3 Kasım 2019 Pazar

DİYANET ABD’YE GİDİP GÖRGÜSÜNÜ ARTIRACAK!

Dikkat edin Mekkeye, ya da Medineye değil.
Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

================================

DİYANET ABD'YE GİDİP GÖRGÜSÜNÜ ARTIRACAK!

Amerika Ermeni soykırım tasarısını kabul ederken Diyanet 2020'de uzmanlarını 'Bilgileri artsın' diye yurt dışına gönderecek. Diyanet'in yeni yılda masraflı pek çok gezi planı daha ortaya çıktı...

Ali Ekber ERTÜRK

06:20 - 2 Kasım 2019

ABD Türkiye'ye yaptırımlar uygulayıp Ermeni soykırım tasarısını kabul ederken Diyanet ABD'ye gezi düzenliyor. 2020 bütçesi 11.5 milyar lira olan Diyanet İşleri Başkanlığı "Bilgi ve görgülerini arttırmak için" uzmanlarını ABD'ye gönderecek.

TBMM'ye sunulan Diyanet Bütçe teklifinde Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 2020'de yapacağı faaliyetler sıralandı ve "Kurul uzman yardımcılarının bilgi ve görgü gelişimine katkı sağlamak üzere yurt dışına (ABD) gönderilmeleri planlanmaktadır" denildi.

Din İşleri Yüksek Kurulu gelecek yıl Uluslararası Namaz Vakitleri Kongresi Avrasya Fetva Meclisi Modern Kesim Yöntemleri konferanslarına da katılacak. Diyanet TV Diyanet Radyo ve Kuran Radyo'nun tüm yurda yayılması da planlandı. Diyanet Radyo ve Kuran Radyo nüfusu 50 binin üzerinde bulunan tüm ilçelere yaygınlaştırılacak. Risalet Radyo'nun da 81 ilde yayın yapması için verici ve anten sistemlerinin kurulması için çalışmalar yapılacak.

GÜNEYDOĞU'YA PROGRAM

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü de 2020'de Doğu ve Güneydoğu'ya açılacak. Bütçe sunumunda bu konuda "Din hizmetlerinin toplumunu bütün kesimlerine ulaşmasını sağlama amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dini rehberlik faaliyetleri planlanmıştır" ifadesine yer verildi.

Ayrıca Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik aile eğitimi verilmesi sosyal hizmet kumrularında kalan çocuklara yönelik düzenlenen kamp programlarında "değerler eğitimi" ile ilgili çalışmalar yapılması Helal Gıda Eğitim Programı Başkanlık Türk Tasavvuf Musikisi Korusu çalışmaları Hastanelerde görev yapan manevi destek uzmanları için seminerler yapılması da planlandı.

SURİYELİLER'E ÖZEL EĞİTİM



Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü de ülkemizde bulunan mültecilere yönelik "eğitim-öğretim" programına devam edecek. Bütçe sunumunda "Yurtdışından gelen soydaş ve dindaş öğrenciler ile Suriye Irak Afganistan gibi ülkelerden gelen yabancı uyruklu öğrencilere eğitim-öğretim verilmesi sağlanacaktır" açıklaması yapıldı.

Diyanet İslamofobi'ye karşı da girişimlerde bulunacak. Bu konuda "Türk Vatandaşların karşılaştığı (Entegrasyon İslamofobi v.b. ) sorunların yerinde tespiti çalışmaları yapılacak yurtiçi ve yurtdışında dini cemaat ve kuruluşlar tarafından düzenlenecek etkinliklere Başkanlığımızı temsilen katılımcılar gönderilecektir" denildi.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/diyanet-abdye-gidip-gorgusunu-artiracak-5426136/

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Milletimiz davranislarinda ve gayretlerinde sarsilmaz bir butunluk gosterdigi icin basarili olmustur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

36. HAREKETIN MADDENIN KENDISINDE VAR OLDUGUNUN VE DOLAYISIYLA RUHANI BIR HAREKET ETTIRICI VARSAYMAK GEREKSIZLIGININ OTEKI KANITLARI

Maddelerin ya da cisimlerin uzerimizde olusturduklari izlenimlerin ya da etkilerin cesitliligi sayesindedir ki, onlari hissederiz; onlar hakkinda ayri ayri duygulara ve dusuncelere sahip oluruz; bunlari birbirinden ayirir ve her birine ozel duygular tayin ederiz. Oysa bir seyi fark etmek ya da hissetmek icin o seyin organimiz uzerine etki yapmasi gerekir. Bu sey, bir hareket ortaya cikarmaksizin bizde etki yapmaz; kendisi de bizzat harekette bulunmaksizin bizde bu hareketi olusturamaz. Bir seyi gormek icin, gozlerin o seye yonelmis olmasi gerekir. Goruntusu gozume ulasan, gozumun agtabakasi uzerinde etkili isik veren, mekana sahip olan rengin madde uzerinde bir hareketi olmaksizin isigi ve gormeyi, havsalam alamaz. Bir cismin kokusunu almak icin, koku alan organin uyarilmis olmasi, baska bir deyimle guzel kokulu maddeden yayilan zerreciklerin etkisiyle koklama duyusunun harekete gecmesi gerekir. Bir sesi isitmek icin, bizzat hareketli olmasa baska bir seyi harekete geciremeyecek olan bir maddi ses kaynaginin harekete gecirdigi hava dalgalarinin kulak zarina carpmasi zorunludur. Bundan acikca su sonuc cikar: Hareket olmaksizin ne duyabilirim, ne fark edebilirim, ne secebilirim, ne karsilastirabilirim, ne madde hakkinda bir hukum verebilirim, ne de dusunce gucumu herhangi bir konuyla isgal edebilirim.

Okulda "bir varligin icyuzu bu varligin butun ozelliklerinin kaynagidir" derler. Oysa, haklarinda bir fikrimiz bulunan cisim ya da maddelerin butun ozelliklerini, varliklarini bize bildiren ve ilk zihinsel goruntulerini bize veren tek neden, harekettir. Algiladigim bir hareket olmaksizin, kendi varligimdan bile haberdar ya da emin olamam.

Dolayisiyla su sonucu cikarmak zorundayim: Hareket, maddenin, boslukta yer tutmasi kadar esas sifatidir. Ve onsuz maddenin algilanmasi ve kavranmasi mumkun degildir. Eger hareketin her maddenin ozelliklerinden, gozle gorulebilen seylerinden ve asli sifati oldugunu gosteren kesin kanitlardan sudan bahanelerle kacinilmakta inat edilirse, hic olmazsa, olu ya da gucsuz sanilan maddelerin, birbiri uzerine etki yapacak duruma getirildiklerinde kendiliklerinden harekete gectiklerini teslim etmekten kimse yasaklanmaz. Bir sisede korunan ya da havayla temastan yoksun olan Pyrophore, havaya birakilinca ates almaz mi? Un ve su, birbirine karistirilinca eksimeye baslamaz mi? Bu bakimdan olu maddeler, kendiliginden harekete gecerler. Dolayisiyla, madde hareket yetenegine sahiptir; eylemde ve iste bulunmak icin, bir harekete geciriciye muhtac degildir.

- - - - - - - - - - - - -
Onemli olan yasamak degildir, basarmak hic degildir.
Onemli olan insan kalmayi bilmektir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Dinler bilince ait muazzam peri masallaridir.

TWAIN,MARK (Samuel Langhorne Clemens) (1835-1910) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder