9 Kasım 2019 Cumartesi

RIFAT SERDAROĞLU: OSMANLI İMPARATORLUĞUNUN İLK BAŞKENTİ




RIFAT SERDAROĞLU: OSMANLI İMPARATORLUĞUNUN İLK BAŞKENTİ


Bursa tarihçiler tarafından "Tüm Zamanların En güzel Şehri" olarak anılır.

Bursa'nın uygarlık tarihi M. Ö 7000 yılına kadar dayanır. 1326'da fethedilince Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti olma onuruna ulaşmış şehrimizdir.


Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün gönlünde Bursa'nın özel bir yeri vardır.

Atatürk tam 18 kez Bursa'yı ziyaret etmiştir.


Bursa çağdaştır çalışkandır üretir ihraç eder (Bursa'nın 2018 yılı ihracat tutarı 14-15 milyar dolardır) istihdam yaratır.

Bursa hem sanayi hem tarım hem de turizm şehridir.


Son zamanlarda Türkiye'mizin göz bebeği şehri Bursa'da ilginç olaylar yaşanmaya başladı.

Önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamındaki bir şahıs

"30 Ağustos Zafer Bayramı Türk Milletinin Tamamını İlgilendirmez" dedi!


Bu kafa "Kurtuluş Savaşını keşke Yunan kazansaydı" diyen kafanın aynısıdır.

Bunlar Cumhuriyet ve Atatürk düşmanıdır. Demokratik yaşama Lâik Cumhuriyete Sosyal Hukuk Devletine Özgürlüklere karşı olan biat kafalılardır.


Bursa Uludağ Rotary Kulübü her sene bine yakın öğrenci ile "ATATÜRK KOŞUSUNU" yapar ve kazanan çocuklara burs dahil çeşitli armağanlar verirdi! Bu sene ancak 400 kadar çocuğumuz koşuya katılabildi!


Sebebi iki adet İlçe Milli Eğitim Müdürü!

Önceden tüm izinleri alınmış Atletizm Federasyonu programındaki koşunun yapılacağı günün bir gün öncesi tüm okulların koşuya katılımını birer mesajla yasaklıyorlar! Gerekçeniz nedir diye soruyorsunuz yanıt yok!


Böylesine anlamlı bir etkinliği yasaklamak ancak Fesli Deli Kadir yetiştirmesi yobazların aklına gelir.

Rize'de 5-7 yaşındaki bebelere cübbe ve sarık giydirip sokaklarda dolaştırarak Cumhuriyete ve Atatürk'e meydan okuma cüreti gösteren yobazlara ses çıkarmayan aksine destek olan AKP'nin bu saygısızlık karşısında da sessiz kalması gayet normaldir. Şıracının şahidi bozacı deyişinde olduğu gibi!


Bursa'daki bu kımıl zararlıları iyi bilsinler ve hiç unutmasınlar ki Çoban Ateşi Hareketi Gönüllüleri siyasi parti olup iktidara geldiğinde Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı kim varsa makamları ve mevkileri ne olursa olsun hak ettikleri sona katlanacaktır.


Vatansever Atatürkçü Çağdaş Dünya ile barışık Bursa bu yobazlara asla pabuç bırakmayacaktır.

Çoban Ateşi Hareketi tüm Türkiye'de sessiz milyonların sesi Cumhuriyet değerlerinin koruyucusudur. Kim ki Türk Milletini üzer yasalar çerçevesinde onun haddini bildirmek Çoban Ateşi Hareketi Gönüllülerinin işidir.

Bu ateş Türk ve Atatürk düşmanlarını yakıp kül edecektir.

Herkes ayağını denk alsın…

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Her fert istedigini dusunmek istedigine inanmak kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak sectigi bir dinin icaplarini yapmak veya yapmamak hak ve hurriyetine sahiptir.
Kimsenin fikrine ve vicdanina hakim olunamaz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

131. HIC KUSKU YOK; TEMSIL ETTIKLERINI SOYLEDIKLERI ALLAH GIBI, COGUNLUKLA ZALIM VE ACIMASIZ ZORBALAR OLAN VE DINI ANCAK ESIRLERINI DAHA COK HAYVANLASTIRMAK, ZINCIRLERI ICINDE DAHA KOLAY YIYIP YUTMAK ICIN KULLANAN HUKUMDARLARIN IHTIRASLARINA KARSI DIN, DAHA ETKILI BIR GEM, DAHA ETKILI BIR ENGEL DEGILDIR

Bize diyorlar ki, "Hukumdarlarin ihtiraslarina karsi tek hakim, tek engel hizmetini goren bir 'Allah'fikrini olsun birakiniz kalsin". Ancak biraz insafli konusulsun.

Genellikle Allah'in gostericileri olduklarini soyleyen hukumdarlarin ruhu uzerinde, bu Allah korkusunun yaptigi etkiyi, saygi duyarak gorebilir miyiz? Bu etkiyi begenebilir miyiz? Kopyalarina bakarak orijinali hakkinda ne karar verilmelidir? (Yani Allah'in kopyasi olduklarini soyleyen krallara, hukumdarlara bakarak, Allah'in kendisi hakkinda ne karar verilmelidir?)

Gercekten hukumdarlar, Allah'in gostericileri, surekli olarak yeryuzunde Allah'in yerini tuttuklarini soyluyorlar. Ancak, kendilerinden daha kudretli bir Allah korkusu, kavimlerin refahi konusunda onlari ciddi bir sekilde calismaya zorluyor mu?

Gorunmez bir hakimin onlara vermesi gereken bu sozde korku, hukumdarlari adaleti ve dogrulugu daha cok koruyan, daha aciyan, uyruklarinin can ve mallarina daha az ocgozlu, zevk ve sefalarina duskunlukte olculu, gorevinde daha dikkatli yapiyor mu? Sozun kisasi; sayesinde hakim olduklarini soyledikleri bu Allah, rehberleri, koruyuculari ve babalari olduklari kavimleri bin turlu zulum ve buyuk sikintiya ugratmaktan, bu hukumdarlari men ediyor mu? Insan gozlerini acsin, yeryuzunde gozlerini gezdirsin. Her yerde, ancak kotulukleri altinda ezdikleri ya da, acimasizca kotu hirs ve havalarina (savasa ve katliama sevk ederek) kurban ettikleri esirleri daha cok hayvanlastirmak icin dini kullanan zorbalar tarafindan yonetilen insanlar gorulur.

Hukumdarlarin ihtiraslarina dizgin gorevi gormek soyle dursun, din, kendi ilkeleri geregi, dizginlerini saliverir. Din, onlari, ihtiraslarina direnme izni milletlere asla verilmeyen tanrisalliga donusturur.

Din, hukumdarlari serbest birakir, onlar icin her yasagi mubah kilar ve bunlarin ezdigi kavimlerin zekalarini ve ellerini zincirlemeye calisir. Yeryuzu ilahlarinin (hukumdarlarin) kendilerini her herzeyi yemeye yetkili gormeleri ve uyruklarini heveslerinin ya da hirslarinin en alcak araclarindan baska bir gozle gormemeleri sasilacak sey midir?

Din, her ulkede, "tabiatin hudayi mutlaki"ndan (yani Allah'tan), acimasiz, hoppa, keyfi kanun olan bir zorba yapmistir. Huda-hukumdar, yeryuzundeki temsilcileri olan hukumdarlar tarafindan fazlasiyla iyi taklit edilmistir. Her yerde din, milletleri zincirleyip uyutmak icin dusunuimus gorunur. Ta ki, kendilerini yiyip yutmasi, ya da cezalandirmaksizin bedbaht etmesi icin tanrilarina kolaylik gostersinler.

- - - - - - - - - - - - -
Insan insana nasil hukmeder, Winston?
Winston, biraz dusunup, Aci cektirerek, dedi.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Butun dinler; tanrilari, yari tanrilari, peygamberleri, mesihleri ve azizleriyle birlikte, kendi yeteneklerinin tam tekamulunu ve aidiyetini idrak edememis safdiller tarafindan yaratilmistir.

BAKUNIN,MIHAIL A. (1814-1876) Rus devrimci ve anarsist.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder