29 Ağustos 2012 Çarşamba

Selcan TAŞÇI - Kafa mı buluyorsunuz!


Selcan TAŞÇI - Kafa mı buluyorsunuz!



Odatv davasında yargılanan gazetecilerin bilgisayarlarında "uzaktan erişimi de sağlayan bir takım zararlı yazılımların yüklü olduğunu" onaylayan TÜBİTAK raporunu "virüs yok" başlığıyla ayınladılar.

Ya okuduklarını

anlamıyorlar,

ya milleti aptal

sanıyorlar...

Gazetecilerin de yargılandığı Odatv Davası'nda Mahkeme Heyeti'nin TÜBİTAK'tan geçtiğimiz Ocak ayında istediği "bilirkişi raporu" -nihayet- önceki gün Çağlayan Adliyesi'ne ulaştı.

TÜBİTAK da, -tıpkı daha önce savunma avukatlarının inceleme yaptırdığı üniversiteler gibi- davanın ve sanıklara yöneltilen suçlamaların temelini oluşturan "dijital veriler"i çürütüyor raporunda.

Şöyle ki;

Mesela, Odatv kadrosu, Yalçın Küçük, Nedim Şener, Ahmet Şık, Kaşif Kozinoğlu ve Hanefi Avcı'nın tutuklanmasına neden olan dijital verilerden "Ulusal Medya" için "Dosyanın ilgili bilgisayar kullanıcısı tarafından oluşturulmadığı veya değiştirilmediği değerlendirilmektedir" diyor!

Mesela, Odatv, Barış Pehlivan ve Müyesser Yıldız'ın bilgisayarlarından elde edilen diskler için, "Her üç delil diski için işletim sistemi izlerinin incelenmesi sonucunda dosyanın kullanıcı tarafından açıldığına dair bir bulguya rastlanmamıştır" diyor!

Mesela, onca gazetecinin yılla tutuklu kalmasına sebep olan "Ulusal Medya 2010.
doc" ile ilgili olarak "Dosyanın üstverilerinde görülen özelliklerin hep birlikte gerçekleşmesinin, normal kullanıcı davranışlarıyla zor olduğu değerlendirilmektedir"
diyor!

Mesela, el konulan bilgisayarlarda"uzaktan erişimi de sağlayan bir takım zararlı yazılımların yüklü olduğu"nu, yani sanıkların savunmalarını (yahut Müyessser Yıldız'ın "virüs çetesi"ne dönük suçlamalarını) onaylıyor!

Ve ayan beyan ortaya konan bunca somut tespite rağmen, bu ülkede ne olabiliyor

biliyor musunuz?

"Sahte delillerle 20 aydır cezaevinde tuttuğunuz meslektaşlarımızı serbest bırakın" diye ortalığı ayağa kaldırması gereken, meslektaşlarını bu dijital verilere dayanarak "tutsak" edenlerden hesap sorulması için kamuoyu oluşturması gereken, bu "vebal" in kime ait olduğunu araştırması-sorgulaması gereken gazetecilerden bazıları, hukukçuların "Bu dava çökmüştür" açıklamalarına da kulak tıkayarak "Belgeler virüsle gelmemiş", "TÜBİTAK'ın raporu Odatv'nin 'belgeler virüsle gönderildi' iddiasını çürüttü" diye çarpıtmaya ayarlı başlıklar atabiliyor!

Bu gazeteleri okuyan, para verip de satın alan okurları arasında, "Siz bizimle kafa mı buluyorsunuz" diyecek bir Allah'ın kulu yok mu?

Hepsi bu denli mi uyutuldu?

..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  .. 
..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  .. 
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=23896

--
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.

Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/

Can gozu kor olunca, gozle gorusun bir yarari yoktur.

Hz.Ali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder