21 Ocak 2013 Pazartesi

11-Re: DARBELERE DUR DE ! ULKEYI BATIRAN DARBELERE DUR DE ! 5

Don Kişot (Alonso Quijano): Şövalye serüvenleri okumaktan aklı karışmış yaşlı ve aristokrat bir şahsiyettir.
Rosinante: Don Kişot'un atı.
Sancho Panza: Don Kişot'un uşağı.
Dulcinee du Toboso: Don Kişot'un sevdiği kız.
Sayın Zeki,
Don Kişot (İspanyolca: Don Quixote ya da Don Quijote) değil miydi şu hayali yel değirmenleriyle savaşa tutuşan İspanyol şövalye.

Aslında kahramanımız tipik bir şizofren.
Gerçekle bağını yitirmiş.
Halusinasyonları var.

Sizin durumunuz ise farklı, siz aslında gerçekleri biliyorsunuz, muhakeme sağlam, algı, duygu durum normal, gerçeği test edebiliyorsunuz.
Yani sizin durumunuz akli bir sorun değil.

Siz yalan olduğunu bile bile, bu haberleri yayıyorsunuz, bu yalanların nereye varacağını, nasıl sonuçlanacağını biliyorsunuz.
Sizin ki, açıkçası bir ahlak sorunu.
Bile bile yalan, bile bile hainlik, güle oynaya işbirlikçilik.

Keşke sadece şizofren olsaydınız, o zaman zararınız sadece kendinize olurdu.
Şimdi, az çok insanları kandırmayı başarıyorsunuz, bu çok kötü.

Yalnız korkarım, siz bu şekilde yaparak gerçekten de hakiki darbelere sebep olacaksınız.
Çünkü, bilerek yaydığınız yalanların kötü amaçlarını fark edenler, sonuçlarını engellemek isteyenler olacaktır.
Evet vatandaşlarımızın bir bölümü saftır, kandırılmaya elverişlidir, ama memleketin tamamı da işbirlikçi, hain değil.
Gafillerden, hainlerden başka bir de vatanseverler var.
Onları ne yapacaksınız?

Oraj POYRAZ


On 21.01.2013 07:30, zeki kentel wrote:
Darbecileri aklama girisimine izin vermeyecegiz

"Darbeciler yargilansin" diyerek yola cikan Darbeye Karsi 70 Milyon Adim Koalisyonu, bu kez de davalara vicdani baski yapilmasi sebebiyle biraraya geldi. 

Genc Siviller, Sivil Dayanisma Platformu (SDP), Liberal Dusunce Toplulugu, Devrimci Sosyalist Isci Partisi (DSIP) ve darbe karsiti aktivistlerden olusan koalisyon uyeleri, dun Taksim'de yurudu.

'Balyoz Darbe Plani Aklanamaz' yazili pankartlarla Beyoglu Tunel'den Galatasaray meydanina kadar cesitli sloganlar atarak yuruyen yuzlerce kisi, darbe davalarinda sonuna kadar gidilmesi cagrisinda bulundu. Grup adina Elcin Poyraz tarafindan yapilan aciklamaya, "Vicdanlari oksayarak yapilan darbecileri aklama calismalarina izin vermeyelim. Hep birlikte 'Balyoz darbecileri aklanamaz' diyelim." ifadesi damga vurdu.

 "Yuksek sesli darbeci sever propaganda, vicdanlarimiza cagri yapiyor." denilen aciklamada, asil vicdansizligin demokrasinin askiya alinmasi, andiclar, ic dusmanlarin imhasi, partilerin kapatilmasi, toplu iskence, bazen Kurtlerin, bazen azinliklarin bazen de basbakanlarin oldurulmesi oldugu vurgulandi. Koalisyon uyelerinden Arife Kose ise bundan sonra Ergenekon ve Balyoz davalarinin derinlestirilmesi cagrisinda bulunacaklarini aktardi. 

Bir dizi sempozyum duzenleyeceklerini, darbeyle hesaplasmis ulkelerden konusmacilar cagiracaklarini duyuran Kose, 28 Subat'in yildonumunde de yuruyus yapilacagini bildirdi. Istanbul Beyoglu Tunel'de dun saat 14.00'te bulusan darbe karsitlari, 'Balyoz Darbe Plani aklanamaz' yazili pankartlarla yururken 'Darbelere dur de', 'Ergenekon aklanamaz', 'Ozgurluk dusmanlarina ve irkciliga karsi hep beraber ses cikar' seklinde sloganlar atti. 

Cumhuriyet mitinglerini duzenleyen, Rahip Santoro'yu olduren, Hrant Dink'i katledenlerin su an Ergenekon ve Balyoz davalarinda yargilananlar oldugu vurgulandi. Yuruyuste ayrica, "Balyozcularin eslerine ve cocuklarina uzuluyoruz, sabirli olsunlar. Fakat 17 bin 500 faili mechulden de bu Balyozcular sorumlular." denildi.

Yuruyus Galatasaray Lisesi onunde son buldu. Koalisyon adina Elcin Poyraz basin aciklamasini okudu. Aciklamada, koalisyonun yillardir darbelere karsi mucadele ettigi, darbecilerin ve suclarinin teshir edildigi vurgulandi. Bir suredir kamuoyunda darbecileri aklamak icin buyuk bir kampanya yurutuldugune dikkat cekilerek, bu sekilde sanki toplumun buyuk cogunlugunun sozcusu bu kampanyaymis algisinin kasitli bir sekilde olusturulmaya calisildigi anlatildi. 

Ozellikle Balyoz davasi karari aciklandiktan sonra 'gemi aziya alanlarin' sanki Turkiye'de hic darbe olmamis ya da olan darbelerin askerlerle hicbir ilgisi yokmus gibi seslerini yukseltmeye basladiklari dile getirildi. Ardindan, soyle denildi: "Son donemdeki yayinlara kanacak olursa, 27 Mayis, 12 Mart, 12 Eylul, 28 Subat ve 27 Nisan darbelerinin bu ulkede gerceklesmedigine inanmamiz gerekiyor. Oysa bizler 5 yil once ilk darbe karsiti eylemimizi orgutlerken, vicdanlarimizin sesine kulak kabarttik. Cunku darbe en vicdansiz eylemdir."

SDP Baskani Ayhan Ogan, yuruyusten sonra yaptigi aciklamada, Genelkurmay'in cetecileri ve darbecileri ordudan tasfiye etmesi cagrisinda bulundu. Koalisyon uyelerinden Arife Kose de 28 Subat'in yildonumunde darbe karsiti yuruyus yapacaklarini duyurdu. Kose, darbecileri aklamaya calisanlara karsi Turkiye'nin darbeler tarihini hatirlatmaya devam edeceklerini sozlerine ekledi.
-------------------------------------------------------
haber5.com

DARBELERE DUR DE !  ULKEYI BATIRAN DARBELERE DUR DE !










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder