30 Eylül 2010 Perşembe

Marmara Medresesi'nin açılışında ilk ders: Türban



Marmara Medresesi'nin açılışında ilk ders: Türban

Marmara Üniversitesi'ne türban zaten giriyor...

Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nin açılış töreninde türbanı konuştu. Çözüm için yine Diyanet İşleri Başkanlığı'na işaret eden Başbakan, türban sorununun çözülmesinin Türkiye'yi aydınlığa taşıyacağını iddia etti.

Türban sorununun çözümü için muhalefeti birlikte hareket etmeye çağıran Erdoğan, "Bu ülkede hani düşüncede, hangi tarafta olursa olsun, ne taraftan olursa olsun, şu mahalle baskısı dediğimiz şeyi ortadan kaldıralım." dedi.

Marmara Medresesi'nde ilk ders: Osmanlı Hukuku

Marmara Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yıl açılış töreni yapıldı. Üniversitenin Sultanahmet'teki rektörlük binasında düzenlenen törene Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Marmara Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül ve diğer akademisyenler katıldı. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın Osmanlı Hukuku konulu eğitim-öğretim yılı 'İlk dersini' verdi.

Erdoğan: Çözüm Diyanet İşleri

Törende yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmeyi hatırlatan Başbakan Erdoğan, 'çözüm' için Diyanet İşleri Başkanlığı'nı önerdiğini belirtti. 'Bunun yeterli bulunmaması halinde istedikleri bilim adamlarından da destek alabileceklerini' kaydeden Erdoğan, "Başörtüsü sorununu konuşalım, halledelim. Bu ülkede hangi düşüncede olursa olsun ne taraftan olursa olsun, şu mahalle baskısı adını verdiğimiz şeyleri ortadan kaldıralım" dedi.
CHP ile el ele aydınlık yarınlara!
Erdoğan, "Biz dün olduğu gibi bu günde Türkiye'yi aydınlığa taşıyacak her türlü projenin içinde olacağımızı destek vereceğimizi işbirliği yapacağımızı bütün samimiyetimizle ifade ettik. Her şeyi konuşalım rahatsızlık duymayalım. 12 Eylül'den kalan her izi konuşalım" dedi.


--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Amor patriæ nostra lex Vatan sevgisi kuralımızdır/yasamızdır  Latin Atasözü  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder