekleyip göreceğiz!

RUSYA'NIN ÖNÜNDEN ÇEKİLMEMİZ LAZIM

Trump, The New York Times'a verdiği demeçte; "Beşar iyidir demiyorum ama esas sorun o değil, IŞİD'dir" diyor ve ekliyor: "Düşmanımın düşmanı, dostumdur (Theenemy of myenemy is myfriend). Mademki Suriye ve Rusya IŞİD'le mücadele ediyor, onların önünden çekilmemiz lazım".

Trump ayrıca, Suriye'de ılımlı muhalefet denen ve Beşar Esad liderliğindeki Suriye Merkezi Hükümeti'ne karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) verilen ABD desteğine de karşı. Trump, Suriye'deki eli silahlı yönetime karşı mücadele eden ılımlı muhalifler için; "Onların kim olduğu hakkında fikrimiz yok" diyor.

ROTA VE STRATEJİ DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK

Şimdilik görünen o ki; Trump'la birlikte ABD'nin Ortadoğu siyasetinde Grand Stratejik Hedefleri değişmemekle birlikte, çok ciddi rota ve strateji değişiklikleri olacak.

Bu da; yeni Amerikan siyasetinin dost ve işbirliği yapılabilir gördükleri ve düşman olarak belirledikleri ile ülkemizi gayri anayasal ve gayri hukuki biçimde fiili olarak yöneten irade arasında, çok ciddi çatışma alanlarını ortaya çıkaracak.

GAYRİ ANAYASAL FİİLİ İRADE

Eğer bu siyaset gerçekten Amerika tarafından uygulanırsa ve bizde bugüne kadar yaptığımız yanlışları aynen yapmaya devam edersek; kısmen ilişkilerimizi düzelttiğimiz Rusya ve İran dahil, yanımızda kimse kalmayacak ve yalnızlaşacağız. Ülke olarak bu durumdan salimen çıkabilmek için; gayri hukuki ve gayri anayasal fiili iradeden kurtulmamız gerekmektedir.

Ülkemiz bir an önce Cumhuriyetin kurucu ilkelerinin öngördüğü fabrika ayarlarına dönmeli, istisnasız tüm komşularıyla işbirliğini geliştirmeli ve Anayasamızın öngördüğü Parlamenter sistem, tüm kurum ve kuralları ile eksiksiz uygulanmalıdır. Yoksa, ülkemizin başına çok ciddi felaketler gelecektir.

Bu durumda ülkemizin aydınından gazetecisine, bilim insanından askerine, siyasetçisine ve hatta AKP Milletvekillerine kadar üzerine düşen görev; bugüne kadar yaptıkları gibi kişisel çıkarlarını ve ikballerini esas alan davranışlardan kaçınarak, toplumun onlardan beklediği sorumlulukları üstlenmeleridir.

ŞÜPHENİZ OLMASIN, TEKRAR AÇILACAKLAR

Bu Cuma (18 Kasım 2016); 1773'de kurulan Deniz Harp Okulu'nun 243. Kuruluş Yıldönümünü kutlayacağız. Üzüntülüyüz. Çünkü; Deniz Harp Okulu'nun en önemli ve vazgeçilemez öğrenci kaynağı olan, benim de mezun olduğum Deniz Lisesi kapatıldı. Ayrıca; Deniz Harp Okulu, Milli Savunma Üniversitesi denen ucube bir yapıya bağlandı ve öğrencileri suçlu-suçsuz denmeden, okuldan atıldı.

Bunların geçici olduğunu biliyoruz. Aynı şeyler; çağdaş anlamda Türkiye'nin en eski eğitim ve öğretim kurumu olan Deniz Harp Okulu'nun ve Deniz Lisesi'nin başına mütareke ve İstanbul'un işgal yıllarında da geldi. İşgal bitip, kurtuluş günü geldiğinde tekrar açıldılar.retim kurumları olan Deniz Harp Okulu'nun ve Deniz Lisesi'nin başına mütareke ve İstanbul'un işgal yıllarında da geldi. Bunun da üstesinden er veya geç geleceğiz.

Türker Ertürk

Odatv.com

 
a45UyF587661-161115231847 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2016/11/16  00:27 4  58  aciksayfa@yahoogroups.com


 

--

Var olmayan yalnizca Tanri da degil, bir de hafta sonlari tesisatci bulmaya calisin bakalim.

Woody Allen

Nu man Ibnu Besir radiyallahu anhuma anlatiyor : Resulullah
( Aleyhissalatu vesselam ) buyurdular ki :
Cehennemliklerin azab cihetiyle en hafif olani , ayaginda atesten bir nali...n ve nalin bagi olan kimsedir ki , ayagindakiler sebebiyle , tipki tencerenin kaynamasi gibi , basinda dimagi kaynar. Oyle tahammulfersa bir azam duyar ki , azabca insanlarin en hafifi oldugu halde , kendinden siddetli azab ceken olmadigini zanneder

( Buhari - Muslim - Tirmizi )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Elbette benim dinsel inanclarim konusunda okuduklariniz yalandi, oyle bir yalan ki, sistematik olarak tekrarlaniyor.
Ben kisisel bir Tanri ya inanmiyorum ve bunu hicbir zaman inkar etmedim ve acik bir sekilde ifade ettim.
Eger bende dinsel olarak adlandirilabilecek bir sey varsa, o sadece, bilimsel cabamizin ortaya cikarabildigi kadariyla dunyanin yapisina duydugum sinirsiz hayranliktir.

It was, off course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated.
I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly.

in a letter March 24, 1954; from Albert Einstein the Human Side, Helen Dukas and Banesh Hoffman, eds., Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 1981, p.43.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder