5 Kasım 2019 Salı

KUMPAS DAVALARI GERÇEKLERİ KORAY ÖZYURT : POYRAZKÖY DAVASI



KUMPAS DAVALARI GERÇEKLERİ KORAY ÖZYURT : POYRAZKÖY DAVASI

5/1/2019

Poyrazköy Davası toplam 6 iddianameden oluşmaktadır.

  • Poyrazköy-1 (17 Kişi) ve

  • Poyrazköy-2 (5 Kişi) İddianameleri

  • Kafes Eylem Planı (33 Kişi) İddianamesi

  • Amirallere Suikast-1(19 Kişi) ve

  • Amirallere Suikast-2 (2 Kişi) İddianameleri

  • ÇYDD (8 Kişi) İddianamesi Toplam 84 Sanıklıdır.

Poyrazköy Davası'nda soruşturma aşamasında iki şehit verilmiştir.

İlk şehit Prof. Dr. Türkan SAYLAN'dır. Evinde arama 13 Nisan 2009'da yapılmış 18 Mayıs 2009'da vefat etmiştir.

İkinci şehit Deniz Öğretmen Yarbay Ali TATAR'dır. İlk gözaltı ve tutuklama 05 Aralık 2009 tarihinde yapılmış. Sorguyu yapan Savcı Süleyman Pehlivan Tutuklayan Hakim Davut Bedir'dir. 16 Aralık 2009 tarihinde tutukluluğa itirazı uygun görerek tahliye eden Hakim ise Bülent AKASMA'dır. Savcı Süleyman Pehlivan tahliyeye 17 Aralık 2009 tarihinde itiraz etmiş Tahliye kararını inceleyen 11. ACM 18 Aralık 2009 da hakkında yakalama kara- rı çıkartmıştır. Karara Başkan Şeref AKÇAY üyeler Oktay Açar ve Metin Özçelik imza atmış Başkan

Şeref AKÇAY karara muhalif kalmıştır. Yb. TATAR "Bu karanlığa bir nebze ışık olabilmek için " 19 Aralık 2009 günü hayatına son vermiştir.

Poyrazköy Davası'nda kovuşturma aşamasında ise bir şehit verilmiştir.

Üçüncü şehit E. Astsb. Kd. Bşçvş. Sadettin DOĞAN'dır. Sanık olarak yargılanan Astsubay Saadettin Doğan emekli olduktan sonra 25 Mayıs 2014 tarihinde Türk Hava Yolları'nın Mogadişu Güvenlik Şefi olarak çalıştığı Somali'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmiştir.

Mahkemenin beraat kararı verdiği 02 ekim 2015 tarihini her üç şehidimiz de maalesef görememiştir.

Toplam 6 Soruşturmada;

132 kişinin ifadesi alınmış 84 kişi için 981 sayfalık İddianame düzenlenmiş ve 29 celsede yargılaması yapılmış

Kovuşturma aşamasındaki duruşma tutanakları dosyaya celp edilen evraklar ara kararlar ve diğer yazışmalar hariç 125 klasörde 118.602 Sayfalık doküman sonucunda yaklaşık 60 GB'lık veri ile yargılama yapılmıştır.

Karar aşamasına kadar klasör sayısı 200'e sayfa sayısı yaklaşık 140.000'e ulaşmış veri kapasitesi ise 80 GB'ı geçmiştir.

Hukuken yapılması gerekenler özetle;

Hâkimin Islak İmzalı Mahkeme Arama Kararı nüshası olmadan arama için kimse içeriye alınmamalıdır.

Aramaya başlanmadan önce varsa Avukat aranmalı ve arama onun iştiraki ile yapılmalıdır.

Aramaya mesken sahibi haricinde hazirun olabilecek niteliklere haiz bir veya birkaç kişinin katılımı sağlanmalıdır.

Dijital medyanın (CD Harici Bellek Seyyar/Sabit Disk Bilgisayar v.b. gibi) arama ve inceleme öncesi mutlaka imajı alınmalı ve HASH değeri tespiti yaptırılmalı medyanın firma adı seri numarası ve diğer önemli hususlar tutanağa yazılmalıdır.

Arama esnasında kişilerin eldiven giyinerek arama yapması ve parmak izi avuç içi izi DNA incelemesi yapılacak kişi hakkında delil olabilecek somut hususların hukuki niteliğinin bozulmasına müsaade edilmemelidir.

El konulan tüm belgelerin imkanlar nispetinde bir nüsha kopyası alınmalı

El konulan her türlü doküman medya malzeme mutlaka tutanağa yazdırılmalıdır.

Söz konusu Poyrazköy Kumpas Davasına ilişkin tespitler;

  1. Bu davalarda yargılanan hiç kimse hatasız değildir. Sorumluluk en alttan itibaren en yukarıya kadar gitmektedir. Birliğin yaptığı veya yapamadığı her şeyden KOMUTAN sorumludur.

  2. Bu dava ile ilk kez Deniz Kuvvetlerinin en seçkin en operasyonel birliği ve bireysel olarak savaşta en etkin rolü olabilecek kişilerin yer aldığı SAT'lar ve terfi aşamasındaki Albaylar hedef alınmıştır

  3. TSK'da ve özellikle Deniz Kuvvetlerinde muvazzaf kurmay albaylara el atılmış TSK'daki reaksiyonlar ölçülmüş nereye kadar gidilebileceği test edilmiş birlik içine konulan veya konulacak sahte delillerin bulunmasının yolu açılmıştır.

  4. Ergenekon Davasının / Terör Örgütünün silahlı kanadı veya operasyonel birliği algısı yaratılmaya çalışılmış emekli ve muvazzaflar arasında kesişim kümeleri oluşturulmuş FETÖ mensubu albayların terfileri için YAŞ üyelerinin etkilenmesi sağlanmıştır.

  5. Bu dava yalnızca FETÖ tarafından değil CIA/FBI MOSSAD TSK'daki hainler ve iktidar güçlerince kurgulanmış Dolaylı/Direk yöntemler ile BND ve MI6 tarafından da destek sağlanmış MIT Emniyet ve Jandarma İstihbarat direk veya dolaylı kullanılmıştır.

  6. TSK'daki terfi ve temayüz için her şeyi yapabilecek kişiler ile bu kişilerin zaafları tespit edilmiş FETÖ ve yandaş medya ile fahişe kalemler kullanılarak kamuoyu yönlendirilmiş Kafes Amirallere Suikast ÇYDD ve Balyoz Davalarının alt yapısı oluşturulmuştur.

Bu dava ilk kumpas davası değildir. Öncesinde Atabeyler Şemdinli ve Van 100. Yıl Üniversitesi Davaları ile toplum ve TSK test edilmiştir. İktidarın yol verdiği engel olmak için çaba sarf etmeyi düşünmediği bu davalar TSK'nın çökertilmesinde geçiş davaları olarak yer almıştır.

TSK'da ilk davalar yeterince doğru analiz edilemediği için sıra Ergenekon Davasına gelmiş bu aşamada da HSYK MGK YAŞ ve diğer kurumlar uyumuş veya uyutulmuş 2007'de yapılan Cumhuriyet Mitinglerine öncülük edenler Ergenekon Kumpas Davası çuvalına atılarak toplumda korku yaratılmaya başlanmış TSK içinde komutanlar sessiz kalmaya karargahlarını da doğru çalıştırmayarak yıkıma dolaylı destek sağlamaya devam etmiştir.

TSK doğru analiz edemediği ve istihbarat elde edemediği için o dönemde yapılan bilgilendirme konferansları terfi beklentileri şahsi ikbal arzuları FETÖ tarafından TSK'ya karşı kullanılmış Her iki ortağın içeriden aldığı bilgileri doğru analiz etmesi uygulama noktalarını doğru tespit etmesi kuvvet teksifi yapması ile kumpas davaları hız kazanmıştır.

Körlük ve vurdum duymazlık "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" düşüncesi işlemleri hızlandırmış İngiliz gazeteci Gareth Jenkins'in yaptığı analizi yapamayan TSK Balyoz Davasına gelindiğinde olayın vahametini anlamaya başlamış O kısımda da TSK içindeki FETÖ'cülerin ve medyasının yoğun bombardımanı ile iktidarın aşırı baskısı sonucunda YAŞ Üyesi Orgeneral seviyesindeki kesim kendi lobileri hariç kimseye itibar etmeyerek onların ekmeğine yağ sürmüştür.

Davaların yargılaması dijital verilere ve yüzer gezer cephanelik diye adlandırılan FETÖ mensubu hainlerce gömülüp yine kendi mensubu olan kolluk görevlilerince bulunan kullanılmaya elverişli nitelik taşımayan mühimmata dayalı maddi delillere istinaden yapılmış

Sonuçta; 2007-2016 arasında ve 15 Temmuz 2016 sonrasında ise TSK büyük oranda itibar ve güç kaybetmiştir.

http://www.tesud.org.tr/uploads/yayin/dosya/1558524230c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c.pdf

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ogretmenler!
Cumhuriyet fikren ilmen fennen bedenen kuvvetli ve yuksek karakterli muhafizlar ister.
Yeni nesli bu ozellik ve kabiliyette yetistirmek sizin elinizdedir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

55. HER DIN, TANRISALLIKTAN ALCAKCA VE AKILSIZCA KORKMA DUYGUSU VERMEYE CALISIR

Pek cok kimse, bize, gercek dinle hurafeler arasinda fark oldugunu ileri surer ve der ki: "Hurafeler, tanrisalliktan anlamsiz ve alcakca bir korkudur; gercek bir dindar, tanrisalliktan alcakca korkuya karsilik Allah'ina guvenir ve icten sevgi gosterir. Oysa bos inanclara inanci olan kimse, Allah'ta bir dusmandan baska bir sey goremez; ona asla guvenmez; onu kuruntulu, zalim nimetlerini vermede cimri, cezalarini dagitmakta savurgan bir zorba olarak gorur. "

Ancak aslinda her din, Allah hakkinda bu ayni fikri vermiyor mu? Allah'in sonsuz iyi oldugunu, ayni zamanda Allah'in cabuk ofkelenecegini, siddetli cezaci, yok edici, intikamci oldugunu, lutuf ve iyiliklerine pek az kimseyi eristirdigini, iyilik ve lutfuna kavusturmayi keyfinin istemedigi kimseleri buyuk bir ofkeyle cezalandirdigini bize durmadan tekrar etmezler mi?

- - - - - - - - - - - - -
Seni seviyorum sozunu gorunce, yureginde hayatta kalmak icin muthis bir istek uyanmis, birden gereksiz tehlikelere atilmayi aptalca bulmaya baslamisti.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Olumsuzluge filmlerim sayesinde erismek istemiyorum.

Ben olumsuzluge, olmeyerek erismek istiyorum.
VOLTAIRE (Francois-Marie Arouet) (1694-1778) Fransiz yazar ve filozof.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder