30 Ağustos 2012 Perşembe

Re: Oraj Poyraz'dan Kürt ayrımcılığı

Haberci kardeş,
Abartmışsın ki, hem de çok.

O yazı Serdar Akinan'ı işinden eden, kurulmuş bir ortaklığın bozulmasına sebep olan bir yazıydı.
Aynı yazıda başka bir sürü cümlede, Serdar Akinan T.Erdoğan  ve AKP kadrolarının oynaklığını, kıvraklığını, dansözlüğünü sergilediği için işinden oldu.
Aynı yazıdaki, "3 milyon Kürt'ün statü talebine kulak tıkayacaksın" sözü Serdar Akinan'a aittir.
BEN PKK TALEPLERİNİN DOĞRULUĞUNU DA, TALEPLERE BOYUN EĞEMEYİ DE KABUL ETMEM..

Üç olur, beş olur bir miktar Kürd'ün statü talepleri vardır.
Bu talepler tam bağımsızlık, federasyon, konfederasyon, özerk bölge, T.C.'nin milli niteliğinin kaldırılması yelpasezinde çeşitli ölçeklerde vardır.
Bu taleplerin askeri mücadelesini on yıllardır veren PKK diye bir organisazyon vardır.
Aynı taleplerin sivil mücadelesini yapan çeşitli meslek örgütleri de vardır.
Bunlar durum tesbitidir.

Bu taleplere, doğru ve geçerli kabul ederek herhangi bir şekilde cevap verilmeli midir?
Burada da Türk kamuoyundaki reaksiyonlar ver-kurtul, özel siyasi statüler vermek, basit anayasal düzenlemeler yelpazesindedir.

Ben Kürtlerin taleplerinin, temel insan haklarını ilgilendiren boyutu dışında kalan hiçbirinin haklı olduğunu düşünmem.
Bu talepler reddetmek üzere, en azından hangi alanlarda savaş varsa o alanda kesin ve net cevap verilmesi gerektiğini düşünür.
Bu bağlamda;
  • Askeri mücadeleye askeri cevap, yani dağ kadroları, hem yurtdışında hem yurtiçinde mutlaka sürekli(1000 yıl bile sürse) olarak imha edilmeli, bu konuda yorgunluk, yılgınlık, çaresizliği düşülmemelidir.
  • En önemlisi, askeri mücadele dışında,  bir toplumun her cephesinde, her alanında karşı tarafın gösterdiği gayretlerden çok daha fazlasını, kesin ve kararlı şekilde göstermek gerektiğini düşünürüm.
    Hukuk, siyaset, dış politika, ekonomi, medya, bayındırlık, aklınıza gelen hangi alanlar varsa, hepside de bölücülük ve PKK boğulacak şekilde cevap verilmelidir.
Bu konuda çeşitli stratejiler, taktikler, araçlar geliştirilebilir.
Bunlar ayrıntıdır, düşünülür, konuşulur, planlanır.
Esas olan herşeyden önce, bu konuda milli bir irade oluşturulması, ve yapılacak topyekün mücadelenin arkasına bu iradenin konmasıdır.
Eksik olan şey de budur. Topyekün mücadele iradesi.

PKK VE BÖLÜCÜLÜKLE SADECE ASKERİ DEĞİL, TOPYEKÜN MÜCADELE, REÇETEM BUDUR.

Ben bölücülüğü kabul etmem, buna da katlanmam.
Bu konuda kesin ve kararlıyım.

On 29.08.2012 18:54, Haberci wrote:
 

Oraj Poyraz'dan Kürt ayrımcılığı

Oraj Poyraz 27 Ağustos 2012 tarihinde üyesi bulunduğu öbeklere Akşam Gazetesi köşeci yazarı Serdar Akinan'ı aşağıdaki 3 milyon Kürt'ün statü talebine kulak tıkayacaksın. sözü bulunan, Kürt ayrımcılığını yaptığı Allah muvaffak etsin başlıklı yazıyı servis etti.


27 Ağustos 2012 12:00 tarihinde Oraj POYRAZ <cimcime@neomailbox.net> yazdı:

Serdar Akinan - Allah muvaffak etsin

3 milyon Kürt'ün statü talebine kulak tıkayacaksın.

Özgür Gündem öbeğinin kurucusu Oraj Poyraz'ın Serdar Akinan gibi ne kadar eli açık olduğu anlaşılmaktadır.  Statü vermek, toprak vermeyi de gerektirir; buysa, açıkca ayrımcılıktır! Vatanımızı parçalamaktır! Sömürgecilerin Doğu Sorunu'nun çözümüne hizmet  etmektir!

Eli açık Oraj Poyraz,
Serdar Akinan gibi kimin malını, kime vermektedir! Çünkü tarihte Kürdistan da hiç olmadı! 
--

 

__._,_.___
Recent Activity:


--  GeliÅŸmiÅŸ toplumlar dindar oldukları için deÄŸil dine raÄŸmen geliÅŸmiÅŸtir.  Mark Twain - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.   Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz. http://orajpoyraz.blogspot.com/ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dinlerin kitaplarini; Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumayip hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dinler atesbocekleri gibidir: Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar. Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bir derecede cehalettir  . Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ey mutsuzlar! Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.  Bertolt BRECHT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ben, Manevi Miras olarak hicbir Ayet,  hicbir Dogma,hicbir Donmus ve  kaliplasmis Kural birakmiyorum. Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...  K.Ataturk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Putlarin, Kabenin istedigi: Kolelik; Canlarin, ezanin diledigi: Kolelik; Mihrapti, kiliseydi, tespihti, salipti Nedir hepsinin ozledigi? Kolelik.  Omer Hayyam - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - SAD  RAZAM Gunlerden bir gun Hamama gidecegi tuttu, Sadrazam hazretlerinin Bir yaninda birinci veziri Bir yaninda ikinci veziri Bir yaninda ucuncu veziri. Sonra efendime soyleyeyim Peskircibasi, Nalincibasi Sabuncubasi Velhas1l tam dort yuz kisilik kafile Pestamal takip girdiler hamama Gectiler kurnalarin bas1na Ucer beser Sadrazam deseniz Kuruldu gobek tasina Yan gelip yatti * * * Memleketin en unlu tellaklari Sardilar dört yanini Kimi elini kapt1, kimi bacagini Bir keseleme surtme fasli baslad1. Tam on iki saat On iki unlu tellak Incitmeden keselediler Hazretin mubarek vucudunu. Oylesine kir cikti ki sormayin Her biri nah parmagim gibi Aman efendim bu ne kiri Demeye kalmadi Keselerin alt1nda eriyip gitti Koskoca sadrazam Butun maiyet erkan1 yerinden firlad1: - Nettunuz devletliyu? Dediler tellaklara. Tellaklar cevap verdi: - Biz yikad1k, keseledik. Devletlunun kirden ibaret oldugunu bilemedik. Suc bizde degil. Neyleyelim Kir bitti Sadrazam elden gitti. !!! Umit Yasar OGUZCAN (1926-1984  ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder