17 Ağustos 2012 Cuma

Hüseyin Gündüz Öklem - Artin Penik

Artin Penik

Artin Penik (d. 1921 - ö. 15 Ağustos 1982), Ermeni asıllı Türk vatandaşıdır. ASALA'nın eylemlerini protesto etmek için Taksim Meydanı'nda kendini yakarak intihar etmiştir.

Olayın gelişimi

ASALA'nın 7 Ağustos 1982 günü Esenboğa Havaalanı'nda düzenlediği saldırı sonucu 8 kişi ölmüş, 72 kişi yaralanmıştır. Bu saldırı sonrasında, ASALA'nın eylemlerine tepki olarak Artin Penik, 10 Ağustos 1982günü Taksim Meydanı'nda üzerine benzin dökmüş ve elindeki çakmakla kendini tutuşturarak yakmıştır. Penik Bu olaydan hemen sonra hastaneye kaldırıldı.

2 saat süren bir ameliyatta bütün derileri ayıklandı ve -1 derecelik suda yıkandı. Fakat bütün müdahalelere rağmen, hastanede 5 gün yattıktan sonra öldü.

Penik'in ölümü

Artin Penik, ağır yanıklarla kurtarıldığı bu girişimi, ASALA'nın eylemlerine tepki olarak kendi başına planladığını söylemiştir.

Penik, tedavi altına alınmasına rağmen kurtarılamayarak 15 Ağustos 1982 tarihinde ölmüştür.

Dış bağlantılar

İşte ben Ermeni'nin Türk'e böyle bakanını bağrıma basarım.
Kimliğini kin üzerine oturtanı değil.

Değerli arkadaşlarım..,

Bugün son derecede özel bir vatandaşımız olan ARTİN PENİK'in 30.ölüm yılıdır.  Gençler hatırlamazlar, Penik 15 Ağustos 1982 yılında Asala terör örgütünün kanlı katliamlarını protesto etmek için  Taksim meydanında kendini yakarak intihar etmiştir.

İntihar etmeden önce son derecede önemli bir mektup yazmıştır…içerisinde ibret verici olan ve bugünlerin sorun nedenlerini içeren son derecede önemli mesajlar bulunan  mektubu şöyledir…

Hüseyin Gündüz Öklem


İşte, burada Patrik ve tüm Türk Ermenileri adına sizleri protesto ediyor ve kendimi yakıyorum.

Siz ASALA katilleri ! Suçsuz insanları öldürerek hiç bir şey elde edemezsiniz. Siz emperyalistler tarafından kandırılmışsınız.  Tarih size çok yanlış anlatılmış.  Yüzbinlerce insan emperyalistlerin oyunu sonucu kayboldu.  Bunu aklınıza yazın ! Sizi yanlış yönlendiriyorlar. Şimdi orada, burada binlerle Ermeni dağınık olarak yaşıyor. Onları da mı cezalandırmak istiyorsunuz ? Ama bunu asla yapamayacaksınız .  Biz Türklerle kardeşçe sürdürdüğümüz yaşamımıza devam etmek istiyoruz.  Ama , siz merhametsiz bir şekilde suçsuz insanları öldürmeye devam edersiniz.  Tanrı adına yemin ederim ki , yok edileceksiniz !

Benim bildiğim kadar Ermeniler cesur insanlardır ve asla suçsuz insanları arkadan vurmazlar. Sizi asla Ermeni olarak görmüyoruz.  Sizi lanetliyoruz. Sen, eski Fransa cumhurbaşkanı Giscard Estaing, biz Ermeniler seni de lanetliyoruz.

Eğer onların reylerini alabilmek için yaptıklarına göz yummasa idin, o kadar  saldırgan olamazlardı.

Daha yazacak çok şeyim var ama yazma nedenim yok. Gerektiğinde Türk milleti sizi cezalandıracaktır.

Bugüne kadar vefat edenlere Tanrıdan rahmet dilerim, ailelerine de sabır. Tanrım Türk vatandaşlarıma sabır ihsan eyle. Allahaısmarladık !

Bugün rahmetli ARTİN PENİK'i anmak yalnız bir evlâd-ı vatan olmasından değil bizlere ve gelecek kuşaklara son derecede güzel bir örnek olmasındandır…

Türk düşmanlarının ve Türkiye düşmanlarının peşinden giderek çağdaşçılık oynayanların değil., ARTİN PENİK gibi vatan evlâtlarının  aziz hatırası önünde hürmetle eğilebilenlerin sayesinde bu vatan ayakta kalacaktır….

ARTİN PENİK


--
Bir millet, savas meydanlarinda ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yasayacak sonuclar vermesi ancak irfan ordusuyla kaimdir.

K.Ataturk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder