26 Eylül 2010 Pazar

israil'in 3 plani..



israil'in 3 plani..

rus gazeteci, israil'in kaos adimlarini 3 baslikta anlatti: gurcistan'i etkisizlestirmek. turkiye'yi catismanin icine cekmek. azerbaycan-ermenistan savasi cikarmak!


dunyanin dengeleri degisiyor. abd ve ingiltere baska cografyalar uzerinde gucunu sorguluyor. peki israil bu haritanin neresinde yer aliyor..?

rusya toplumsal oda uyesi gazeteci maksim sevcenko bu sorunun cevabiyla ilgili onemli aciklamalarda bulundu.

sevcenko'nin iddialarina gore israil'in karmasa icin cabaladigi 3 alan var. iste o 3 bolgeyle ilgili sevcenko'dan onemli bir analiz:

gurcistan uzerinden iran:

gurcistan'in birkac bakaninin israil vatandasi oldugunu biliyoruz. israil gurcu siyasetinde ve ekonomisinde etkin. israil'in gurcistan'da savas ucagi bulundurdugunu biliyoruz.

bunlar birkac ay once yerlestirildi.. iran'i vurmak icin hazirlaniyorlar.


azerbaycan'i provoke ediyor

israil, azerbaycan'i yukari karabag'da savasa suruklemek icin provoke ediyor. israil cumhurbaskani simon peres'in baku ziyaretinin ardindan ateskes bolgelerinde bile catisma cikti.


pkk'yla temasta

3.'uncu konu ise pkk. israil kendisine karsi olustugunu dusundugu guclu bir koalisyonu kirmaya calisiyor. iran-turkiye-suriye'nin karsisina suudi arabistan ve korfez ulkelerini cikarmak istiyor. israil istihbarati, israil askeri danismanlari ve israil'in siyasi vakiflari musul'da acik sekilde faaliyet gosteriyor. ve kurtler de israil ile acik sekilde isbirligi yapiyor. israil kurt boluculere acik acik yatirim yapiyor.

http://www.takvim.com.tr/Aktuel/2010/09/26/israilin_3_plani

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Deniz gibi mal kazan, fakat sen üzerinde gemi ol.   Mevlana oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder