14 Şubat 2017 Salı

Vatan Partili amiralden Başbakan’a adacık yanıtı

 


Vatan Partili amiralden Başbakan'a adacık yanıtı

4.2.2017 14:43

Başbakan Binali Yıldırım, Ege Denizi'nde 130 kaya parçası bulunduğunu ve bunların kime ait olduğunun belli olmadığını savundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Ege Denizi'nde 130 kaya parçası bulunduğunu ve bunların kime ait olduğunun belli olmadğını savundu. 130 rakamının gerçeği yansıtmadığını belirten emekli Tümamiral Soner Polat "152 ada, adacık ve kayalığı '130 kaya parçası' diye değerlendirmek Türkiye'nin ulusal çıkarlarından vazgeçmek anlamına gelebilir" uyarısında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın AKP Genel Merkezi'nde bir grup gazeteciye yaptığı açıklamalar dün gazetelerde yayımlandı. Milliyet'te Serpil Çevikcan'ın aktardığına göre Başbakan Yıldırım, Yunanistan Savunma Bakanının Kardak'ta çelenk bırakmasına ilişkin şunları söyledi: "Zaman zaman karşı taraftan gelen aşırı abartılara, tahriklere de gülümseyerek cevap veriyoruz. Bunu yanlış okumamaları lazım."

BİZİM İÇİN ANLAMI YOK

Darbeci askerlerin iade edilmesi talebiyle Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a mektup gönderdiğini belirten Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "Yunanistan'dan da beklentimiz budur. Savunma Bakanı'nın gidip oralarda, kayalıklarda poz vermesinin bizim açımızdan hiçbir anlamı yok. Ege'deki 130 tane irili ufaklı kaya parçası, bunların kimliği bile yok, yani kime ait olduğu bile belli değil. Eskiden beri de böyle. Ege ile ilgili sorunun başlangıcı yeni de değil, çok köklü geçmişi var. Ama biz sorunları sürekli ön plana çıkarıp, bunun üzerinde yapıcı bir komşuluk ilişkisi inşa edemeyiz. Sorunları değil, ortak geleceği, ortak menfaatleri konuşmamız lazım. Ama Türkiye'ye karşı hasmane tutum da kimden gelirse gelsin Türkiye'nin verecek cevabı her zaman vardır."

'GÜLÜMSEMEK BİRŞEY İFADE ETMEZ'

Yıldırım'ın bahsettiği "130 kaya parçası"nı Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı emekli Tümamiral Soner Polat'a sorduk. Polat, Yıldırım'ın açıklamasında dört noktaya dikkat çekti: "Birinci nokta, sayın Başbakan 'aşırı abartılara gülümseyerek cevap veriyoruz' diyor. Eğer ulusal çıkarlarımıza aşırı oranda bir müdahale varsa gülerek cevap vermek birşey ifade etmez. İki, darbecilerin iadesi adli bir konudur. Diğeri ise hayati ve ulusal bir konudur. İki konu karşılaştırılamaz. Üçüncüsü Yunanistan Savunma Bakanının Kardak'ta poz vermesinin sebebi adaların kendilerine ait olduğunu söylemektir. Poz vermesinin anlamı yok derken bunu kabul mü ediyorsunuz?

'RAKAM 130 DEĞİL 152'

"Dördüncü nokta, '130 kaya parçası' ifadesi. Doğrusu, 152+ ada, adacık ve kayalıktır. Bunlar Osmanlı toprağıdır ve ismen zikredilerek hiçbir ülkeye verilmemiştir. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti devletine devrolmuştur. 152 ada, adacık ve kayalığı '130 kaya parçası' diye değerlendirmek Türkiye'nin ulusal çıkarlarından vazgeçmek anlamına gelebilir. Unutulmasın ki kayaların, adacıkların bile kara suları ve kıta sahanlığı vardır. Şu an dünya Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki suni adacıklarını tartışıyor.

Sayın Başbakan eskiden beri böyle olduğunu söylüyor, ama değil. 1996'da Türkiye, Yunanistan'la savaşı göze alarak Kardak'ta kriz yönetimi gerçekleştirdi. Türk çıkarlarını korudu. Özellikle 18 önemli adada 2004'ten bu yana Yunanistan'ın işgal ve devlet uygulamaları başladı. 'Sorunları ön plana çıkarmayız' diyor ama dünyada hiçbir devlet, toprağının işgaline sessiz kalmaz. Ortak gelecek bir tarafın milli çıkarları gözardı edilerek kurulmaz. Bu açıklamalardan Ege'deki sorunların doğasının kavranmadığı anlaşılmaktadır."

https://www.aydinlik.com.tr/politika/2017-subat/vatan-partili-amiralden-basbakan-a-adacik-yaniti

 
a45UyF587661-170214211900 Oraj Poyraz oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/02/15  08:40 2  65  alelma@yahoogroups.com


 



--

Iki Mustafa Kemal vardir.
Biri ben, olumlu Mustafa Kemal;
digeri milletin icinde yasattigi Mustafa Kemaller ulkusudur.
Ben onu temsil ediyorum.
Herhangi bir tehlike aninda ben ortaya ciktimsa, beni bir Turk anasi dogurmadi mi, Turk analari daha Mustafa Kemal ler dogurmayacaklar mi?
Mutluluk Milletindir, benim degildir.

Mustafa Kemal ATATURK

NISA - 89 Onlar sizin kendileri gibi kafir ve boylece es olmanizi isterler.
Allah yolunda goc etmedikce onlardan dost edinmeyin.
Bunu kabul etmez de yuz cevirirlerse onlari tutun, buldugunuz yerde oldurun...
TEVBE - 5 Hurmetli aylar cikinca Allah a es kosanlari nerede bulursaniz oldurun.
Yakalayip hapsedin.
Gelip gececekleri butun yollari tutun.
Fakat tovbe ederler, namaz kilarlar ve zekat verirlerse onlarin pesini birakin...

Ozgurluk Ustune

Ozgurluge oyle duskunum ki, koca Hindistan in bir kosesini bana yasak etseler dunyanin tadi kacar neredeyse. Hicbir yerde sakli, eli kolu bagli yasamak da istemem, orada pineklemektense alir basimi havasi, topragi bana acik bir yere giderim. Hey Allahim! cekilir sey midir ulkenin bir bucagina civilenip kalmak? Niceleri, yasalarimiza aykirilik ettiler diye kentlere, alanlara herkesin gidip geldigi yollara ugrayamadan yasayabiliyorlar. Benim hizmet ettigim yasalar kucuk parmagimi bile kole etmeye kalksalar, nereye olsa gider baska yasalar arardim.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder