6 Kasım 2019 Çarşamba

LÖSANTE’YE TAM RUHSAT VERİLMEMESİ HAKKINDAKİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Ne kadar haince bir iş.
İçinde kendilerinin olmadığı her işe köstek oluyorlar.
Ve hıyanet o kadar inanılmaz ki, can kaybına sebep oluyor.
Bu derece kindar bir zihniyet.

Ben işte İslam için söz söylerken bunlara bakarak konuşuyorum.
Her geçen gün bir değil, onlarca tezahür görüyoruz.
Yalnızca Türkiye değil, İslam alemi sapır sapır dökülüyor.

Yine de ülkemiz bir nebze iyi.
Ne de olsa bir Atatürk dopingi var.
Ama giderek bu etki de azalıyor.
Ve azaldıkça da diğer  İslam ülkerinin medeniyet seviyesine doğru yaklaşıyoruz.


Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

LÖSANTE'YE TAM RUHSAT VERİLMEMESİ HAKKINDAKİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

lösante

06 Kasım 2019 09:33

CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda LÖSEV'in 4 milyon vatandaşın emeğiyle kurduğu LÖSANTE'ye tam ruhsat verilmemesi ve hastanenin çürümeye terk edilmesi ile ilgili araştırma önergesi verdi. CHP'li Bingöl'ün önergesi AKP'li ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

Cumhuriyet'in haberine göre CHP'li Bingöl'ün TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma şöyle: "LÖSEV bütün olumsuzlukları dikkate alarak tedavi edeceği hasta kapasitesini arttırmak adına sadece vatandaşların katkılarıyla LÖSANTE adlı tam teşekküllü bir hastane inşa etmeyi başarmıştır. Bu hastane 400 yatak kapasitelidir ki az önce hastane yatak ihtiyacını dikkate aldığımızda bu sayının ciddi anlamda önemli olduğunu görürüz. "

"400 yatağın sadece 75'i ruhsatlı"

"Hastanenin bir diğer özelliği de tüm tıbbi araçların tamamının en yeni teknolojiye haiz olmalarıdır. LÖSEV LÖSANTE'nin iskan ve ruhsatını da almıştır. Sizinle paylaşacağım sorun sizin de bildiğiniz gibi hastaneye ruhsat verilmemesi sorunudur. Hastane tam teşekküllü olmasına rağmen 400 yatağın sadece 75'ine ruhsatlandırma yapılmış geri kalan 325 yatak ise lösemili çocukların hizmetine sunulamamıştır. Sorun bununla da sınırlı değildir. Yoğun bakımlardaki yatak açığı herkesçe bilinen bir gerçek. LÖSANTE'nin 80 yatağının sadece 10 tanesine ruhsat verilmiş 70 yatak ise çürümeye terk edilmiştir.

Hastane Yine 10 ameliyathanenin sadece 3'ü kullanılmakta 7 ameliyathane işlevsiz halde bırakılmıştır. Halkın bir tuğla da sen koy kampanyasına olağanüstü desteği ile yaklaşık 4 milyon bağışçının bağışları ile 100 milyon dolarlık böylesi kapasiteli bir hastane inşa edilmiş ama maalesef bu hastane anlamsız gerekçelerle ruhsatlandırılmamıştır.

"Hepimizi vicdanımızın sesini dinlemeye davet ediyorum"

"Bu araştırma önergesini vermemizin temel sebebi 2000 yılından bu yana hastaneye ruhsat verilmemesinin gerekçelerini bulmak araştırmaktır.

5 siyasi partinin grup başkanvekillerine ve milletvekili arkadaşlarıma sesleniyorum bu araştırma önergesi kabul edildiği takdirde vakıf hastanesinin varsa eksiği tespit edilip tamamlanması ya da hatalı bir işleyiş söz konusu ise o hatanın giderilmesi rahatlıkla sağlanabilir. Bu araştırma komisyonunun meclise hiçbir yükü olmayacaktır. Sağlık bakanlığı da hastane de meclise 3-5 dk mesafededir. Bu meclis hastanenin kapısında tedavi bekleyen ve anlamsızca tedavisi geciken çocukların sorunlarını çözmek gibi çok önemli bir görevi yerine getirmiş olacaktır. 4 milyon insanın mütevazı katkılarıyla inşa edilen bu hastanenin tam kapasite ile çalışmasını sağlamalıyız. Yüreğimizin bizi götürdüğü yer vicdani muhasebe yapmaktır. Hepimizi vicdanımızın sesini dinlemeye davet ediyorum.

Bu araştırma önergesinin hiçbir yerinde siyaset yoktur. Asla siyasi saiklerle verilmiş bir önerge değildir. Yüzlerindeki maskeyle gözlerini gözlerimize diken çocuklarımızın ellerini tutacağınıza yürekten inanıyor ve hepinize saygılar sunuyorum. "

https://t24.com.tr/haber/losante-ye-tam-ruhsat-verilmemesi-hakkindaki-arastirma-onergesi-akp-ve-mhp-oylariyla-reddedildi 846929

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Okul sayesinde okulun verecegi ilim ve fen sayesindedir ki Turk milleti Turk sanati Turk iktisadiyati Turk siir ve edebiyati butun guzellikleriyle gelisir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

170. AKIL, INSANI DIN YOKLUGUNA VE ATEIZME SEVK EDER, CUNKU DIN SACMADIR VE RAHIPLERIN ALLAH'I KOTU VE KORKUNCTUR

Her dusunen, her muhakeme eden insan, carcabuk inancsiz olur. Cunku, muhakeme ona kanitlar ki, ilahiyat bir hayal uykusu dokumasindan ibarettir. Din ise, sagduyunun butun ilkelerine karsidir; insanligin butun urunlerinde bir egrilik, bir yanlislik, renkten renge giren bir kararsizlikla kendini gosterir. Korku ve endiseden uzak rahat bir duyguya sahip olan insan, inanmaz olur. Cunku gorur ki, din, insanlari mutlu etmek soyle dursun, insan turu uzerine dusmus en buyuk karisikliklarin, en buyuk felaketlerin birinci kaynagidir. Refahini ve kisisel huzurunu arayan kisi, dini inceler ve kendisini aldanmaktan kurtarir. Cunku kadincagizlari ve cocuklari korkutmak icin yapilmis hayaletlerin onunde titreyerek yasamini gecirmenin rahatsiz oldugu kadar, yararsiz oldugunu da anlar.

Evet, hemen hemen hic muhakeme etmeyen kulhanbeylik bazen din yokluguna sevk ederse, saglam ahlakli insan da dinini arastirir ve onu zihninden uzaklastirmak icin cok sayida yasal neden ve gerekcelere sahip olabilir. Kotu ahlakin derin kokler saldigi kotu adamlari etkileyemeyecek olcude zayif olan dini vaatler; endiseli hayalguclerini araliksiz tedirgin eder, biktirir, ezer. Ruhlar cesaret ve kuvvete sahip olunca, ancak titreyerek tasidiklari boyunduruklari cabuk sarsar ve atarlar. Ruhlar zayif ya da korkak olursa, butun hayatlari boyunca bu boyundurugu tasir, titreyerek yaslanir ve her durumda ezici sikintilar, rahatsizliklar icinde yasarlar.

Rahipler, Allah'tan o kadar kotu, o kadar korkunc, o kadar yasakci bir zat yapmislardir ki, gizli vicdanlarinda Allah'in var olmamasini istemeyecek pek az insan vardir. Hep titrenildigi zaman, asla mutlu yasanmaz. Ey sofular, ey ibadet edenler! Korkunc bir Allah'a tapiyorsunuz. Pekala! Onu sevmiyorsunuz, onun olmasini istiyorsunuz. Fikri, ruha acidan ve rahatsizliktan baska bir sey vermeyen bir hudavendin yok olmasini, mahvolmasini istememek mumkun mudur? Yurekleri isyan ettiren ve dusmanligi reddetmeye yurekleri mecbur kilan, rahiplerin tanrisalligi tasvir etmek icin kullandiklari kara renklerdir.

- - - - - - - - - - - - -
Peki, bu durum, Doganin bir yasasi midir?
Ulkemiz, topraklarinda yasayanlara duzgun bir hayat sunamayacak kadar yoksul mudur?
Hayir, yoldaslar, asla!
Ingiltere topraklari bereketlidir, havasi suyu iyidir yurdumuz, bugun bu ulkede yasayan hayvanlardan cok daha fazla bol yiyecek saglayabilir.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Ruhban sinifi da, ben de kendilerinin bir sey bilmediklerini biliyoruz.

PAINE,THOMAS (1737-1809) Ingiltere dogumlu ABD'li siyaset felsefecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder