21 Ocak 2013 Pazartesi

11-Vatana ihanetin hesabı seçim sandığında sorulmaz...

Vardiya Bizde Platformu : Balyoz CD'lerini kimin ürettiğini bulduk

Pazar, 20 Ocak 2013 22:12

"Balyoz CD'lerini kimin ürettiğini bulduk"

Vardiyacılar Aydınlık'ın haberi üzerine suç duyurusunda bulunacak

Gamze Çınlar

Aydınlık, 20 Ocak 2013

Vardiya Bizde Platformu'nun Balyoz davası kararlarını protesto etmek amacıyla her Cumartesi saat 13.00'te İstanbul, Ankara, İzmir ve Gölcük'te eşzamanlı düzenlediği "Sessiz Çığlık" eylemine Aydınlık'ın Orhan Aykut yazı dizisi damgasını vurdu.

Beşiktaş'taki eylemde konuşan Tümamiral Cem Gürdeniz'ın eşi Rengin Gürdeniz, "'Sahte CD'leri kim üretti?' diye hep soruyorduk, en sonunda cevabını Aydınlık'ın haberinde bulduk. Tertibin açığa çıkması için hepimiz ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

'Aydınlık'ın haberi tertibi açığa çıkardı'

Aydınlık'ın 16 Ocak'ta başlattığı ve bugün son bölümünü yayımladığı Matkap Davası sanığı Orhan Aykut'un açıklamalarında Aykut, Balyoz Davası iddianamesinde delil olarak yansıtılan belge ve CD'lerin 2007 yılında İstanbul Mövenpick Oteli'nde kendilerine bavulla teslim edildiğini söylemişti.

Ekibin başında eski Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan olduğunu vurgulayan Aykut, Balyoz CD'lerinin bulunduğu bavulu İskender Pala'nın getirdiğini açıklamıştı. Tutuklu komutanların aileleri dün 17'ncisi düzenlenen 'sessiz çığlık' eyleminde Aydınlık'ın yazı dizisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

1. Ordu Eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan:

Biz Aydınlık'ın haberi üzerine tertibin açığa çıkarılması için suç duyurusunda bulunacağız. Demokrasiyle idare edildiğimizi iddia edenler, kulaklarını biraz da bu haberlere versinler ve bu haberlerin peşinde koşsunlar. Tahmin ediyorduk birşeyler olacağını ama boyutlarının bu kadar olacağını tahmin edemiyorduk. Yazıklar olsun.

Deniz Yarbay Hakan Ilıca'nın teyzesi Meral Yücel:

Suçsuz insanların hayatını mahvetmek bu kadar kolay mı? Sadece bir listede adı geçiyor diye, 6 satırlık gerekçeli kararla 16 yıl hapse mahkum etmek kolay mı? Aydınlık'ın haberi tertibi açıklıyor ve bunu üzerine gidilmiyor.

Biz çocuklarımızın bir an önce evlerine dönmelerini istiyoruz. Hala ne duruluyor? Pazartesi adliyeye giderek suç duyurusunda bulunuyorum.

'Onlarda Balyoz varsa, bizde de tornavida var'

Ünlü moda tasarımcısı Barbaros Şansal da bu hafta İstanbul'daki sessiz çığlık eylemine destek verdi.

Ankara, İzmir, Gölcük'teki eylemlere de fırsat buldukça gittiğini belirten Şansal, "Türk ordusunun tasfiye edilmesini, bu kadar aşağılanmasını utanarak izliyoruz bu ülkede. Balyoz varsa onlarda, bizde de tornavida var. Gevşiyorsa vidalar sıkıştırırız" dedi.

TÜMÖD Hilmioğlu'na özgürlük istedi

Eylemde Dr. Serap Kuruca, Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) adına yaptığı basın açıklamasında birçok öğretim görevlisinin rehin bırakıldığına dikkat çekti. Açıklamada, "Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, içinde bulunduğu ağır sağlık koşulları nedeniyle yaşamını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Sayın Hilmioğlu'nun bir an önce özgürlüğünün sağlanması, yalnızca yaşama kavuşması açısından değil, ülkemizin alnına sürülmüş kara lekenin silinmesi bakımından da önemli adım oluşturacaktır" denildi.

İzmir'de komutana mektup okundu

İzmir'deki 'Sessiz Çığlık' eyleminde Kurmay Albay Yüksel Yalçın'ın ablası Filiz Timurlenk kardeşine yazdığı mektubu okudu.

Mektupta "Canım kardeşim, bugüne kadar cennet vatanımızın ne bir tek çakıl taşından, ne Atatürk'ün bize bıraktığı laik Cumhuriyetten vazgeçtik. Bu memleket bizim. Benden de selam olsun Silivri'ye, Hasdal'a, Hadımköy'e, Maltepe'ye, Sincan'a selam olsun özgür tutuklulara diyorum."

Eyleme CHP'li vekiller de destek verdi.

Gölcük'te 8. eylem

Gölcük'teki Donanma komutanlığının yakınındaki Anıtpark'ta gerçekleştirilen eyleme de yaklaşık 70 kişi katıldı.

Eyleme katılanlar "Mağdur olduk ey halkım unutma bizi" , "Sahte CD'leri kim üretti" yazılı dövizleri taşıdılar.

İLGİLİ YAZILAR:

Orhan Aykut : Bavulu İskender Pala'dan aldık, CD'leri Ankara'da ürettik

http://www.gazetevatanemek.com/index.php/haberler/item/7068-bavulu-iskender-paladan-aldik-cdleri-ankarada-urettik.html

Orhan Aykut : 'Silahları gömün' talimatı AKP milletvekili İhsan Arslan'dan

http://www.gazetevatanemek.com/index.php/haberler/item/7069-silahlari-gomun-talimati-akp-milletvekili-ihsan-arslandan.html

Orhan Aykut : Öcalan'dan tutuklanacak 66 kişilik isim listesi alındı

http://www.gazetevatanemek.com/index.php/haberler/item/7070-ocalandan-tutuklanacak-66-kisilik-isim-listesi-alindi.html

Orhan Aykut : Ramazan Akyürek, İhsan Arslan ekibinin beyin takımında

http://www.gazetevatanemek.com/index.php/haberler/item/7071-ramazan-akyurek-ihsan-arslan-ekibinin-beyin-takiminda.html

İhsan Arslan'dan Orhan Aykut'a : Sen bizim Yeşil'imiz olacaksın

http://www.gazetevatanemek.com/index.php/haberler/item/7072-sen-bizim-yesilimiz-olacaksin.html


a45UyF587661-201301211621-11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder