17 Kasım 2019 Pazar

YUSUF KAPLAN CİHATÇILARIN CANLI BOMBALARIYLA KARIŞTIRDI: SİYANÜRLE İNTİHARLAR ORGANİZE



YUSUF KAPLAN CİHATÇILARIN CANLI BOMBALARIYLA KARIŞTIRDI: SİYANÜRLE İNTİHARLAR ORGANİZE

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan son dönemde siyanürle gerçekleşen intiharları kendisinin de destek verdiği cihatçı canlı bombalarla karıştırarak organize olduğunu iddia etti.

17-11-2019 15:32

Yusuf Kaplan cihatçıların canlı bombalarıyla karıştırdı: Siyanürle intiharlar organize

Hükümete yakın isimlerden Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'ın bugünkü köşesinde kaleme aldığı yazı sosyal medyada tepki topladı.

Son yaşanan ve ülke çapında ses getiren hadiseleri yorumlayan Kaplan siyanürle intiharların organize edilmiş eylemler olduğunu savundu.

Bir ilkokulda öğrencilerin yaptığı 10 Kasım gösterisini de "Atatürk'e tapınma" olarak değerlendiren Kaplan Kemalizm üzerinden ülkede karışıklık çıkarılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Yusuf Kaplan'ın "Askerî darbelerle yapamadıklarını sosyal kaos çıkararak yapmak istiyorlar!" başlıklı yazısından öne çıkan kısımlar şöyle:

"Atatürk posteri önünde yapılan koreografik (!) tapınma biçimlerinin de başörtülülere sarıklı-cüppeli insanlara yapılan saldırı ve tacizlerin de art arda yaşanan siyanür intiharlarının da organize olduğunu sosyal kaos çıkararak hem ülkeyi yönetilemez hâle getirmeyi hem de Bolivya Ukrayna türü darbeler için sosyal kalkışmalara kışkırtmayı amaçladığını düşünüyorum. "

https://gazetemanifesto.com/2019/yusuf-kaplan-cihatcilarin-canli-bombalariyla-karistirdi-siyanurle-intiharlar-organize-312986/?fbclid= IwAR3IVQ7q2QlJxn6E3hcDtWP_sQdtRKS_B4cuzqAt15Kn-_XdIW7ZZyzYGM8


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Arkadaslar efendiler ve ey millet iyi biliniz ki Turkiye Cumhuriyeti seyhler dervisler muritler meczuplar memleketi olamaz.
En dogru en hakiki tarikat medeniyet tarikatidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

87. DUNYADA ZORBALARDAN DAHA IGRENC HAYVAN YOKTUR

Bize temin ederler ki; insan ruhu basit bir cevherdir.

Ancak ruh bu kadar basit olsaydi, insan turunun tum bireylerinde tumuyle ayni icerikte ortaya cikmasi gerekirdi; bu bireylerin ayni akil yetisine sahip olmasi gerekirdi.

Bununla birlikte, is boyle olmuyor; insanlar, yuz cizgileri kadar dusunce ve anlayis nitelikleriyle de birbirlerine benzemezler. Insan turu arasinda, bir at ya da itle bir insan arasindaki fark kadar farklar gosteren bireyler vardir. Bazi kimseler arasinda hangi uyumu ya da hangi benzerligi buluyoruz? Bir Locke'nin, bir Newton'un dehasiyla bir koylunun, bir "Hotanto"nun, bir "Lapon"un kafasi arasinda pek cok ve adeta sonsuz fark ve uzaklik bulmuyor muyuz? Insan, oteki hayvanlardan, ancak organlarinin farkiyla ayrilir ve bu organizasyon farki, hayvanlarin yapamadigi bazi seyleri olusturmaya, insani yetenekli kilar. Insan turu bireylerinin organlari arasinda gozle gordugumuz fark, akil yetisi olarak adlandirdigimiz farki bize aciklamaya yeterlidir. Bu organlardaki cesitli duzeylerdeki inceligin, kan sicakliginin, akici sivilarin hizinin, telciklerin ve sinirlerin yumusaklik ve sertliginin, insanlarin ruhlari arasinda gorulen sonsuz cesitliligi zorunlu olarak olusturmasi gerekir.

Pratik, aliskanlik ve egitim sayesindedir ki, insan zekasi gelisir ve kendisini cevreleyen yaratiklarin ustune cikmayi basarir. Kultursuz ve deneysiz insan, hayvan kadar akil ve beceriden yoksun bir yaratiktir. Bir ahmak; organini guclukle harekete geciren, dimagi zorlukla harekete gecirilen, kani yavas dolasan bir insandir. Zeki bir adam; organi uysal olan, kolay isleyen, hizla hisseden, dimagi cabuk harekete gecen bir adamdir; organlari ve dimagi, bircok bilgiyle kendisini mesgul eden konular uzerinde uzun sure calismis bir kimsedir.

- - - - - - - - - - - - -
Zekilik kadar aptallik da gerekliydi.
Ama aptalca davranmak da zekice davranmak kadar zordu.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
DINBILIM Bilinemeyecek olani, bilinmeye degmeyecek terimlerle aciklama ugrasi.

MENCKEN,H.L. (1880-1956) ABD'li gazeteci.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder