27 Ağustos 2012 Pazartesi

TÜBİTAK raporu Odatv'yi doğruladı

TÜBİTAK raporu Odatv'yi doğruladı

OdaTv'nin 8 aydır beklediği TÜBİTAK raporu mahkemeye ulaştırıldı.
Rapora ilişkin ilk incelemeyi yapan Avukat Hüseyin Ersöz, rapordaki bilgilere dayarak şu değerlendirmeyi yaptı.

İşte o değerlendirme:

Beklenen Odatv Davası TUBİTAK Raporu, İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.

339 Sayfalık raporun sonuç kısmı incelendiğinde "sy.doc" ve "prj_60.doc dışındaki dokümanların ilgili bilgisayarlarda oluşturulduğuna ve değiştirildiğine ilişkin bir bulguya rastlanılmadığı tespiti yapılmıştır.
Bu tespit isnatlara dayanak dijital dokümanların Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Müyesser Yıldız'ın bilgisayarlarında oluşturulmadığını doğrulamıştır.

Yine bu dosyaların Odatv, Pehlivan ve Yıldız'ın bilgisayarlarında açıldığına ilişkin kuvvetli bir bulgu da tespit edilmemiştir.
Ayrıca üstveri bilgilerindeki uyumsuzlukların da normal kullanıcı davranışlarıyla açıklanamayacağı belirtilmiştir.

Raporun 293.Sayfasının son paragrafında Delil 3 olarak adlandırılan Müyesser Yıldız'ın bilgisayarındaki isnatlara dayanak dosyaların zararlı yazılım vasıtasıyla gönderilmiş olma ihtimalinin çok güçlü olduğu ifade edilmiştir.
Yine Delil-1 olarak nitelendirilen Odatv Haber Merkezi'nden el konulan bilgisayar ile Delil-2 olarak nitelendirilen Barış Pehlivan'ın evinden el konulan bilgisayarlara da özel hedefli sosyal mühendislik saldırıları ile gönderilen ve dosya atma özelliği bulunan zararlı yazılımların bulunduğu tespit edilmiş, isnatlara dayanak dosyalar üzerinde ilgili kullanıcılar (Yalçın, Pehlivan ve Uğur) bir işlem gerçekleştirildiğine dair tatmin edici izlere rastlanmamıştır.
Bu durum dışarıdan müdahaleyi doğrulamaktadır.

Raporun son kısmında EK-1'de yer alan listede dosyaların üst verilerinde ve işletim sistemi izlerinde bu dosyaların zararlı yazılımla gönderildiğine ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığı ifade edilmiştir.
EK-1'de yer alan dokümanları Windows İşletim Sisteminin Güncelleme dosyalarıdır.
Bu dosyaların isnat edilen suçlamalarla bir ilgisi yoktur.
Bu bilginin işletim sistemindeki virüs etkisinin düzeyini ifade etmek için raporda yer verildiğini düşünmekteyiz.

TÜBİTAK Raporu'nda yer alan bilgiler daha önce dosyaya sunulmuş olan bilimsel mütalaaları doğrular bir niteliğe sahiptir.
Bu bulgular bilgisayar üzerindeki virüs etkisini gözler önüne sermektedir.

Bu çerçevede mutlak suretle müvekkillerimize özgürlüklerinin iade edilmesi gerekmektedir.



http://www.odatv.com/n.php?n=tubitak-raporu-odatvyi-dogruladi-2708121200
--  Bir devlet adaminin kalbi kafasinda olmalidir.  Napoleon - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.   Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz. http://orajpoyraz.blogspot.com/ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dinlerin kitaplarini; Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumayip hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dinler atesbocekleri gibidir: Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar. Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bir derecede cehalettir. Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopen  hauer - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ey mutsuzlar! Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.  Bertolt BRECHT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ben, Manevi Miras olarak hicbir Ayet,  hicbir Dogma,hicbir Donmus ve  kaliplasmis Kural birakmiyorum. Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...  K.Ataturk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Putlarin, Kabenin istedigi: Kolelik; Canlarin, ezanin diledigi: Kolelik; Mihrapti, kiliseydi, tespihti, salipti Nedir hepsinin ozledigi? Kolelik.  Omer Hayyam  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder