14 Şubat 2017 Salı

Ahmet TAKAN : İşlem yapılmayan radar raporları!..



Ahmet TAKAN : İşlem yapılmayan radar raporları!..

17.01.2017 ahttakan@gmail.com



Ege, Yunan gölü haline geldi...

Adalarımız, topraklarımız yıllardır işgal altında. Yönetenler, kılını kıpırdatmıyor.

Akdeniz ha keza!..

Saatler, dakikalar, saniyeler içinde istediklerini istedikleri biçimde paketleyip geçirebiliyorlar. Sadece onların doğruları doğru!..

Sis perdesini sıyırıp, gerçekleri aktarmak iğne deliğinden geçmek gibi... Iskalarsanız, "ya bir dakika dur bakayım", "hele bir gün geçsin bakalım", "şunu da bekleyelim. Bunu da bekleyelim" derseniz, çook geç oluyor. İş işten çoktaan geçmiş oluyor!..

"Post reality" yani; "gerçek ötesi" dönemi yaşıyoruz. Mutlak iktidar, neyi nasıl izah ederse o!.. Koltuk değnekleri, her şart ve koşul altında nasıl desteklerlerse öyle!.. Havuz medyası ne derse o!.. Tetikçiler, kimi, neyi infaz ederlerse, eyvallah aynen öyle!..

Televizyonlardaki yemek programlarına aval aval bakıp, meşhur gurmenin ağız şapırtılarını seyredip, hayatta ağzınıza almadığınız, tadına bakmadığınız bir yemeği sırf o öyle dedi diye, "gerçekten çok lezzetliymiş. Ben hayatta böyle bir yemek yemedim" demek gibi. Veya tam tersi!.. Hiç tatmadığınız bir şeyi gurme efendi "aman ne rezil bir şey" dedikten sonra tiksinti ile bakmak gibi!..

Konuyu dağıtıyorum galiba... Sadede geleyim;

Hasta yatağımdan kalkıp geldim. Mevsim şartlarının meşhur hastalığına yenik düştüm. Bir saniye daha kaybetmemek için büroya gelip klavyenin başına geçtim. Serpil hanımın ıhlamur takviyeleri bile cümleleri toparlamaya yetmiyor. Azmettim!.. İyileşeyim de sonra yazayım dersem, 2 gün sonra yazsam desem... Vicdanım bırakmıyor!..

Son günlerde, TBMM'de başkanlık tiyatrosu oynanırken, Ege'deki adalarımızın Yunan işgaline, Kıbrıs'ın Cenevre görüşmeleri adı altında nasıl elimizden alınmaya çalışıldığına, Fırat Kalkanı operasyonundaki gerçeklere ağırlık verdik. Ege'deki, Yunan küstahlığına ve buna karşılık Türkiye'yi idare ettiklerini iddia edenlerin sergilediği vurdumduymaz tavrın TSK'da yarattığı rahatsızlıkları çok yakından bir kez daha dinledik. Edindiğimiz yeni bilgiler ışığında izlenimlerimizi, şöyle aktarabilirim.

  • Radar istasyonlarında görev yapan subaylarımız Ege bölgesinde cereyan eden olaylardan son derece rahatsız.

  • Yunan Savunma Bakanı ve Yunan Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin sık sık işgal edilen adalarımıza helikopterlerle gittiklerini söylüyorlar.

  • Bu durumun, hava sahası ihlalleri ile birlikte Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezine düzenli olarak rapor edildiğini ancak konuyla ilgili hiçbir işlem yapılmadığına dikkat çekiyorlar.

  • Buna karşılık, Türk hava sahasında veya uluslararası hava sahasında uçan uçak ve helikopterlerimize Yunanistan tarafından sürekli taciz veya önleme yapıldığını kaydediyorlar.

  • Bu durumun ve sessiz kalınmasının kendilerinde büyük moral bozukluğuna yol açtığını da açıktan söylüyorlar.

"Yakın bir zamanda Yunan Genelkurmay Başkanı savaş uçağının içinde hava sahamızı gözümüze soka soka ihlal etti de ne oldu" diyeceksiniz. Haklısınız demeyeceğim!.. Söyleyecek, yazacak çok şey var.. Ama bu pis hastalıkta bu kadar oluyor.

İktidara, onun koltuk değneklerine yalakalık yapan yalamaların son günlerde, sosyal medya üzerinden artırdığı hakaret ve tehditleri aynen iade ediyorum. O tehditleri, savcılığa bildirmem için görüntüsünü alıp bana yollayan değerli okurlarıma teşekkür ediyorum. Çukurlar, elinizden geleni ardınıza koymayın!.. Bu vesile ile bir kez daha tekrar ediyorum, "it ürür kervan yürür."

Türk'ün duası bana yeter...

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/islem-yapilmayan-radar-raporlari-41299yy.htm

 
a45UyF587661-170214214529 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/02/15  10:37 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

--

Sakin bir deniz hicbir zaman usta bir denizci yaratmadi.

Ingiliz atasozu

Maide Suresi 44.Ayet:

Kim Allah in indirdigi (hukumler) ile hukmetmezse iste onlar kafirlerin ta kendileridir.

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.

Araplari aldatarak Osmanli Devleti aleyhine kiskirtip isyana sevkeden Ingiliz casusu Lavrence in, yardimcilari Nuri Said, Faysal ve Serif Huseyin ile birlikte Sam da Turkleri katlettikten sonra: Evet onlari isyana ben kiskirtmistim. Ama boylesine vahsice kan dokeceklerini hic tahmin etmemistim. Bazi mahalleleri gezerken silahsiz Turk askerlerinin nasil oldurulduklerine bakamadim; tiksindim bu vahsetten diyerek itirafta bulunmustur...

(Kaynak: Ilhan Bardakci; Imparatorluga Veda, Hulbe Yayinlari, Istanbul/1985, s.572)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder