24 Eylül 2010 Cuma

Bilirkişi 'suikast' dedi - Re: Ekitap : Eşref Bitlis Suikasti Belgelerle [Adnan Akfırat]

Bilirkişi ‘suikast’ dedi

Eşref Bitlis'in oğlu da 17 yıl sonra 'dosya açılsın' dedi


1993’te Org. Eşref Bitlis’in düşen uçağıyla ilgili kazada bilirkişilik yapan İTÜ Uçak Mühendisliği’nden Prof. Ahmet Yüksel, CNNTürk’e konuştu ve, “Yıllar sonra ilk kez açıklıyorum. Evet Sabotaj” dedi

’JİTEM’i ben kurdum’ diyen Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan’a ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydı daha internete düştü. Yayınlanan ses kaydına göre, Albay Doğan 1993’te şüpheli bir uçak kazasında şehit olan eski Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis’i de JİTEM’in öldürdüğünü iddia ediyor. Albay Doğan, Org. Bitlis’e suikasti JİTEM komutanlarından Cem Ersever’in düzenlediğini öne sürüyor ve “Ben destek vermezsem nahh öldürürlerdi” diyor. 

Bilirkişiden şok açıklama

1993’teki kaza dosyasını inceleyen İTÜ uçak mühendisliğinden Prof. Dr. Ahmet Nuri Yüksel, 1996 yılında hazırladığı raporla ilgili mahkeme bilirkişisi olarak kendilerine sorulan sorular arasında ‘sabotaj olasılığının’ olmadığını, fakat kendilerinin verdiği raporda pilotaj hatası veya motor arızasına rastlanmadığını, buzlanma olasılığının bulunmadığını, motorun dışında bir tahrifat olmamasına karşın, motorun içinde kaza dışı bir patlama meydana geldiğinin anlaşıldığını, perdelerde 1000 derece sıcaklıkta meydana gelemeyecek çizikler olduğunu ve raporlarında kendilerine sorulmadığı halde sabotaj olasılığının değerlendirilmesi gerektiğini yazdıkları söyledi. Prof. Yüksel daha sonra hiç kimsenin, sabotajla ilgili olarak kendilerine bir daha başvurmadığını da söyledi.

Prof. Yüksel dün CNNTürk’te yaptığı konuşmada “İlk kez açıklıyorum” diye başladığı cümlesini “Evet sabotaj” diyerek sonlandırdı. Prof. Dr. Ahmet Nuri Yüksel, bir haber ajansına yaptığı dünkü açıklamada da “Olay sonrası Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından atanan bilirkişi heyetine başkanlık yaptım.

Mülakatın sonunda, ‘Uçak bal gibi düşürüldü, hiç şüphem yok’ dediğini bildirdi.

Tarık Bitlis: Dosya açılsın


Bu iddiaları değerlendiren şehit Org. Eşref Bitlis’in oğlu Tarık Bitlis ise konuyu yargıya taşıyacağını söyledi. Konunun araştırılması için Albay Doğan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili TBMM’de bir araştırma komisyonu da kurulması gerektiğini belirten Tarık Bitlis, “Komisyon kurulmalı. Savcılar da harekete geçmeli. Önce hukuk ,Albay Doğan’dan hesap sormalı, sonra da ben sorarım” diye konuştu.

dipNOT

Orgeneral Eşref Bitlis, 17 Şubat 1993’te Beechcraft B200 King Air tipi uçağın henüz aydınlanamayan nedenlerle düşmesi sonucu şehit düştü.

16 Ocak 2010 22:44 tarihinde Kemal Simsek <kemalsimsek1963@gmail.com> yazdı:

Değerli Dostlarım

 

Bu kitabın tamamını aşağıdaki bağlantıdan bilgisayarınıza indirerek okuyabilirsiniz.

 

http://www.scribd.com/doc/25308268/EŞREF-BİTLİS-SUİKASTİ-Adnan-Akfırat

 

 

Ayrıca, ekte dosya halinde bulunmaktadır.

 

Mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Okuyan ve okuyacak olan arkadaşlarımın kitabın içeriği üzerinde değerlendirmelerini bekliyoruz.

 

Bu arada, değerli Eşref Bitlis’i saygıyla sevgiyle anıyoruz.

 

İçten sevgilerimle

Kemal Şimşek




1 yorum:

  1. SKANDAL BİLİRKİŞİ RAPORUNU İHBAR EDİYORUM!..

    www.alacamhabermerkezi.blogcu.com


    COCA COLA RÜYA REKLAM FİLMİ’NİN GÖRÜNTÜSÜ:
    http://www.medyatrabzon.com/ruyasini-calanlara,-dava-acti-44773h.htm


    HÜR TV ARIYORUM!..

    SESİME SES VERECEK HÜR-BAĞIMSIZ VE ONURLU BİR BASIN ARIYORUM!..

    GAZETELER-HABER SİTELERRİ-TRLRVİZYONLAR HABERİMİ YAPAMIYORLAR

    HABERİMİ KULLANAN HER HÜR VE BAĞIMSIZ FORUMA ÜYE OLACAĞIM.


    HABER YAPACAK HÜR,BAĞIMSIZ VE ONURLU BASIN MENSUPLARI,MAİL GÖNDERSİNLER. KENDİLERİNE COCA COLA RÜYA REKLAM FİLMİNİN GÖRÜNTÜSÜ, RESMİ VE HABER YAZIM GÖNDERİLECEKTİR.

    noteronayliruya55@yahoo.com.tr,ogretmen_hasansancak@mynet.com


    HASAN SANCAK
    ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
    REKLÂM YAZARI
    (EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
    TEL: 0362–621 27 79
    0506–2730465 (Öğretmen Hattı)
    E-mail: noteronayliruya55@yahoo.com.tr
    Yeni Cami Mah. Bafra Cad.4.Sok No 11
    55800-ALAÇAM-SAMSUN

    YanıtlaSil