24 Şubat 2017 Cuma

Soner Polat : Karadeniz'de NATO'dan pusu



Soner Polat : Karadeniz'de NATO'dan pusu

24 Şubat 2017, 11:21.


NATO çok ustaca manevralarla Karadeniz'de Türkiye'yi tuzağa düşürdü. Türkiye, maalesef geleneksel Montrö ve Karadeniz politikalarını rafa kaldırdı. Hâlbuki bu konuda büyük bir mücadele verilmiş, NATO'nun Karadeniz'e girmesi engellenmişti. Çünkü Türk devlet aklı, ısınan Karadeniz'in günün birindeTürkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getireceğini çok iyi biliyordu. İktidarlar değişti ama bu politika asla değişmedi. Ancak AKP ile birlikte her şey unutuldu!

TEHLİKE GELİYORUM DİYORDU!

Bir siyasetçi değil Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Montrö'nün değişebileceğini!" söyledi. Türk devlet adamları, "Karadeniz'in Rus gölü olduğunu" ileri sürerek, NATO'yu davet etti. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "NATO'nun Karadeniz havzasında kara, deniz ve hava gücünü artıracağını" vurguladı. Ve devam etti: Kanada, Hollanda, Polonya, Türkiye ve ABD gönüllü oldu. İlk tohumlar NATO'nun 2016 Temmuz'undaki Varşova Zirvesi'nde atıldı. Romanya koçbaşı oldu; Bulgaristan peşine takıldı. Türkiye "havet" dedi. Soğuk Savaş günlerini anımsatan tehlikeli bir tırmanma başladı.

ABD, Romanya'da füze savunma kalkanı kurdu. Gemilerde kullanılan AEGIS sisteminin ilk kara versiyonu Deveselu'da konuşlandırıldı. NATO diyor ki İran'a karşı! Putin, "Romanya'yı NATO'nun ileri karakolu" olarak ilan etti.Bu ülkeye 5000 kişilik bir NATO kara gücü yerleşecek. NATO'dan sızan bilgilere göre Türkiye de kuvvet tahsis edecek! Ayrıca Romanya NATO gözetleme uçaklarına da ev sahipliği yapacak… Bulgaristan NovoSelo'da ABD'ye üs tahsis etti. Bu üs her geçen daha da gelişiyor. NATO için 5000 kişiyi barındırabilecek şekilde inşa devam ediyor. ABD ve Bulgar uçakları Karadeniz'de rutin gözetleme uçuşları yapıyor.

Son olarak NATO, 1-11 Şubat 2017 tarihleri arasında Karadeniz'de Deniz Kalkanı-2017 (SeaShield 2017) tatbikatı icra etti. Romanya ev sahipliği yaptı. Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, ABD, Kanada, Yunanistan ve İspanya tatbikata katıldı. Ukrayna bir kargo uçağına "Rusya'nın ateş açtığını" ileri sürdü! Almanya ve Fransa'nın katılmaması özellikle dikkat çekti. İngiltere'ye ait HMS Diamond muhribinin Karadeniz'e çıkışı da heyecan yarattı. İngiliz muhribi Soğuk Savaş sonrası Karadeniz'e giren ilk İngiliz savaş gemisi oldu. İngiliz Savunma Bakanı Fallon'un Ukrayna'ya destek açıklaması Kırım Harbi'ni (1853-1856) akla getirdi. Ayrıca bu geminin Ukrayna'da gizli bir tatbikat yapan 650 İngiliz askerine destek vereceği açıklamaları kafaları karıştırdı.

RUSYA'NIN TEPKİSİ

Putin, NATO'nun tarihi Varşova Zirvesi için şunları söylemişti: "NATO ilk kez Rusya'yı temel güvenlik tehdidi olarak değerlendirdi. Rusya'yı caydırmak NATO'nun birinci görev tanımı içine girdi." Rusya, bu çerçevede Karadeniz'in havadan ve denizden denetimi için askeri düzenlemeler yaptı. Kırım'daki S-400 füzelerinin sayısı artırıldı. Rostov ve Kuzey Kafkasya'daki hava üslerine ilave uçaklar kaydırıldı. Savunma Bakanı SergeyŞoygu meydan okudu: "Biz her şeye hazırız!" Ve ilave etti. "AB vatandaşlarının yüzde 50'si güvenlik için NATO'ya ihtiyaç olmadığını düşünüyor."

ROMANYA KARADENİZ'DE LİDER ÜLKE

İngiltere, ana muharip gemisi olmayan Romanya'ya 2004 yılında topu tüfeği atmayan iki büyük fırkateyn verdi. Gemi personelini Türk Deniz Kuvvetleri eğitti. Şimdi bu ülke Karadeniz'de inisiyatifi ele aldı; üçlü (Türkiye, Romanya, Bulgaristan) deniz gücü öneriyor! Kurt kocayınca…

BRÜKSEL'DE 15-16 ŞUBAT SAVUNMA BAKANLARI TOPLANTISI

Dananın kuyruğu Brüksel'de koptu. NATO Genel Sekreteri alınan kararları açıkladı: "Karadeniz'de daha fazla eğitim ve tatbikat yapacak ve durumsal farkındalığımızı artıracağız. NATO daimi deniz gücü ile sahildar ülkeler arasında bir düzen kuracağız. Amacımız provokasyon değil, caydırıcılık!"

KARADENİZ'DE YENİ DÖNEM

Türkiye artık oltadaki balık! Denge unsuru olma ve ağırlığını artırma şansını kaybetti. Bu süreç barış ve istikrar denizi olan Karadeniz'de krizler dönemi başlatacak! ABD, kendi çıkarları için bu ateşin içine odun atacak! Yangın çıktığında en büyük bedeli Türkiye ödeyecek! Montrö'deki süre sınırlamasını NATO bir hukuk hilesine başvurarak,rotasyoner gemilerle delebilir! Aman dikkat! Zaten yeteri kadar derdimiz var! Karadeniz için o kadar emek verildi; birçok subay cezaevine atıldı! Böyle mi olacaktı?

Amiral Soner Polat

spolat102@outlook.com

ulusalkanal.com.tr

http://www.ulusalkanal.com.tr/karadeniz-de-nato-dan-pusu-makale,6134.html

 
a45UyF587661-170224151907 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/02/24  13:25 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

--

Calisilmis duzensizlik, disiplinin; calisilmis korku, cesaretin; calisilmis zayiflik, guclulugun hazirlayicisidir.

Sun Tzu dan Savas Sanati

Kuva-i milliyeciler kudurmus haydutlardir.

Medrese Hocalari Dernegi (Cemiyet-i Muderressin)

Yildirim KOC - Vatanima ihanet eden peygamber bile olsa...

Vatanima ihanet eden peygamber bile olsa...
Turkiye de 24 Temmuz 2015 ten itibaren daha da sertlesen bir vatan savasi veriliyor.
Vatan savasinin bir cephesi hendeklerdi. Emperyalistlerin usagi bolucu teror orgutu gunumuzde bu hendeklere gomuluyor.
Bu mucadele kararlilikla surdurulmelidir.
Bu kararliligin bir ornegi 1925 yilinda yasandi.
Turkiye nin demokratik devriminin uc temel hedefi vardi :
Milli devleti kurmak.
Turkiye halkini Turk milletine donusturmek.
Insanlari kulluktan kurtarip, ozgur, ozguvenli, yaratici, sorgulayici, bilimi rehber edinmis kisilere donusturmek.
Ataturk un onderligindeki bu buyuk mucadelenin onundeki en onemli engel, emperyalist gucler tarafindan tesvik edilen ve desteklenen boluculukle gericilikti. Boluculukle gericiligin ittifakinin en acik ornegi de, 1925 yilindaki Seyh Sait isyaniydi.

SEYH SAIT AYAKLANMASI!
13 Subat 1925 tarihinde Seyh Sait ayaklanmasi basladi.
Ayaklanma buyuk zorluklarla bastirildi.
Seyh Sait 15 Nisan 1925 gunu yakalandi. 29 Haziran 1925 gunu, aralarinda Seyh Sait in de bulundugu 29 kisi idam edildi.
1925 yilindaki Seyh Said ayaklanmasinda onemli rolu olan kisilerden biri, Kurdistan Teali Cemiyeti Baskani Seyyid Abdulkadir di.
Ayaklanma bastirildiktan sonra Istiklal Mahkemesi, Seyyid Abdulkadir ile oglu Seyyid Mehmet in de aralarinda bulundugu kisiler hakkinda idam cezasi verdi.
Bircok kisinin inancina gore seyyid ler, Peygamber torunudur.
Bu tarihlerde halk arasinda seyhlerin asilarak oldurulemeyecegi inanci yaygindi. Cumhuriyet hukumeti bu bos inanci da parcaladi. Ayaklanmaya katilan seyhler ve seyyidler idam edildi. Insanlari kullastiran ve kerametleri kendilerinden menkul seyhler ve seyyidler, devrimci Kemalist yonetim tarafindan tasfiye edildi. Bunlarin onemli bir bolumunun topraklarina da el kondu.
Bugun bolucu teror orgutu ve yandaslarinin yucelttigi gericiler, Cumhuriyeti kuran kusagin kararli mucadelesiyle tasfiye edildi.

VATANA IHANET EDEN CEZASINI BULMALI!
Emperyalistlerin isbirlikcisi Seyyid Abdulkadir in oglu Seyyid Mehmet in idamini Nasit Hakki 1932 yilinda yayimlanan Derebeyi ve Dersim kitabinda soyle anlatmaktadir:
O gece, Diyaribekir in her gecesi gibi cok yildizli, cok parlakti.
Bir iki saat sonra cumhuriyetin irtica ile bogustugu kanli gunlerin bir fecri daha dogacakti.
Belediyenin onune dort sehpa konmustu.
Seyit Abdulkadir, oglu ve yardakcilari bu sehpalarda cezalarini buluyorlardi.
Seyit Abdulkadirzade Seyit Mehmet in ilmik boynunda iken sesi duyuldu, Seyit Mehmet buyuk bir imtiyaz istiyordu.
Her kotulugu yapacaklar, hic bir kanun eli, hic bir devlet kuvveti kendilerine ilisemiyecekti.
Seyit Mehmet bagiriyordu:
Evladi Resul (peygamber nesli, Y.K.) asilmaz, Evladi Resulu asan millet iflah olmaz!
Bu tegallup ( tegalub olmali:mugalebe, ustun gelmeye ugrasma, Y.K.) ve irtica hiriltisina genc Turkiye nin sesi, henuz otuzunu doldurmamis bir zabitin (subayin, Y.K.) agzindan yukseldi:
Vatanima hiyanet eden Resul (Peygamber, Y.K.) de olsa asarim.
Bu ses manzaraya mustesna bir ulviyet (yucelik, Y.K.) verdi, vatan sevgisi hiyaneti bogmustu.
(Nasit Hakki (Ulug), Derebeyi ve Dersim, Hakimiyeti Milliyet Matbaasi, Ankara, 1932, s.31-32. Kaynak Yayinlari bu kitabi 2009 yilinda yeniden yayimladi.)
Vatanseverlik ve vatan savunmasi boylesine yuce bir duygudur.
Adini bilmedigimiz bu genc subayi saygiyla ve rahmetle aniyorum. I$iklar icinde yatsin ve vatanseverligi gunumuzde hepimize ornek olsun.

Yildirim KOC - 28 Mart 2016 - Aydinlik
http://www.dunya48.com/yildirim-koc/27853-yildirim-koc-vatanima-ihanet-eden-peygamber-bile-olsa


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder