30 Eylül 2010 Perşembe

‘Bu seçim sistemiyle AKP bin yıl daha seçilir’


 

Eylül ayının başında bilişimci iki dernek, Linux Kullanıcıları Derneği (LKD) ve İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) bir araya gelerek, SEÇSIS konusunda ortak bildiri yayınlandı.

"Daha önceki seçimlerde Seçmen Kütüklerinde bazı hatalar ve son Mahalli Seçimde seçim sonuçlarının merkeze aktarımı ve  değerlendirilme sırasında bazı tıkanıklıklar yaşanmış ve toplumda bazı endişelerin oluşmuştur. Bu endişelerin giderilmesi ve daha saydam bir sayım yapılması konusunda görüş ve önerilerimizi paylaşmayı,  Bilişim konularında faaliyetler gösteren bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak görev addediyoruz.

Ocak 2009'da Ankara Barosunda yapılan panelde de belirtildiği gibi, SEÇSİS sistemini Türk Bilişim Uzmanları tarafından üretilmiş güvenli bir sistem olduğunu düşünüyoruz. İlgili uzman arkadaşların bildikleri bütün güvenli tedbirleri aldığını düşünüyoruz. Fakat, bunun bağımsız denetleyiciler tarafından doğrulanmasını; yazılım, donanım ve ağ altyapısının güvenlik ve bütünlük denetlemesinden geçmesini (teknik deyimi ile audit) gerekli görürüz.

 

***>>>>>>>>>>

 

http://www.sonsayfa.com/Makaleler/Neval-Kavcar/Bu-secim-sistemiyle-AKP-bin-yil-daha-secilir.html

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder