29 Eylül 2010 Çarşamba

Hayır dedikleri için çöpleri toplanmıyor



Hayır dedikleri için çöpleri toplanmıyor


Referandumda büyük bir çoğunlukla Hayır oyu çıkan Tekirdağ'ın iki köyünde 12 Eylül'den bu yana çöpler toplanmıyor.

12 Eylül Pazar günü yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu'na kadar Tekirdağ-Çerkezköy Belediyesi tarafından çöpleri haftada 2 gün alınan Pınarça ile yine çöpleri haftada 1 gün alınan Yanıkağıl'da sandıktan HAYIR oylarının ezici bir çoğunluklu çıkmasının ardından çöpleri alınmaz oldu.

Her iki köyde de konteynırlar çöplerle dolup taşarken, köylüler "Referandumda HAYIR oyu verdik bu yüzden çöplerimiz alınmıyor. 12 Eylül'e kadar alınan çöpler şimdi neden Çerkezköy Belediyesi tarafından toplanmıyor. Referandumda HAYIR verdik hayrını görmedik. Şimdi cezasını çekiyoruz" diye sitemde bulundular.

Pınarça Köyü sakinleri, çöplerinin referandumdan beri toplanmadığını belirterek, "Eskiden haftada iki gün olmak üzere çöplerimiz Salı ve Cuma günü Çerkezköy Belediyesi tarafından alınırdı. Çünkü burası Belediye'nin mücavir alanı içinde yer alıyor. Fakat referandumun ardından çöplerimiz alınmıyor. Kaç defa müracaat ettikse çöplerimiz alınmadı. Pınarça halkı olarak vergimizi veriyoruz, sorumluluklarımızı yerimize getiriyoruz ama çöplerimiz 15 gündür alınmıyor" dediler.

Konteynırlardan taşan çöplerin halk ve çevre sağlığını tehdit ettiğini belirten köylüler, "Bizi Çerkezköy Belediyesi'nden kurtarın, Kapaklı'ya bağlayın. Bir müslüman bir müslümana bu eziyeti eder mi? Çöplerimizi elinde imkan varken 15 gündür almamak insanlığa, vicdana sığar mı?" dediler.

copler.jpeg

"Bir kamyon tutup çöpleri AKP İlçe teşkilatının önüne bırakırız"
Yanıkağıl Köyü Muhtar Vekili Kahraman ise, "Son 15 gündür ciddi şekilde çöp sorunumuz var. Referandumdan beri çöplerimiz alınmıyor. 2009 yılındaki yerel seçimlere kadar haftada 2 gün çöplerimiz alınıyordu. O seçimlerin ardından 1'e düştü şimdi ise referandumun ardından hiç alınmıyor" dedi. "15 gündür çöpler alınmadığı için konteynırlar doldu, taştı. Kokmaya başlayan çöpler nedeni ile ciddi sağlık sorunu yaşanmaya başladı" diyen Muhtar Vekili Kahraman, ikinci bir emre kadar çöplerin alınmayacağının Muhtara bildirildiğini kaydetti. Gerekçe olarak da bununla ilgili Encümen kararının olmadığının gösterildiğini belirten Muhtar Vekili Kahraman, çöplerin alınmaması nedeni ile ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade etti. Çöplerin artık halk sağlığını tehdit ettiğini belirten köylüler, "Eğer çöplerimiz toplanmaz ise bir kamyon tutup, çöpleri AKP İlçe Teşkilatı önüne götürüp, dökeceğiz" dediler.

Köylüler Tayyip Erdoğan’ın "Taraf olmayan bertaraf olur" sözünü hatırlatarak, şu anda bizi bertaraf etmeye çalışıyorlar dediler. Pınarça'da %75 civarında, Yanıkağıl'da ise %85 civarında HAYIR oyu çıktığını belirten köylüler, bu nedenle bu iki köyün cezalandırıldığını söylediler.

(soL - Tekirdağ)


--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ ALTINDAĞ  Biri bir koca görür rüyasında: Yüz lira maaşlı kibar bir adam. Evlenir, sedire taşınırlar. Mektuplar gelir adreslerine: Şen Yuva Apartmanı, bodrum katı. Kutu gibi bir dairede otururlar. Ne çamaşıra gidilir artık, ne cam silmeye; Bulaşıksa kendi bulaşıkları. Çocukları olur, nur topu gibi; Elden düşme bir araba satın alınır. Kızılay Bahçesi’ne gidilir sabahları; Kumda oynasın diye küçük Yılmaz, Kibar çocukları gibi.   Orhan Veli KANIK  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder